Tunga dagar

Ni får ursäkta att jag inte kikat in här men jobbiga situationer har stått i vägen.

Första natten hemma från Spanien så var Frank gnällig och förkyld.. gjorde det bästa av situationen, men det tog hela kvällen att komma till ro med honom så därav blev det inte så mycket mys fredag för oss. Tillslut somnade han och vi la oss efter 10 någon gång. 03.00 vaknar han upp och gallskriker och kommer inte till ro efter detta.. Vi vaggar honom, tröstar försöker amma, försöker köra Windy om han hade ont i magen men jag kunde inte ens lägga ner honom innan han började storböla.. efter en timme så började han bli lite lugnare och då satte jag på babblarna på telefonen och försökte sen amma honom tills sömns.. efter några försök då så Somnade han för natten igen! Hemskt när man vet att han mår dåligt/har ont men inte kan göra något. Vi gav han Alvedon på kvällen vet inte om det kunde vara det som utlöste skriket.. nä låter långsökt!

På förmiddagen igår då så hade jag 3 stora blöjor att byta så jag antar magont, i 4e blöjan så var det sen pytte lite blod och slem! Hans eksem blev jätte röda och de har poppat upp eksem i ansiktet och han har ett varande stort sår på hakan som inte läker! Frank låg och kliade sig och verkade ändå missnöjd. Hon på 1177 tyckte att vi skulle åka in till akuten. Så vi gjorde det.. Men efter 2h då vi endast kollat hur han andas/blodtryck så kändes det som att han inte var ett akutfall ändå för vi fick ingen prioritering pga blodet i avföring.. de verkade vara mer intresserade av att lösa hans eksem. Det skulle ta oss upp till 6h till att få träffa läkare så när vi insåg att dom inte prioriterade hans fall (för annars hade vi inte fått vänta i 8h) så insåg vi att han nog mår bättre hemma. Frank hade då redan somnat för kvällen i babyskyddet. Så vi åkte hem. Jag vill förtydliga att vi då lugnade oss med att han inte var ett akutfall och att vi kunde åka hem utan oro för vår son! MEN det vi som oroliga föräldrar hade önskat var att få reda på att det med stor sannolikhet inte var någon fara med honom och att det hade varit bättre att ta kontakt med bvc eller vårdcentral på måndag eller om VI VILLE vänta kvar i ca 6h för att kolla upp utslagen. Så då hade vi vetat att blodet i bajset som vi sökte för inte var något direkt akut att vara orolig för med tanke på att det kunde vänta..

Men vi fick liksom "gissa" oss till detta eftersom jag behövde fråga dom hur lång till det skulle ta. Vi vill ju inte ta en plats för ett icke akut ärende när det garanterat fanns sjukare barn där som behövde få hjälp först. MEN vi behövde ju iaf få veta att vi inte var akutfall... svårt som orolig föräldrar att gissa sig fram. Sen är det STATENS fel att man ska behöva vänta i upp till 8h för att få hjälp. Det behövs mer resurser och pengar i sjukvården. Vi fick annars ett jättebra bemötande så jag klagar inte på er som arbetar. Bara så att ni vet! Vi vill liksom inte vara där om vi inte måste♡

På måndag ska jag ringa allergiläkaren igen och få en tid till en hudspecialist nu är jag trött på att få se han lida av dessa utslag. Idag verkar han må bättre, hostar och snuvar men mer nöjd bebis idag. Vår lilla älskling ♡♡

Gillar

Kommentarer

Hannah
,
Halloj. Ett tips är att vänta med att börja utesluta saker ur kosten innan du pratat med en hudspecialist/hudläkare för barn. Båda mina söner har visat sig haft atopiskt eksem som blir värre vid bad, kyla och torr luft. BVC har gett kassa tips om att smörja lite lätt med någon salva men så tog jag saken i egna händer och skaffade remiss till Sachsska läkarmotagning för barn med inriktning på hudåkommor. Båda gångerna jag kommit dit har dom sagt "aj då det här ser inte bra ut" och gett fantastisk hjälp på hur man ska göra. (Specifikt smörjschema, aldrig använda badolja/massageolja, bada väldigt sällan etc) Växer förhoppningsvis bort efter några år. Tycker verkligen du ska kolla med en specialist!
Hannah
,
Och ett pricktest för mjölk/ägg kan inte skada..
Linda
,
Men om man klagar för att man får vänta är det väl att man klagar på de som inte ger tid åt ens eget ärende? Eller? 😉 Jag tror inte heller Viktoria klagar på de som jobbar...men många slänger enkelt ur sig att svenska vården är usel. När det i själva verket är så mycket tvärtom!
Charlotte
,
Min son hade problem med vätskande/ kliande eksem som bebis. Även en del magbesvär. Efter en massa läkarbesök så fick jag veta att han var allergisk mot ägg!
Ylva
,
Hoppas nästan det är det, det går ju över även om det kan vara jobbigt.. Här kör vi mjölkfri kost för mig nu ett par veckor
Sofia
,
Min son är född i januari 2016, han har atopisk eksem. Det blir väldigt mycket mer eksemfläckar när han är förkyld. Det är tyvärr oftast så. Läser att många skriver att eksemen var kostrelaterade. Ibland beror det inte på kosten. Vi smörjer varje dag och hans hud är så mjuk och fin och ibland kommer de några klipunkter men vi smörjer på och han blir nästintill oberörd av att de kommer. Mitt tips till dig är att smörja med locobase karbamid morgon och kväll När eksemfläckar kommer upp så smörjer du med mildison alternativ starkare kortisonsalva. Fokusera inte på att det har med kosten att göra, eksem är väldigt vanligt! Åk aldrig till Astrid Lindgrens akut, åk till Danderyds barnakut. Vi har Max fått vänta 3h där.
Louise
,
Har du provat gröten från enago? den är laktos och sojafri.
viktoriab
,
Nej men köpte en mjölkfri 😊
viktoriab
,
Vi gjorde det idag och han sa liknande sak. Att vänta med att utesluta och börja med smörjning av mildison miniderm och något medel mot svinkoppor om de skulle vara det. 😊
viktoriab
,
Åh tack! Bra tips ska tänka på de till nästa gång ♡♡