Update om gårdagen

2h igår höll vi på med vår nattningsplan. Simon nattade först och som många av er skrev så kanske babblarna inte är de bästa då de piggar upp.. det hade funkat innan så vi trodde de var en bra idé men igår blev han mer pigg än trött av de. Vi får hitta något nytt som lugnar.. Svårt de där med en helt överpigg bebis..

Efter kanske 20 försök av nattning och 2h senare så var både jag och älsklingen helt matt.. då hade jag ändå försökt att inte amma honom överhuvudtaget efter hans kvällsmål (gröt) men tillslut så ammade jag i soffan och tänkte då att de skulle gå att natta.. för efter 2h kanske han var hungrig så vore dumt att inte amma då. Men de gick inte.. tillslut gav vi upp kampen och jag fick lägga mig i sängen med Frank och nattammade.. är nog fel tid att göra detta nu när han tydligen är i sin fas.. Men dom är ju alltid i faser känns de som, sen är han ju förkyld.. Men vi ska försöka idag igen och varje kväll efter det men vi kommer testa 2gånger ca och går de inte direkt så ger vi upp.. för plötsligt kanske det bara funkar! ♡ alternativt så kommer tidpunkten för när denna kamp passar bättre!

Natten var likadan.. tror dock det endast blev 5 uppvak inatt! Börjar mer och mer fundera på detta med reflux? För det är ju bara problem med gråt på nätterna och då ska han bara ammas.. eller kan det vara mardrömmar som skapar detta beteende. För nu när vi stigit upp är allt som bortblåst... nu sitter han nöjd i sin babysitter och leker.. och för 10min sedan låg han i sängen med stängda ögon och kved och grät och ville ha "hjälp".. man blir ju tokig på detta! Tur att jag har en kall Celsius i frysen som jag nu ska ta upp.. den behöver jag!!

