Vitt bröd = fikabröd

Sockerboven bröd.

Nu när jag äter hälsosammare så undviker jag bröd också, äter finncrisp istället men idag så blev jag så sugen på den där vita polarmackan som låg på bänken i köket (Simon hade köpt hem) det kändes som att jag skulle få ta mig en kanelbulle till frukost! Åh vad jag njöt! Började då tänka på varför jag suktade så mycket efter brödet. Jo sockret.. de snabba kolhydraterna. Visste ni att bröd nästan bara innehåller vetemjöl, sirap, vatten och socker!? Tänk er den blandningen i en skål hemma och sen lite pålägg på de... nej fy!!

Vilken sockerbov bröd är alltså! Började räkna på hur många sockerbitar som förpackningen innehöll. Såhär kan man enkelt räkna ut:

Kolla på innehållsförteckningen och se hur många gram socker 100g innehåller.

Ta den siffran ex. 8,9 × antal gram som hela förpackningen väger ex. 250g

Enklast räknar man ut det såhär: eftersom vi vet att 100g är 8,9 så tar vi den summan × 2,5gånger för att komma upp till 250g (alltså hela påsens innehåll) Ca 23gram totalt.

1sockerbit innehåller ca 3,6gram socker. Så dela då 23 med 3,6 = så många sockerbitar innehåller påsen.

Ca 6.3 sockerbitar innehåller påsen. Och i detta fall var det 5 skivor bröd i påsen.. detta innebär att varje brödskiva har minst 1 sockerbit i sig! Tänk att det är SÅ mycket!! Och äter man 2 smörgåsar ja då äter du ju 2 sockerbitar.. till frukost!

Så se upp med produkterna som har bovar.. tex på produkter, färdiga såser, yoghurt, juicer, bröd etcetera. :)

En tankeställare såhär på morgonen! ♡

 

Gillar

Kommentarer

lis,
mmm men det mesta av sockret förbränns vid jäsningen.
lis.karlehem@hotmail.com
viktoriab
,
Okej 😊!
Filippa
,
Ja!! De är så mycket socker i allt. Jag har inte ätit några kolhydrater alls på 5,5 v. O jag är bara 15 år. O nej jag bantar inte utan jag äter de för att jag ska må bättre o slippa ha ont i magen varje dag. O de är faktikst är alldra mest sugen på är bröd!! Har nästan inget sug av godis, chips osv. Utan de är mest saker som innehåller dålt socker! Lycka till med ditt!!❤❤❤
viktoriab
,
Ja men det är bra att försöka undvika socker utan att verka bantningstokig.. det är ju för något bra;) hoppas de går bra! Kram