Vecka 9

Hej på er! Jag har ju inte skrivit så jättemycket om vilken vecka vi är i så ville få ut det nu i ett blogginlägg. Idag gick vi in i vecka 9 så än så länge är det ju ändå ganska "tidigt".

Vanligast är ju att man kanske avslöjar sin graviditet efter vecka 12 då missfallsrisken minskar drastiskt då. Men vi kände ju att skulle det mot förmodan bli så att vi får missfall så vill jag ju så gärna prata om det tillsammans med er. Här delas ju högt och lågt, glada besked och sorgliga besked... försöker vara så öppen som möjligt så att ni får lära känna mig på djupet. Så det kändes tryggt! Dels också med tanke på att jag jobbar med mina sociala kanaler och berättar om mitt liv så kändes det så fel att inte kunna berätta 100% om hur verkligheten ser ut, att kanske försköna vardagen fast jag egentligen hade en piss dag... Så nu känns det så himla bra att få dela med sig av denna fina stund i livet, och låta er få vara med redan från början av den här resan och förhoppningsvis så kommer det finnas fler glada moment än negativa. Men jag lyfter allt som sagt.. högt och lågt :) misstro mig inte när jag kommer med bittra inlägg om krämpor eller problem. Jag är också SUPERGLAD för detta lilla liv som växer inom mig, men det är härligt att få dela problem med er för man får sååå mycket råd och peppning! Underbart ♡

Men nu tänkte jag dela med mig ac vad som sker just i vecka 9!

Den här veckan så utvecklas hjärtat färdigt! Könsorganen (testiklar eller äggstockar) utvecklas och moderkakan börjar ta över mer och mer över gulesäcken som hittills har varit embryots näringskälla.

För mig som den gravida kvinnan så kan hyn förändras.. (inte märkt) & eftersom blodmängden har ökat med ca 40% i kroppen så är det lättare att bli nästäppt och få blödningar i tandkött osv. Jag höjer en hand för den där nästäppan!! Lever just nu på nässpray men MÅSTE börja gå över till koksalt.. vägrar bli beroende av nässpray.. min största farhåga! Men hatar även att inte kunna andas genom näsan! Om ni har andra tips mot nästäppan så säg till;)

Det kan även dyka upp små upphöjda knutor vid bröstvårtorna och dessa kallas för Montgomerys körtlar, well helo to you Montgomery.. Hahaha fasiken!! Funderade vad som började komma fram!! Finnar? Man är ju så dum.. Hahah nej de är tydligen en talgkörtel som blir mer framträdande när man är gravid eftersom dom senare utsöndrar en vätska sen som funkar som en smörjning av vårtgården (bra vid amning så vårtgårdarna inte torkar ut) och det är även bakterieskyddande. Smart va!! kroppen är bra häftig.

Såhär ser magen ut i vecka 9. Jag är väldigt svullen under naveln.. det sägs att livmodern har blivit dubbelt så stor och man kan även ha mer gaser i tarmarna som gör att man blir extra svullen.
Lilla knytet ♡

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Åh mysigt!!! Så spännande!! Google var min bästa vän första graviditeten . Så sjukt att det är exakt samma dag då!! Du är så välkommen att hänga kvar här inne! Superkul att du ville kommentera och dela med dig! Tack ♡♡ många kramar
viktoriabergh
,
Tack!!
viktoriabergh
,
Ja det är lättast då att berätta för att få omgivningen att förstå lite bättre ♡ ja tänkt att vi har en liten bebis i magen! Så mysigt ♡♡♡ Grattis!!
Kajsa
,
För få pratar om missfall, vi hade MF i april och nu är jag gravid i v 8 snart 9. Mysigt att det ändå syns på dig så tidigt, själv är jag ganska platt så vi får se när det syns. Önskar dig lycka till, visst vet man att risken finns men det gäller att glädjas ändå.
viktoriabergh
,
Ja man är ju alltid orolig men jag låter känslan va att blir det missfall så var de inte menat. Kroppens skyddsnät för att visa på att något hade gått lite snett. ♡ så det är ju ändå något bra att missfall finns så det blir större sannolikhet att man får ett friskt barn 😊 kram på dig! Lycka till denna graviditet
viktoriabergh
,
Åh så häftigt!! ja detsamma!!
Cheyenne
,
Wow vad fin du är. Förstår att det är kämpigt med illamående mm. Hoppas det släpper snart, du är grym som kämpar så. Åhh vad jag längtar till nr:2, men det får vänta då vår dotter bara är 6månader. Men denna spänning, förväntan å längtan, växande mage och allt mys å fix. Önskar dig å er all lycka
viktoriabergh
,
Tack snälla för pepp!! Åh ja rätt tid kommrt. Jag kände också så vid den tiden men sen hinner man stanna upp och njuta av tiden som är mer
viktoriabergh
,
Åh häftigt!! Jo jag har nog en ganska sund och lugn inställning till missfall.. jag har såklart oro men den tar inte över.. jag känner ändå att ett missfall ska man kanske ändå vara tacksam över att kroppen sköter. Det är oftast ett tecken på att något varit eller blivit fel så att kroppen kan sköta den processen att visa att detta är fel nu får vi ta hand om det. Det ser jag som bra. Då har vi chans att få föda fler friska barn ♡ hoppas på att det har gått vägen denna gången! Kram!!
cheyenne
,
Tack för ditt svar, kram kram