Thailändsk Pad kra Pao

Kvällens middag!

Min kära sambo är ju så duktig på denna underbara thailändska paradrätt! Här kommer receptet:

Ingredienser

  • ​4 vitlöksklyftor (pressade)
  • 1 gul lök
  • 4st piri piri
  • Fish sauce 3 mtsk
  • Oyster sauce 3 mtsk
  • Ljus soja 3 mtsk
  • 1/2 salladslök
  • 6 mtsk matolja
  • Färsk Thaibasilika bladen på ca 1 hel kruka
  • 500g kyckling eller nötfärs/kycklingfärs
  • Ris

Såhär gör du:

  • Börja med att koka riset.
  • Under tiden som riset kokar så hacka upp piri piri, löken (grovhackad större bitar) & salladslöken.
  • Häll upp alla såser tillsammans i en skål (oyster sauce, ljus soja & fish sauce)
  • Oljan hälls direkt i wokpannan.
  • Börja hetta upp oljan när det är ca 10min kvar av risets koktid.
  • Häll ner piri pirin i wokpannan tillsammans med pressad vitlök. Lägg sedan ner köttfärsen eller vad du nu väljer.
  • När den fått färg så häller du på den ihopblandade såsen och den gula löken samt salladslöken. Sist har du i thaibasilikan. Voila! ♡ njut.

Gillar

Kommentarer

AndreasWhittell-Rudberg
,
Ditt recept är helt ok utom på en punkt. Thaibasilika.Det finns olika sorter.I det här fallet ska det var "Kra paow "basilika eller "holy basil" med lite het smak (på engelska.)Vilket sätter namn på rätten och framför allt smaken,.Men jag antar att svårigheten att få tag i kra paow gör att du använder thai basilika som hete Horapha på thai.Men heder åt resten av receptet. Tips: eftersom dra paow har inslag lakrits smak kan man finhacka lite fänkål-ha en bra dag.
Andreas Whittell-Rudeberg
,
Ditt recept är helt ok utom på en punkt. Thaibasilika.Det finns olika sorter.I det här fallet ska det var "Kra paow "basilika eller "holy basil" på engelska.Vilket sätter namn på rätten och framför allt smaken,.Men jag antar att svårigheten att få tag i kra paow i SVERIGE gör att du använder thai basilika som heter Horapha på thai.Men heder åt resten av receptet. Tips: eftersom kra paow har inslag av anis smak kan man finhacka lite fänkål som går i på slutet med örterna.
viktoriabergh
,
Tack för info! Hade ingen aning, men som du säger så är det nig relativt svårt att få tag på i vanliga mataffären här.. det är kära sambon som letat lite recept och gjorde detta. Sen finns det säkerligen som du påpekar mer ”äkta” recept.. men detta är supergott!