Vi har fått möss!!!!!!

Så jävla äckligt!!! I skrivandes stund så hade vi precis en mus som fastnade i fällan på vinden!! Ja ni läste rätt! FY

i torsdags så kom teknikern hit för att kolla varför vårt fibernät inte funkade överhuvudtaget. Det visade sig alltså att en gnagare har tagit sig hela vägen in i vårt elskåp där vi har internet. Via väggen i klädkammaren vid vårt sovrum! Usch ryser när jag skriver... där har denna gnagare käkat upp kablarna till fibern osv! Så allt var ju paj inne i skåpet!! Som tur var så gick det att fixa enkelt med att dra fram ny kabel och svetsa.. men problemet med att det kan hända igen kvarstod ju!!

Så älsklingen åkte och köpte de bästa musfällorna och hela helgen har nu gått ut på att jaga möss! Frank har tyckt att detta varit sjukt spännande även om det är riktigt tragiskt att man ska behöva ta död på dessa små oskyldiga liven så är det ju livsfarligt för oss om de skulle börja gnaga på elkablarna för då kan det börja brinna i innerväggarna hos oss! Men det känns ju såååå jobbigt att vi nu har fått in dessa i huset! (Som tur är bara uppe på vinden & den väggen) men ja alltså UH, tycker det är äckligt och läskigt på samma gång.
R.i.p

Tur att man har en man i huset som vågar röra fällorna och slänga ut mössen.. vi har hört dom springa och gnaga och vi har hört alla 3 gånger när smällorna slagit igen! Sååå hemskt!

Ryser*

får verkligen hålla tummarna att vi slipper hålla på med det här projektet hela vintern!!! Trodde att vi var besparade sånt här med helt nybyggt hus men nej dom tar sig in genom allt!

Gillar

Kommentarer

Johanna
,
Ett tips som min pappa sagt till mig är att lägga fällor även ute under typ en trall där mössen tar sig in i huset, då fångar ni mössen innan de tar sig in
Heidi
,
Tyvärr får man nog stå ut med möss även när man har nybygge. Vi jagar möss alla höstar/vintrar. O nej dom tar inte slut vi har bott i vårt nya hus i 4år till jul. Första året klarade vi oss men efter det har vi nog fått ta död på några st alla år. Men iår har vi katt och hittills har vi inte råkat ut för ett enda. Jaa vår katt är också ute katt o rör sig fritt så tror de kan vara att katten äter gott där ute
Frida
,
Hej. Vi har med möss under diskbänken‍♀️ VIIIIIIDRIGT! Vi har haft fällor också, men det finns även ett gift att köpa på granngården som är TOPPEN! Dom tar med sig giftet och då försvinner hela musfamiljen som kanske finns! Det kan va väldigt bra stt komplettera med ihop med fällorna för att slippa att dom springer i väggarna å gnager på kablarna
Tiddi
,
Men seriöst, en mus ??? Det där ser ut som en katt !!!! Fyyyyyy fan... stackars er!!
Louise
,
Jag förstår att det är obehagligt vid första mötet. Men dessa finns överallt och är inte så ovanligt ☺️. Vi har renoverat en gammal gård och när vi hade öppnat golvet för att byta lister så vaknade vi en morgon och såg att katten hade tagit en mus i köket. Hon var så stolt . Sedan dess har vi stött på en och annan. Nu har vi lyckats täta alla ingångar och håller dessa borta ☺️.
Elin
,
Sätt upp musnät under husfasaden!
Therese
,
Samma här, hela helgen har gått åt att kolla fällorna i köket av barnen. Till sist tog vi den igår De är söta men ack så äckligt att ha dem i huset.