Utflykt

Vi hyrde ju bil och hoppade in i den redan efter 9 på morgonen.. då vi tog oss fram på de italienska(sardiniska) landsvägarna med vår Fiat panda. En perfekt liten plåtburk som det mullrade lagom i! 1000:- spänn/dagen kostade det med försäkring o barnstol. Ganska saftigt för den lilla bilen men väl förståeligt för bil är ett TOPPEN alternativ när man är på Sardinien. 

Det tog oss ca 45min att nå vårt första stopp Stintino (la pelosa) en strand som sägs vara ett karibiskt paradis. James Bond filmen har spelats in där och bilderna från Google ljög inte! WOW 

Vi fullkomligt älskade denna strand! Även fast vi kom tidigt så var det nästan fullt på parkeringsplatserna så vi fick parkera uppe på berget.. men där uppe på utsiktsplatsen kunde vi samtidigt få njuta av utsikten över havet innan vi promenerade ner i hettan (38grader) 
vi förväntade oss mycket folk då Italienarna har semester i augusti och gärna reser hit! Men oj vad folk det var, det fanns knappt ett ställe kvar att lägga handduken på. Som tur var hängde vi mest nere i det kristallklara ljumna havet.. underbart! Fler bilder kommer komma upp samt en VLOGG från resan då vi filmat allt med älsklingens go pro kamera. 

Efter badet åt vi en lunch vid vattnet och begav oss sen vidare till vår andra destination!
Casteldoria! En väldigt häftig by/stad.. pastellfärgade hus på berget upp mot fortet, en riktigt mäktig syn när vi kom inkörandes bakom berget och får se detta! Det var som "gamla stan" med små gränder där det låg butiker och fik. Vi stannade till för ett glas rosé på vägen upp till självaste fortet.. där hade vi bara havet som utsikt i en nästan panorama vy! Helt underbart .  Tyvärr kom vi aldrig hela vägen in i fortet då det kostade pengar att gå in och de tog endast kontanter vilket vi inte hade...och vi kände inte för att gå ner och leta bankomat för att sen kämpa oss upp tillbaka . Väl värt besök ändå då hela upplevelsen redan var skapad av allt runt omkring. 

Vi vill iaf varm rekommendera detta underbara ställe. 
Frank fick åka i blöjan då värmen var olidlig nästan! ändå så nöjd❤️ sen åkte vi hem. Perfekt dag med utflykter! 

Gillar

Kommentarer