Varför flyttade vi till ENKÖPING?

Jag har fått frågan många gånger, varför vi valde att flytta till Enköping? Om vi hade någon vi kände här eller släkt sen innan? Eller varför man vill flytta till en liten stad när man bor i Stockholm?

Detta är ju ganska intressant fråga egentligen då det för mig är väldigt självklart.

Vi visste redan när jag var gravid att vi inte ville bo kvar i Solna. Vi drömde om ett hus tillsammans för familjen.. med egen ingång, egen uteplats att grilla på när sommaren kommer samt en liten gräsmatta och gärna med närhet till naturen.

Som alla vet så är ju Stockholms bostadspriser gaaaanska höga och jag och min kära sambo hade tyvärr inte kapital att köpa ett hus i Stockholms innerstad, vi skulle kunna köpa något runtomkring men då hade vi aldrig fått den standarden eller kriterier som vi drömde om.

och VIPS så kom en länk med nyproduktions radhus Bredsand upp i telefonen.. älsklingen hade börjat vidga sökområdena och fann detta UNDERBARA radhus i Enköping. Det var dock ett radhus men det såg precis ut som ett hus bara det att det satte ihop med 2 andra i en stege av tripp trapp trull. Vi kollade bilderna på området och huset och blev helt sålda på detta projektet! Prislappen var utan att överdriva fantastisk! och läget helt underbart, med en riktigt hög standard inuti huset dessutom.

Vi började kika på kartan hur långt bort det låg, vi kände ju till Enköping såklart då vi alltid när vi åkt hem till Karlstad eller Dalarna åkt just den vägen och vi brukade faktiskt alltid stanna för käk eller tankning där. Men vi hade aldrig besökt själva centrum.. Vi bokade möte med mäklaren iaf för att kanske boka ett hus. Där började det.

Sen flyttade ju även Simons bror med familj hit och det gjorde ju bara flytten ännu roligare då vi nu hade några som vi kände här när vi sen skulle flytta in! :)

Att bo här i Enköping är supermysigt!! Det är lugnt och skönt med naturen precis utanför.. sa jag att det var lungt? HAHA alltså jämförelsen med Solna då tex.. oj oj jag hatade att promenera i Solna för vart man än gick så var det bilar. När vi skulle sova för natten så kom det någon fartdåre ute på huvudstaleden och swishade förbi i ett jäkla dån! Här ute är det SÅ tyst och skönt! jag mår bra av detta lugn :) och det blir ju en helt annan gemenskap när man bor såhär ute i ett stort villaområde med grannarna och allt! För när man bor i lägenhet så springer man ju typ in i sin lägenhet för att slippa hälsa på folk. så upplever jag det iaf :D

Det blir ju även att man uppskattar allt lite mer när man bor såhär, jag och min svägerska Lisa som också bor här ju brukar skratta och säga det! Mio ska öppna här tex och det är man ju superglad för :D hahah medan man i Stockholm har allt och uppskattar det då inte på samma vis. Samma detta med den lilla biografen inne i stan, det var 3 rader i den salongen och godiset kostade hälften så mycket! vilken charm det blir, jag älskar det! Sen är jag ju uppvuxen i Karlstad så jag är ju ändå van "mindre städer"

Stressen i tunnelbanan saknar jag inte eller trafiken för den delen.. det enda jag saknar är närheten till mina fina vänner och gångavstånd till sushi haket vid vår förra lägenhet :D Men sen tycker jag att det blir mer kvalité på umgänget också för nu blir det mer att man tar sig en heldag eller en helg för att faktiskt umgås, blir på ett helt annat sätt nu. så ja vi älskar det här, och närheten till Stockholm är ju faktiskt bara 40min bort med tåget. Jag menar det finns folk som pendlar längre tid som bor mycket närmre så det är ju grymt! :)

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Den är från AYTM 😉 danskt märke. Storlek L har vi.
Klara
,
Välkommen till Enköping! Är uppvuxen här och gillar faktiskt denna lilla Stad. 😊
viktoriabergh
,
Tack snälla! Ja det gör du så rätt i!
viktoriabergh
,
Wow! Se där 😊 men gillade ändå den lilla intima tycker det är charmigt men ska definitivt besöka bion fler gånger! Mysigt ju. Kul att de använder salongerna till mer än bara bio. Kanske går någon bra barnteater snart! Kram
Malin
,
Ja mysigt att bo lite utanför stan när man har barn tycker jag
viktoriabergh
,
Jag håller fullkomligt med!!
Malin
,
Vi bor söder om Stockholm nu, men har familjen i Uppsala. Vi funderar faktiskt på att köpa hus/radhus i Enköping just pga läget till Uppsala och priserna
viktoriabergh
,
Ja alltså det är en liten guldgruva här faktiskt;) hih ni får kika er omkring!
Caroline
,
Å så härligt att googla på "flytta till Enköping" och få upp detta. Vi köpte ett hus i Bergvreten för några dagar sedan och flyttar i augusti. När tvivlet smyger sig på så är det skönt att läsa att andra gjort samma och trivs 😊
viktoriabergh
,
nej men gud vad roligt!! 😊 Grattis till köp av hus! vi älskar staden faktiskt och stormtrivs. all lycka till!