Vårt nya sovrum

Hej på er! Äntligen är jag helt färdig med sovrummet! Såååååå nöjd med känslan här inne nu! Jag var till Ikea & HM home idag med båda barnen och fick med mig massa nytt hem som jag skulle testa att inreda med.. ställde frågan på instagram story om vilka inrednings alternativ som ni tyckte passade bäst efter att ha lagt upp 4 olika bildförslag och det var ett alternativ som flest gillade! Kommer visa er, men först! Såhär såg det ut innan vi började. : första bilden är innan målning med ju;)
jag började med att höja sänggaveln för att minska avstånd mellan sänggavel och tak.

Alternativ 1: sänglöpare
Alternativ 2: sänglöpare + kuddar i samma fejkpäls.
Alternativ 3: En tjock filt längst ner bara
Alternativ 4: filten + fejkpälskudde i liknande nyans
Alternativ 3 vann! Med bara filt, vilket blir mest praktiskt också! Filten har ju även ett användningsområde förutom att ligga på en bäddad säng o se fin ut! ☺️

Behöll även en pälskudde som passade bra ute i soffan.
Alla pälskuddarna/ pälslöparen & filten kommer från H&M Home. Jag kommer lämna tillbaka de andra som jag köpte, är väldigt smart när man ska inreda hemma att köpa lite för mycket och sen testa o bara lämna tillbaka! För då har man liksom att jämföra med för att få till bäst resultat! :)

De stora kuddarna som är bakom är från HM de också + en beige nyans i örngott. Påslakanen kommer från Hemtex! Såååå fina! Dom hade dessutom 25% idag på hela sortimentet! :) underlakan är också från Hemtex i satin (dra på lakan) o under som så köpte jag även ett väteskydd för madrassen eftersom vi har 2 barn som lätt kan kissa igenom annars! Visste inte ens att det fanns till 180 säng men jodå, Ikea!

Min kompis lärde mig även hur man bäddar snyggt med 2 täcken, att lägga dom horisontellt istället för lodrätt för då blir det endast en lång kant när man viker över täcket. Som ni ser på bilden här nere:
Det som saknades sen var lite grönska! Och jag gjorde ett IKEAHACK! Jag köpte en träkonsoll för hyllplan som jag målade i nästan samma nyans som väggfärgen för att den ska smälta in bra, växten ser nästan ut att sväva när det var mörkt i rummet! Sååååå snyggt! Köpte ampelkrukan på Blomsterlandet och även blomman.
Nu har det hunnit bli mörkt så bilderna gör inte färgerna rättvisa men ja, vi är mer än nöjda iaf!

övrig inredning:

mattorna, säg bordslamporna & mörkläggningsgardinerna(majgull) är från Ikea. Sängen är Carpe Diem och taklampan är köpt på Ljusexperten i Västerås, sängborden är från Mio med egenköpta koppar knappar som sitter på.

Gillar

Kommentarer

Sofie
,
Sååå fint och mysigt, nu vill jag också sätta igång med en makeover i sovrummet!
viktoriabergh
,
Åh tack!! Känns supermysigt! 50 shades of beige ja görså!! Kram
Sophie
,
Hur höjde du upp sänggaveln? Är sugen på att göra detsamma
viktoriabergh
,
Hahaha! Jag hämtade en regel och sågade till den sen ställde jag benen på dom. Sen ställde jag sängen mot så det står stabilt!
Frida
,
Åh kan du inte visa (instastory?) hur du bäddar med täckena??
viktoriabergh
,
Absolut!☺️