Tacomys med ett glas rött

Myser i ett nystädat hem med ett glas rött i handen och jag är sådär härligt nyduschad med en blöt knut av håret på huvudet i min blåsilvriga sammets dress. Vi har precis ätit tacobåtar! Min favorit gjorde en vitlöks creme fraiche gjord på oatlys variant. Pressade i en vitlöksklyfta och salt+peppar. Perfekt :) dock måste man smaksätta den där "creme fraichen" annars tycker jag att det smakar plastigt eller konstgjort tyvärr.. nu ligger jag och ammar i soffan medan Djungel George går på tvn, har min fina man som sitter och ger mig lite fotmassage med. Livet leker just nu ♡ fredagsmys när det är som bäst!

Gillar

Kommentarer

Tina,
Alltså ORKA! Man går inte in och kritiserar folk på deras bloggar. Om man inte håller med om något så håller man tyst eller sluta läsa bloggen. Inte konstigt att man som förstagångsmamma nojar hela tiden när man ska skuldbeläggas när man gör något som i andras ögon är fel. Hon skulle väl aldrig inta alkohol om hon på något sätt själv skulle fara illa eller om barnet skulle det. Du skrev själv att man fick broshyrer om att ett eller två glas var okej. Bvc MÅSTE säga noll alkoholintag. Hur skulle det se ut om de satt och sa klart du ska dricka, pröva gärna detta vinet. Fy fasen va trött jag blir på alla jäkla moraltanter där ute!!! Sköt du ditt tack. Viktoria, kör på!
tinisbakar.blogg.se
viktoriabe
,
Jo trött är förnamnet som att man ska känna skuld för det.. dumt. ♡ tack!!
Tilly
,
Jag kritiserar inte. Jag delar min åsikt och ställde en enkel fråga. Hon och du tycker så, jag tycker såhär. Väljer man att publicera något offentligt får man räkna med att få åsikter och reaktioner. Det handlar om känslor. Du kritiserar mig för att jag står upp för något som i mitt hjärta känns rätt. Viktoria står upp för sitt. Jag gillar inte när man normaliserar alkohol i dem sammanhangen för jag tycker inte det hör ihop. Jag blir inte argsint eller otrevlig, mer fundersam över hur hon såg på saken. Eftersom att man av etiska själ inte kunnat göra kontrollerade studier vad alkohol faktiskt gör vid amning finns det väldigt lite forskning inom området. Vilket gör att man heller inte kan säga hur det faktiskt påverkar barnet. Man vet att barnet kan få i sig små mängder alkohol, det kanske inte påverkas men det räcker för mig att det inte ska kännas okej. Av dom få studier som finns har det även påvisats att utvecklingen kan bli långsammare och att barnets sömn kan bli störd m.m. Och eftersom jag pratar utifrån fakta blev det att jag funderade över hur man vågar ta risken när det i min värld är så enkelt att hoppa över. Men vi är olika och så länge man inte gör något som är jättedumt får vi försöka utbyta tankar för att förstå varandra innan man väcker ilska. Vi är vuxna människor som ska kunna prata om saker utan att det ska bli bråk. Hade jag varit offenlig hade folk tyckt saker om hur jag gör, ibland bra, ibland dåligt. Jag är väldigt självmedveten och står för hur jag är och att allt jag gör inte är "korrekt" i andras ögon. Därför tar jag heller inte åt mig av det för jag kanske redan vet att det är så. Vi är olika och får vara det men jag tror också på att man kommer längst på att ha en dialog för att försöka förstå iallafall. Och nej i min värld säger inte bvc detta för att dom måste. Dom säger det för att det ligger mer nära till hands med det som kanske är bäst. Och viktoria du gör mycket som är bra, detta var bara en grej som skiljde din åsikt ifrån min. De
viktoriabe
,
Du kallar mig ju ego som gör ett sånt val som faktiskt FAKTA visar inte gör något ont mot bebis. Så jag tycker absolut inte att du har uppbackning på dina ord.. det är fel att tro att man ifrågasätter en sån här sak och vill bara dela åsikter osv när du tydligt i din text försöker trycka till mig genom att påstå att jag skulle lätt avstå för att de är ett dumt val och att man är egoistisk som inte avstår. Så fel formulerat från din sida om du "bara" ville dela din åsikt..
Virginia
,
Do you drink while breast feeding? After 4 hrs you drink even a glass of wine the 23% of that alcohol goes to your baby throught the milk. The baby lever is inmature and you can damage it. Just a tip.
Virginia
,
Just check in another languages . I'm not swedish and I see people here enjoy drinking more than another countries so that's why here even in 1177 they say a glass is OK. But just think about your baby. U are risking him. 23% of all alcohol u drink is going to him. I breast feeded 2 years and not a single drop of alcohol or coffee. Just research a bite more. But in your place I wouldn't risk anything.
viktoriabe
,
Yeah but that not True.. my body Will first take care of the alcohol in the body and break it down.. and after that it will come in to the Milk and then it has to break down in The baby again. So i dont damage or risk my son anything..
Tina
,
Answer: The American Academy of Pediatrics has approved the use of alcohol in breastfeeding mothers. Alcohol does pass into breast milk more readily than some other drugs, but unless you drink several drinks or more a day, every day, then there should be no problem.
Malin
,
Testa att göra en "créme fraich" på cashewnötter istället .
viktoriabe
,
Nej men usch! De låter "torrt"?