Update!

God morgon (läs förmiddag) skulle ha uppdaterat imorse men tiden rinner iväg med bebis. :)

Gjorde en smarrig smoothie till dagens frukost iaf, gjord på mandelmjölk, banan, ananas, mango och kokosolja :) super god!

Tänkte uppdatera er om de sakerna som jag tagit upp här i bloggen innan.

Nappflaska: Nej vi har inte lyckats mata honom med flaskan än.. detta gör mig dock lite orolig för hur det ska bli när det är dags att dra ner på amningen.. jag hade kanske tänkt att amma ca 2mån till.. men försöka trappa ner när annan mat introduceras för honom. Men vi kämpar inte med flaska utan låter den va.. bröstet är det enda som funkar nu och så får det vara tills vi orkar ta kampen ;)

Mina "ändtarmsproblem" tack för alla tips och som de flesta skrev är det absolut inget farligt om det är färskt blod vilket jag trodde jag var tydlig om i mitt inlägg (blodbad) hah men ah, det har iaf inte skett något nytt blodbad sen dess! Ingen smärta och magen känns bättre. Har dock valt att sluta med mjölkprotein igen. Känns som att jag mår bäst av det men det är av största anledningen för Franks skull.

Mjölkprotein allergi: nu tror jag tyvärr att han är allergisk ändå... huden har börjat bli torr/röd vid kinderna samt små torrfläckar har dykt upp här och där och torrheten/hudsprickorna vid vecken har kommit tillbaka!

Hans mage har varit väldigt gasfylld och han har bajsat mycket och ofta (ca 2-3gng per dag) magont har nu även kommit tillbaka och han har magknip på nätterna oftast.. så ja det är nog mjölken ändå. Ska utesluta den nu i några veckor och får då väldigt svart på vitt om det blir bättre igen :)!

Detta innebär ingen mjölkchoklad, daimtårta, bakelser, chips/dipp, pizza ja sånt som man är sugen på då och då! Eftersom jag ändå inte kan äta dessa godsaker så kör vi på en ny omgång med sockerfritt! Denna gången har jag fått med mig Älsklingen på resan. Vi får äta naturgodis ibland eller 70% choklad (mjölkfri för mig såklart) även lite rödvin är ok på helgen! :)

Blir som en liten boost inför resan också ju! Då jag gärna vill känna mig bekväm i bikini. Såhär ser jag ut nu:
(här spänner jag magen lite) och rumpan har börjat bli mindre så vill tighta till mig och stärka upp mig lite till så att jag känner mig stark sen!

Gillar

Kommentarer

viktoriab
,
Det kanske får bli så! Att lämna bort eller åka ifrån hemmet en natt så att jag inte finns tillgänglig
viktoriab
,
Oj! Tack ❤ ja men då har du dubbelt så lång läkningsprocess kan du tänka! Så stressa inte men försök bli bra med kosten så kommer det andra på köpet !
viktoriab
,
Ja men 1månad!! Det är ingenting. Då käkade jag bullar och godis osv! För att jag behövde det.. sen kände jag att det var dags för förändring när kroppen började läka ordentligt. Du kommer känna dig redo inom sinom tid! Men låt det isåfall få ta tid 😊 fick också bristningar.. men de har blekts redan och dragit sig tillbaka så de kommer också bli snyggare. Lovar!
viktoriab
,
Ja men precis! Får hålla alla ögon öppna 😊
viktoriab
,
Nej vissa säger ju att välling inte är nödvändigt så får hoppas att den "vanliga" maten kan hjälpa oss! 😊
viktoriab
,
Tack! Ska testa lite då och då igen för att se men är ingen stress:)!
Bamse
,
Naturligtvis kan det vara mjölkallergi, men bebisar har ont i magen och är gasiga över lag. 3-4 procent av Sveriges befolkning är mjölkallergiker. Detta är inte för att vara elak - men kanske lite bessewisser 😃 Jag tycker iaf att din blogg är toppen och det är kul att läsa den!
viktoriab
,
Tack! Ja så är de nog men det är ju värt att prova iaf! Om inte annat så får de ju mig att äta "bättre" mat;) tack!
Sandra
,
Hej! Först vill jag säga att ni ser ut att vara så fina föräldrar! Sen kan jag rekommendera Medelas Calma nappflaska, som är utformad för att kunna växla smidigt mellan amning och flaska. Enda som funkade för oss! Min bebis var gasig och hade problem med magen tills jag slutade amma, spelade ingen roll vad jag åt. Hoppas det kommer bli bättre för er snart! Kan verkligen vara påfrestande.
viktoriab
,
Hej tack snälla! Vi har den flaskan också. Funkar inte tyvärr! Ja så kan de ju faktiskt va.. att de inte ger med sig! :/