Vecka 26

Idag gick vi in i vecka 26! ? går så fort nu känns det som.. denna veckan så börjar bebis öppna ögonen för att titta för första gången! Man kan tydligen lysa med en lampa mot magen och se om han sparkar för då ser han ljuset. Lite häftigt! Bebis fortsätter att svälja fostervatten/träna på att andas.. hörseln blir bättre och bättre och bebisen tar tag i fötter och utforskar händerna mer.

Lite av den roliga infon som finns om bebis i magen!
Mamman då? jo nu är man oftast som lägst i järnvärde och kan behöva äta järntabletter vilket jag ska iväg och köpa sen. Efter denna vecka börjar det vända och kroppen ökar i röda blodkroppar för att höja de värdena igen. Så barnmorskan sa till mig att äta mycket jordgubbar ? köpte på mig en låda till nu när jag handlade lunch. Får liksom aldrig nog av de röda guldet!
Ont i ryggen och foglossning kan märkas av men jag har tur som inte haft så mycket känningar av det än!

Jag har sovit dåligt inatt och vaknade imorse med samma känsla.. har vridit och vänt mig i soffan efter en smörgås till frukost. Kände mig riktigt liten och meningslös idag med stor saknad av min stora nallebjörn Simon ♡ hjälpte inte att han ringde och sa att han skulle jobba över.. ? MEN jag tog mig i kragen klädde på mig och gick och handlade lunch!
inte supernyttigt men så enkelt och smidigt vilket jag behövde idag!

Bokade även tvättid så att jag skulle behöva fixa med det också. Kanske piggnar till och kommer iväg på ett lättare träningspass senare, tiden får avgöra ?

Gillar

Kommentarer

Linda
,
Har följt er sen ni var med i Ex on the beach. Så härligt att se att Er kärlek är så fin och äkta. All lycka till Er! <3 Hoppas Du snart känner dig piggare i din graviditet. Har själv 3 barn....vet hur illa det kan vara. Samtidigt som priset är ovärdeligt ! Ska bli spännande att följa er resa till er pojke ! Kram
Sandra
,
Hej vännen! Jag åt järntabletter under hela graviditeten och insåg typ i vecka 20 att det var pga dem jag blev illamående (själva tabletten var en sån form som löstes upp på tungan och smakade förjävligt ?) Bytte då till Niferex som är i kapselform, då gick illamåendet över men fick ta dem typ var tredje dag pga att de är starka för magen! ❤️
Viktoria Bergh
,
Hej fina! Ja barnmorskan tyckte att jag skulle köpa Hemofer för de var tydligen snällast mot magen! Med tanke på illamåendet. Och kanske börja med 1 tablett varannan dag för att se hur magen svarar! Så tänkte prova iaf och se hur det går ? hört något om de tabletterna? ?
Sandra
,
Jag har inte hört något om dem men barnmorskan vet förhoppningsvis bäst ☺️ Det lät smart i alla fall ? Hoppas illamåendet går över snart ?
Miksela
,
Jag har bf 13 okt antar att du har 12??? Mitt järnvärde är nere i 107 nu trots 1 niferex varje kväll och aco gravid vitaminer som innehåller en del järn,hoppas det vänder snart!!