Vilket skämt

Vi har ju ställt Frank på kö till förskolan som håller på att byggas här ute vid oss i Bredsand för en isåfall förflyttning till hösten.

Som det ser ut idag så är vi SÅ nöjda med den förskolan där han går nu men som sagt så åker vi 20-30 min för att komma dit.. så det är alltså ca 2h resväg varje dag.. det är mycket tid som försvinner bara för att han ska gå där.. eftersom vi har denna förskolan i bredsand på vägen till och från jobbet så skulle det underlätta så mycket för oss! Sen att man kan GÅ dit gör det hela ännu bättre! Slippa vara beroende av bilen.

MEN.... nu har vi fått reda på att förskolan inte kommer att färdigställas och att det kan dröja innan det kommer igång med något nytt igen..
Alltså det känns så jävla korkat ursäkta!! Men vad tusan, hur kan man inte föra samtal och hålla dialoger inom kommunen när man planerar för sådana här projekt?? Det är alltså kommunen som sagt nej till sig själva!! Så himla idiotiskt, om de istället hade haft mer kommunikation mellan sina avdelningar så hade de sluppit detta nu.

Dessutom TVIVLAR jag på att det är pga buller och trafik för så mycket trafik är det verkligen inte på den landsvägen och det finns många förskolor som har mycket sämre läge i mer buller.. det skulle bli en billig lösning att bygga en vall vid förskolan och sätta upp bullerplank om de nu ville få bukt på det problemet.. jag tror att det handlar om pengar och att de har kommit fram till en bättre lösning för just den platsen, kanske bygga hus där istället och tjäna mer pengar eller något liknande.. det handlar nästan alltid om pengar när problem dyker upp.. antingen är det kostnader ut eller inkomsten som lockar! Gissar på det sistnämnda.. ska bli otroligt spännande att se vad de gör med den platsen nu när ändå markarbetet är i full gång. så ja en förskola här ute lär vi nog inte se på länge.. verkar vara typiskt för Enköping kommun att krångla till det för sig.. nu ska de lyckas trolla fram platser till ALLA barn som står i kö och de lovar att alla ska få en plats.. Ja vi får väl se! Otroligt glad över att vi fick vår plats där vi ändå är så nöjda! Vi får fortsätta pendla, men det kanske det är värt! ♡

Gillar

Kommentarer