Världens godaste maträtt

Har ju en favoriträtt som min mammas man gör, han är från Tunisien men vet inte om receptet kommer därifrån eller ej. Detta är iaf sååå jäkla smaskigt!! Även ganska enkelt att laga.
du behöver:

× 8-9st svenska tomater

× 2-3mtsk olivolja

× 2st sivripaprika (lite starkare) ta ur kärnhuset.

× 3st stora vitlöksklyftor

× 4mtsk ajvar

× 3tsk harissa

× 1-2mtsk tomatpuré

× 2 tonfiskburkar en i vatten och en i olja.

× Spaghetti

× Salt, peppar & stark paprikakrydda

Jag hade i detta på ett ungefär, men smaka dig fram!
Börja med att hacka upp tomaterna i lite mindre bitar och lägg alla dom i en gryta tillsammans med olivoljan. Börja koka upp lite lätt.

Därefter tar du i den pressade vitlöken, ajvar, harissa, tomatpurén och kryddorna. Låt allting puttra samman i ca 30min tills dess att tomaterna har löst upp sig fint som en tomatsås.

Därefter lägger man i paprikan och fortsätter puttra tills paprikan mjuknat tillräckligt.

Till sist häller man av vattnet i tonfisken och häller i den samt häller av oljan i tonfisken men man kan hälla i lite av den oljan ner i grytan med för smakens skull tillsammans med tonfisken. Låt puttra upp sen är det klart.

Allt som allt så ska grytan stå och puttra ganska länge och man ska gärna röra om så att det inte bränner fast i bottnen. Som en god köttfärssås eller en bra tomatsås så kommer smakerna fram med tiden.
koka sen spaghetti och riv över lite hushållsost! NI KOMMER ÄLSKA DET
denna maträtt går verkligen hem hos Frank! :)

Gillar

Kommentarer

Bella
,
Ser riktigt gott ut!! Bestämde mig för att testa det under veckan, men tänkte kolla hur många personer för receptet du skrev är för? 😊
viktoriabergh
,
Ca 4-6 portioner