Sen blir det ett morgonbad för lilleman! Startar dagen med lite mys. ♡

Gillar

Kommentarer

Nina
,
På vilket sätt menade läkaren allvarlig? Min son hade reflux och det störde nattsömnen och att somna in på kvällen. Visst det var väldigt jobbigt men jag skulle inte kalla det allvarligt. Han fick nexium och gaviscon och blev en mer harmonisk gosse som sov lugnare.
viktoriab
,
Det påberkar inte barnet utan mamman isåfall 😊
viktoriab
,
Om man vill. De är inte farligt för barnet iaf! 😉
viktoriab
,
Vad var de som bestämde att han hade de? 😊
Nina
,
Runt ett års ålder började han hosta nattetid, vi behandlade det som barnastma med alla möjliga olika preparat, inget hjälpte. Han började dregla också och sömnstörningarna fortsatte. Till slut efter typ tusen besök på BVC och barnkliniken kom de på att det kanske var reflux, vi fick göra pH registrering och det visade på måttlig reflux utan viktnedgång. De tror att hans besvär började redan som spädis men eftersom han inte gick ned i vikt tänkte man inte på det. Sonen är född 04 och idag har jag förstått att man är mer uppdaterad på diagnosen. Son nr 2, född 2010 började nattstrula vid ett par mån ålder, vi ringde till barnkliniken och fick medicin direkt utan pH reg. Nattsömnen blev genast bättre och han slapp utveckla ångest för att lägga sig om kvällarna. Nu säger jag inte att det behöver vara orsaken till era sömnstrul men ändå viktigt att inte glömma bort, vilket sjukvården tyvärr ofta verkar göra.
Camilla
,
Vår lilla tjej är en månad äldre än Frank. Hon somnar kl 18-19 varje kväll och har gjort så de senaste tre månaderna. Vi har inga speciella nattrutiner med bad, sång osv. Jag skulle aldrig orka bada henne varje kväll hehe. Men jag tvättar av henne, byter blöja och sätter på pyjamas. Sen inväntar jag hennes sömntåg, detta är väldigt viktigt för annars blir "kampen" om att sova utdragen och slutar i gnäll och gråt. När jag märker att hon börjar bli trött lägger vi oss i vår säng och hon får en flaska ersättning, då blir hon väldigt trött men hon somnar inte. När hon ätit upp håller jag om henne intill mig och då somnar hon efter ett par minuter. Sen kan jag bara smita iväg och hon får sova vidare. Hon får sen sova där hela natten mellan oss och alla tre sover väldigt bra. Hon vaknar en gång för att äta och sover sen till kl 06-07.30. Sen är det ju inte alltid det bara rullar på såhär, men oftast. För ett tag sen vaknade hon till flera gånger under kvällen/natten och bara skrek, gissar på mardrömmar, och ibland var hon inte ens vaken. Oftast räckte det då med att lägga en hand på henne men vid några tillfällen behövde vi ta upp henne och hålla henne i famnen för att hon skulle komma till ro igen. I nästan en vecka höll det på, sen har det varit lugnt igen. Får vår del har det funkat bättre att bara följa med och lyssna in vad vår tjej vill och behöver. Nu när de är så små är det bara att följa känner jag. Och eftersom vi trivs med hur vi har det tänker vi ändra på något förrän vi känner ett behov av det. Då får man ta den fighten då. Nu ammar ju inte jag så att ge råd i amning passar jag mig för, MEN jag har lyssnat och läst en del om det och som jag förstår det så verkar det lättare att fasa ut amningen på dagen först och kvällen/natten sist. Ville skriva lite hur vi gör ifall det är något som kan hjälpa dig/er med Frank. Men ni känner honom bäst och det som funkar för oss behöver inte alls funka på honom. Lycka till och kämpa på, ni är grymma!
Petra
,
Vi är exakt! i samma situation! Sedan vår kille var ca 2 månader har han aldrig kunnat somna själv (förutom i bil och vagn) Däremot alltid glad annars, tills han blir trött. har utrett allt.. reflux, undvikit olika födoämnen men inget stämde riktigt. Hur kan det isånnafall bara komma magont/allergi/reflux m.m när han ska sova. Omgivningen trodde magont men jag kände alltid att det inte var det. Nu är jag helt säker på att insomning har blivit en obehaglig känsla för honom. Panikartat. Känner mig ganska otillräcklig som mamma ibland att han inte kan känna sig trygg och somna utan att vara ledsen. Däremot började det vända vid ca 7 månader då vi började med välling. Blev tydligare att det var dags att sova och nu vaknar han bara 1! gång per natt. Har just slutat amma nu (9 månader) och kände att det blir lättare hålla rutiner då med mat/sov tider, istället för att snutta lite då och då. Spontansomnar gör han fortfarande inte men det krävs mindre och mindre vaggning och gungning. Tycka vad man vill om vällingen men den hjälpte oss mycket! Jag tyckte ändå det var skönt då vi kom fram till att han inte hade ont utan bara kände obehag att somna in och kunde börja jobba ordentligt med fasta rutiner för mat och sömn. Ni är inte ensamma! Vet exakt hur ni känner det. Men det blir bättre! Kram
Fanny
,
Men det står ju på alla energidrycker och även på livsmedelverketssida att det inte är bra att dricka det när man ammar. För allt som man stoppar i munnen får barnet också i sig
Christin
,
Min son ha en vad man kan kalla allvarlig reflux. Hans uppstötningar är såpass starka att han får upprepade magsår trots medicin. Han drar ofta också ner magsaft i luftstrupen som resulterar i otaliga andningsuppehåll under dygnet, några gånger har han tuppat av när syresättningen blir för låg. Obehaget i hals och mage gör att han matvägrar och tappat två kanallinjer i vikt. Som sagt, det är väldigt individuellt hur hårt barnet drabbas av reflux. Vissa märker inte av det alls och andra får sondmatas.
viktoriab
,
Ja när du ammar så slet ju mycket i kroppen och de som är "farligt" är naturliga läkemedel som ginseng för de är inte riktigt beprövat eller forskat om men de ger ökad östrogenhalt och det kan innebära en rad olika bieffekter i kvinnans kropp då. Läs på om de 😊