Troll

Kommentar från Amanda:

När du började blogga var du en vanlig hälsosam tjej och det var kul att läsa din blogg.

jag ver inte vad som hänt men nu skriver du mest hur jobbigt livet är, hur ni bråkar, hur ni köper dyra prylar, du gör reklam för märkliga kläder. Du känns rent allmänt som en väldigt vilsen själ som inte passar in och som försöker eftersträva nått ”lyxliv”. Det är inte coolt med ankläppar. Det är inte normalt att ge ungen festisdricka och korv från macken varannan dag. När han ”trotsar” som du kallar det blir du arg på honom och skriver precis som det är hans fel. Barn trotsar inte, barn testar sina gränser och det är inget att bli arg över. Bättre att läsa på hur barn i den åldern funkar och hur du ska bemöta honom. Hur många gånger har du inte skrivit att ni ska skärpa er sen skiter det sig efter en månad eller två med kosten? Varför ens börja då med massa förbud…ät vanlig jäkla mat och grönsaker så löser det sig.

Sen bara själva grejen att du tar upp det ”vad ska folk tro” eftersom du är sjukskriven gör ju att du inte verkar 100% ärlig med dig själv. Precis som du hade kunnat jobba men tycker det är skönare att slappa hemma,fika, luncha, shoppa. Samtidigt verkar ert förhållande sjukt jäkla ojämnställt. Varannat inlägg handlar om att Simon är iväg på sina hobbys medans du lagt dig ner och typ skiter i allt. Du är gravid och sjuk, absolut. Har själv varit där men det är klart det blir tråkigt att läsa en blogg som bara innehåller detta.. Du försöker ju inte ens fokusera på det positiva.

Tycker att förr fanns det en person bakom din blogg. Du var din egen, med egna intressen, egen livstil, hälsosam, peppande. Nu är allt bara så trist, grått och dött. Deprimerande typ. Förut var det å den bloggen måste jag kolla nu är det mer..”jaha kommer det nu vara samma sak igen..”

Tyckte du var grym när du börjat spela fotboll igen! Typ en sån tjej saknas bakom denna blogg.

Svar:  Helt ärligt Amanda... så vet jag inte riktigt vart jag ska börja i detta svar.. jag blir väldigt ledsen och också matt av att få läsa den här typen av kommentarer!

Att jag numera bloggar om det mer verkliga livet och kanske mer ”negativa” saker är något jag faktiskt valt att fokusera lite mer på helt ärligt, eftersom jag själv gillar att skriva av mig om det jobbiga i livet eller sånt som andra aldrig visar upp i sociala medier.. jag har själv tröttnat på alla filter, den perfekta bilden att man ska leva ett så mysigt och lättsamt, glatt liv.

Detta har jag reflekterat mycket över och det har fått mig att må dåligt över mitt liv ibland... att inte JAG också kan få ha det där perfekta livet med bara glädje och kärlek. Med visdom kom också insikten av att det enbart är ett påhitt, en fasad, en illusion av något som inte finns. Det finns inget perfekt och det är så befriande när man inser detta, jag vill därför dela med mig av hela verkligheten för att få andra att känna igen sig och inse att det är såhär livet ser ut, bortanför fasader och allt rosenskimrande...

Att vi har råd att köpa just de vi vill ha eller göra det vi vill för våra pengar det är synd att det ska sticka i ögonen för någon.. det är inget som görs medvetet, jag tycker att jag fokuserar väldigt lite på modet, märkeskläder och lyx generellt sett.

Konstiga kläder? Alla har vi olika smak, det tycker jag är ganska normalt... om inte du gillar min stil så kan ju inte jag göra något åt de.. och jag är absolut inte en vilsen själ som försöker passa in. Tvärtom så är jag en väldigt säker kvinna som vet precis vad jag vill med det mesta! Sen kan man ju alltid ha funderingar eller tankar i allting, då bollar jag gärna det här med er.. men jag går alltid min egna väg och detta genom att vara genuin!

”Det är inte coolt att ha ankläppar” vet du vad?! Det är inte heller coolt att vara elak och hacka på någons utseende..

