Vinlunch & avundsjuka?

Idag firade vi Jossan med en lunch tillsammans och ett kallt glas rosé! Perfekt att få vara mammaledig och samtidigt njuta av livet lite i vardagen sådär! Vardagslyx när det är som bäst! :) vi gjorde en halloumisallad med baguette till. Smarrigt!
Receptet finns i bloggen om ni söker på halloumi :)
Lilleman vaknade lagom till lunchen och skulle såklart käka samtidigt som sin mamma. Typiskt!

Här på kvällen sen så blev jag ensam med nattning.. och senaste veckorna tycker jag så har vi nästan varje dag kämpat med nattningen av Frank. Känns som att det grundar sig i någon avundsjuka på lillebror som nu är mer vaken på kvällstid och vi gissar på att Frank då ser oss 3 och känner sig ensam och utanför eftersom han då tvingas sova själv i sitt rum så kanske han blir ledsen.

Vi försöker ge han kärlek och närhet men det är ju extra svårt när man har lillebror fast vid bröstet.. idag fick jag sitta i franks säng, samtidigt som jag ammade och kliade Frank på benen.. sen kräktes lillebror över sig och då behövde jag ju gå ut för att fixa... efter kommer då Frank och ska vara med! ( = börja om från början)

Då skulle han ha kvällsmat osv osv osv.. man blir tokig! Man vill ju inte bråka om nattningen vaaaarje dag. Varje dag gråter han och säger att han absolut INTE ska sova. Så påfrestande! Har ni någon bra metod om ni varit i liknande sits? Hur bryter man mönstret med detta.. ❤️ Tipsa gärna!

Gillar

Kommentarer

Sara
,
Det är så jobbigt när nattningen inte är smidig! Vi hade nyss en period med nattning 1-1,5 timma Sover Frank fortfarande på dagarna? Våran 2,5 åring är precis mitt imellan men dom dagar han är vaken är nattningen super enkel och han sover fler timmar under natten men det är ju såklart olika, men kanske värt att testa?
Mina
,
Jag har en pojke född Nov 2016 och en pojke född nu Feb 2019. På det så är jag även ensamstående mamma. Samma pappa till båda men han bor låååångt bort. Så jag är helt själv. Men det går! Man får helt enkelt ändra lite rutiner. Jag och min stora samsov men när lillebror kom så gick det inte, vi alla sov dåligt. Så nu brukar jag först låta stora ligga i sitt rum med alla lampor släckta , i sin egna säng och titta lite yotube och under tiden går jag till mitt rum och lägger lilla. När lilla har somnat så går jag till stora och säger "säg hej då till Youtube" så säger han hej då och jag sätter mig på en stol i typ 5 min tills hans slocknar och sen går jag till mitt rum. OM nu lilla vaknar under tiden så brukar han vara så sömnig ändå så jag tar med honom till stora pojkens rum och medan vi sitter på stolen, så ammar jag honom tillbaks till sömns. Lycka till!
Frida,
Har en dotter på 2år och 8månader och en liten tjej på 2 månader. Känner verkligen igen mig. Men vi har gjort så att sambon har tagit en madrass och lagt i hennes rum. Ibland funkar de att hon går o lägger sig själv och vi säger pappa kommer snart. Eller så har pappa fått "gå och lägga sig också" när hon ska sova.. när hon somnat smiter han ut igen. Och ibland när sambon inte är hemma har min dotter fått sova hos mig och bebis om hon är helt förstörd.. annars har de funkat bra att muta med en film på hennes rum (pippi som är en stor favorit) Då har hon somnat till filmen. 😊 men de händer väldigt sällan men ibland får man försöka muta hahaha. Hoppas de löser sig för er 😊
Www.beares.blogg.se
Sofia
,
Hej fina du jag har letat efter ditt inlägg om hur ni gick tillväga för att få Frank stt somna själv i sin säng, men kan inte hitta det. Skulle du vilja länka det här eller på DM på instagram (sofialjungmark) ?☺️ Vår son bytte nyss till växasäng, men han har liksom förstått att han kan kliva upp och har gjort det till en lek att springa tillbaka till sängen när vi ska lägga ner honom igen
Emma
,
Hej! Åh det är så kämpigt när det strular med nattning.. Speciellt när det fungerat bra tidigare och man har rutiner som man gillar! Jag ville bara flika in att vår 3-åring (vi har bara ett barn) också strulat med nattning nu under en period, sagt ”jag vill INTE sova, jag vill vara vaken!” och varit ledsen. Så det behöver ju inte enbart bero på lillebror, utan kan ju också vara en åldersgrej Han börjar komma ur det nu och det börjar återgå till det normala (tack och lov). Skickar lite styrka och pepp, allt vänder (både det positiva och det negativa) förr eller senare! ❤️
viktoriabergh
,
Han sover ibland och ibland inte.. så han är nog i övergångsfasen. Ja vi får testa oss fram. Tack för tips☺️
viktoriabergh
,
Vilken kämpe du är! Heja dig!❤️ Vi kan dessvärre inte styra lilla Ralfs rutiner.. försöker natta han men nä han har vakentid då så vi följer hans rutiner och inland tar jag med Ralf in men Frank har svårt att slappna av då. Så svårt! Men som du säger man får gå ifrån rutinerna lite och göra de som funkar bäst. De kommer väl i perioder allt. Tack för tips! Kram
viktoriabergh
,
Hej! Jag har samlat dom inläggen under en kategori som heter projekt somna själv lycka till!
viktoriabergh
,
Håller med om mutning. Nu får Simon ligga på golvet så han somnar och de kanske vänder snart ☺️ Han vill ha oss nära så vi får ju bekräfta det. Kram!