Vår nya bil!!

Säg hej till vår nya familjemedlem!
Igår skulle vi åka och köpa bil & vi hade ställt in oss på att åka och köpa en Audi A6 i Uppsala. När vi kom dit och skulle provköra den så hade det blivit kommunikationsfel säljarna emellan så det fanns redan en bokad köpare på den som skulle åka långväga för att testköra bilen och sen isåfall göra affär. Så jävla typiskt!!! Den bilen var relativt klokt val rent ekonomiskt sett då vi skulle slippa bilskatten på den i 3års tid. MEN vårt andra val som vi hade kikat på var mer med känsla av hjärtat. Den fanns i stockholm istället, när vi väl var på väg dit så kände vi att vi ringer först då för att slippa samma sak igen! Oturligt nog så var de någon intressant som var ute och provkörde den då så vi avvaktade lite och började känna att vi fick titta efter annat då kanske..

Så ringer han från bilfirman och säger att bilen finns kvar!! Redo för oss att komma och provköras. YES!!

Så vi köpte alltså Porsche Cayennen. Perfekt bil för oss nu när familjen växer och jag känner mig väldigt trygg i större bilar så en suv känns också jättebra!! Vi är superglada och nöjda över köpet!! därav min tystnad här inne igår för vi hade så mycket med bilköpet och allt fix!

Gillar

Kommentarer

Elin
,
Hej, ni verkar ha möjlighet att köpa det ni vill ha, nytt hus, bil och resor. Inget illa menat ni jobbar och kämpar. Tänkte om du har några bra tips hur man kan ha råd och få möjlighet att unna sig sådant. Vi jobbar hur mkt som helst, sparar och sparar men känner ändå inte att vi kommer närmre vårt mål med drömhuset och köpa vår drömbil. Har ni haft sparade pengar sedan barndomen som ni har använt eller har ni jobbar ihop det? Hur ser ni på att ta bolån och billån? Några tips? Älskar verkligen hur du delar med dig av ALLT i erat liv, fortsätt med det du gör ♡
viktoriabergh
,
Hej Elin! Förstår din nyfikenhet, vi har faktiskt fått väldigt fin hjälp från Simons föräldrar för att låna till kontantinsats så vi kunde köpa vår första bostad, därifrån sen tjänade vi pengar och kunde köpa huset. Simon tjänar väldigt bra där han jobbar och har många förmåner via jobbet. Jag har ju egentligen 2 heltidsjobb så det är ju också få förunnat att kunna dra in dubbel i lön. Bolån & billån ser jag som en stor del av mångas liv och jag ser ingenting konstigt i det. Jag anser att det är lån som gör skillnad och som pengarna är investerade i något gott. Oftast får du pengarna tillbaka i bostäder om inte plus. Så vi är inte rädda för att ta lån men vi skulle heller aldrig belåna oss så att om vi hade hamnat i knipa inte skulle ha råd att betala våra lån heller. Viktigt att räkna med en ränte ökning osv.. tipsen är väl att fortsätt spara! Det gör ni ju helt rätt i sen kan man ju som sagt alltid kolla med familj osv om man kan få hjälp i sin första bostadsaffär.. för att komma in i bostadsmarknaden. Annars ge det tid. Vi är unga!! Allt kommer i sin tid ❤️ tack. Kram!!!