Att du ens går på mig i hur jag är mot vår son är så jävla lågt... korv och Festis på macken varannan dag? Som att du vet precis hur våra dagar ser ut, hur man ska vara en perfekt pedagogisk mamma? Det är nog hundratusentals andra föräldrar där ute som gör sitt bästa och hanterar konflikter osv dagligen med sina barn pedagogiskt rätt eller ej, så strävar man alltid efter att vara en bra mamma eller pappa. Vi alla gör så gott vi kan i denna stora roll som förälder.

Kosten hit och dit, förbud eller ej, jag gör det som funkar bäst för mig och om du verkligen följt mig här inne så vet du kanske också att mitt senaste nyårslöfte inte äta godis höll sig så länge som hela 10månader! Mitt tips till dig är att inte lägga energi på något som stör dig, sluta läsa, sluta följa.. det är ingen som tvingar in dig hit? Minst jag.

Nej, vet du vad... jag hade tänkt ge dig svar på alla dina elaka påståenden och kommentarer men jag kände nu efter att jag skrivit en del att nej jag orkar inte! Jag är inte skyldig dig att ge svar på tal eller ska inte ens behöva sitta här och försvara mig, mitt barn, min käresta och mitt liv. Jag är så jävla trött på elaka människor som mår så bra av att skriva negativt till andra. Så trött på avundsjuka och pekpinnar så snälla gör mig största tjänsten att ALDRIG mer återkomma till min sida.

Troll är vad du är och jag hoppas du kommer till insikt i att om du fokuserar mer på ditt egna liv så kommer du nog själv må så mycket bättre. Lycka till.

 

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Men tack snälla Linda! Vad gulligt av dig och skönt att höra att vi är fler föräldrar där ute som tycker att en korv då och då är helt ok! ❤️ hih.. ska fortsätta med ärligheten, det jag gillar! Kramar!
viktoriabergh
,
Tack fina du! ❤️ vi ska njuta av ett nyårsfirande idag så skönt efter massa fin pepp!! Så mycket fina människor det finns, du är en av dom! Tack och gott nytt år!
viktoriabergh
,
Tack snälla det ska jag!! exakt, klokt skrivet. Ja livets alla delar! 😉 Tack detsamma! Gott nytt år!
viktoriabergh
,
Tack Sofia!! ❤️ har fått så fin respons från alla så tack för att du är en av dom!! Stor kram!
viktoriabergh
,
Haha tack snälla du!! Håller med 😉 kram!! ❤️❤️
viktoriabergh
,
Nej så är det ju, lättsamt på internet att klanka ner på andra eller ge ”feedback” ❤️ tack för att du ser mig och verkligheten här inne, kommer fortsätta dela med mig av allt. Tack fina! Stor kram
viktoriabergh
,
Men vad fint skrivet av dig! Tack så jättemycket för så fina ord!! Håller helt med dig.. ska absolut fortsätta dela med mig av livets alla bitar! Positivt som negativt. Stor kram till dig Gabriella och all lycka till med kommande bebisen! ❤️❤️ gott nytt år!
viktoriabergh
,
Tack fina fina du!! Sandra du är så klok, varm och helt fantastisk! Tack för att pepp och stöttning från dig sen dag 1 egentligen! Verkligen ❤️ kärlek till dig!!! Och Gott nytt år!!
Ajlabajla
,
Någon som visar verkliga livet, så som en vardag ser ut dör människor med småbarn och allt annat däromkring , att personen som hade åsikten de hade tyckte det var tråkigt att läsa om verkliga livet kanske borde ta och sluta läsa din blogg och börja läsa fantasi böcker om den välstäda mamman och bla bla bla bla. Du är grym, du och Simon är för varandra vad ni behöver vara och så länge ni trivs och mår bra så spelar inget annat någon roll ❤️ Massa kärlek till er
viktoriabergh
,
Tack snälla för så fina ord och massa pepp till mig! Blir väldigt varm och glad av detta!! ❤️ håller med dig helt! Många kramar från oss!!