Tosca kladdkaka i långpanna

Tänkte att jag skulle baka något som funkar fint att frysa in och eftersom jag redan har 1 påse med bullar i frysen så blev det idag kokostosca rutor! Dessa är så j*kla goda!!!
>
Det här behöver du:
175g smör
4st ägg
5 1/2dl strösocker
3dl vetemjöl
1dl kakao
1 1/2tsk vaniljsocker
2 krm salt

För topping:
75g smör
2dl strösocker
1 1/2dl grädde
1dl sirap
200g kokosflingor

Gör så här:
¤ Sätt ugnen på 220°

¤ Ta fram en långpanna och lägg smörpapper i botten

¤ Smält smöret i en kastrull

¤ Vispa socker och ägg poröst häll sedan ner det smälta smöret och rör om.

¤ Blanda ihop de övriga ingredienserna: mjöl, kakao, salt & vaniljsocker i en bunke och rör sedan ner tillsammans i smeten tills den blir slät.

¤ Häll smeten i långpannan och grädda i 8-10min

¤ Samtidigt som den gräddas i ugnen gör du toppingen.

¤ Smält smöret i kastrull

¤ Häll ner sockret, grädden och sirapen och låt koka i 2min rör om lite då och då. Häll sedan ner kokosen och låt koka 1min till.

¤ Ta ut kakan ur ugnen och häll på toppingen sen ska den i ugnen igen i ca 8min tills toppingen fått lite färg.

¤ Låt sedan svalna lite innan du skär upp den i rutor :)
Toppingen:
>

Gillar

Kommentarer

Lisa
,
Det roliga är att min mamma alltid gör exakt sånna här, så exakt för en vecka sen gjorde jag den också
Lisa
,
Det roliga är att min mamma alltid gör exakt sånna här, så exakt för en vecka sen gjorde jag den också
Viktoria
,
Hah! Ja men det är sååå gott ju
Viktoria
,
Hah! Ja men det är sååå gott ju