Usch för vädret

Hemskt med detta snöblandade regn som faller nu dessa dagar.. man vill ju inte ge sig ut på en promenad precis! Men imorse vid 06 vaknade vi av att solen sken så fint.. Skulle ha gått ut då men somnade om istället ;) skönt var ju det! För då kunde jag avnjuta en frukost i lugn och ro sen när Frank lekte för sig.

Vi började om på ruta ett igår med maten då vi insåg att vi börjat i fel ände. Inga mer gröt klämmisar om vi inte är iväg och det är svårt att ha med mat då dvs. (Som dom egentligen är menat för)

Nu får Frank lära sig från början att äta den gröten som inte är sötad samt att vi ger ärt och morots purén som lunch / middag. Om han bara äter 3skedar så kommer jag erbjuda amning efteråt som komplement. Så alla gör vi fel med våra barn.. men tror det är lättast att få han att gilla de andra smakerna om vi tar bort den goda liksom. Jag menar han klarar sig ju fint på bara amningen annars om han inte vill ha "vanliga maten och gröten" så de får ta sin tid. MEN han verkar gilla min hemmagjorda mat mer än burkmaten så det är ju bra! Kanske för att det är bröstmjölk i min mat men funkar bra! Ska lätt göra fler omgångar med puréerna. Idag fick han både ärt och sötpotatis puré innan han vägrade mer.. Så då ammade jag som efterrätt:)

Köpte även Enagos äppelgröt som ska testas ikväll. Sempers majs och banan gröt var ingen favorit .

 

Jag fick till ett träningspass i förmiddags också, eftersom jag inte ville ta en promenad så tog jag bilen till gymmet så då lekte Frank inne på minisats och jag kunde köra igenom kroppen med lite Styrkeövningar. Upplägg:

15kg stång benböj 10st

15kg stång stående rodd 10st

Raka mark med 32kg kettlebell 10st

Samt en bål övning där du sitter på rumpan och lutar ryggen bakåt sen lyfter man fötterna från golvet och rör fram och tillbaka mot magen:)

Sen körde jag några sidokickbacks och en övning för baksida lår. Samt rodd uppifrån. Färdig☝️

Gillar

Kommentarer

Johanna
,
Testa avokado om du inte redan gjort det 😊 mixat eller avskrapat med sked. Min son på 14 månader har alltid älskat det! Och då har han varit extremt kräsen med maten.
Hanna,
Superfin bild! 😊
honsomheterhanna.blogg.se
•L
,
Hej! Alla har det nog lite snurrigt med övergång till mat, även om det gärna påstås annat. Ett tips som har lönat sig för oss är att hon fick Sempers osötade havregröt (tom. jag tycker att den är supergod), den tyckte hon om direkt (dock ett matvrak) men framförallt så smakar den väldigt likt havrevällingen, så övergång från gröt/amning till välling gick otroligt smidigt! Sen om ni tänkt ge annan välling än Sempers havre välling, hitta "tillhörande" gröt och nöt den smaken! Har ni tur kanske det hjälper lite på traven för er med när ni sedan erbjuder välling! Kram
viktoriab
,
Vi kör mjölkfritt för honom och vi testade välling. Det gick inte tyvärr! Han fattar fortfarande inte hur han ska dricka ur flaskan. :/
viktoriab
,
Tack vad roligt! Ja de är mycket man lär sig med barn 😊
viktoriab
,
Okej ska kika på de! 😊 tack!
viktoriab
,
Åh tack! ♡
viktoriab
,
Ja vilket bra tips! Aldrig lagat det men får testa
viktoriab
,
Jag har testat de att han får smaka från mig. Även avokado och banan men han äter inte så mycket av de. Mest smakar ! 😊
viktoriab
,
Tack!! 😊 ♡