Tack

Först och främst vill jag tacka för att ni alla goa mammor där ute delar med er av era berättelser/tankar/erfarenheter/tips! Sen vill jag även säga TACK till all peppning och pushning! Har verkligen gett mig en extra klapp i ryggen och mer energi till detta. Vi känner att vi nu hittat ett sätt som funkar för oss. Visst det var ett litet bakslag där i mitten men sen vände det ändå. Det kommer nog alltid komma lite bakslag.. med tänder som spökar eller intryck/drömmar som stör nattsömnen..

Det har iaf funkat bra nu! Det är nu endast 1 gång som Frank behöver få tröst och komma upp ur sängen. Detta infaller nu vid ca 4-5tiden och då är han alltså hungrig. Vi har bestämt oss för att jag då ska amma sittandes/ståendes för att sen lägga ner och vagga honom till sömns igen. Efter detta om han vaknar tidigt på morgonen så får han komma över till vår säng och ammas liggande så att han förhoppningsvis somnar om :)

Innan så sa vi att amningen ska ske tidigast kl 06. Men vi insåg att det blir då 1h kamp för att söva om där då för att han just är hungrig! Detta har vi alltså "lärt" oss efter denna veckan och därför går vi ifrån vår plan och fixar om så att den passar Frank bättre. För inatt tex. Så vaknade han då vid 05 ca.. satt då och ammade och la ner och han somnade nöjt om! Istället för att försöka trösta eller kämpa emot så kände vi att detta blev bäst. Nästa steg är att försöka erbjuda vällingflaska varje gång då han vaknar där.. för att se om han kommer gilla det. För isåfall får han en flaska välling på kvällen innan läggdags och förhoppningsvis stå sig lite längre då. Gröt försöker vi med varje kväll/morgon men han gillar ENDAST klämmisarna.. och det mättar ju inte på samma sätt! Så vi får kämpa vidare med den maten.. så ger nog matning vid tidig morgon med sig också

Uppvaken som sker innan dess är bara små små uppvak där vi enkelt kan ligga kvar i sängen och vagga hans säng lite i ca 10sek så somnar han om igen.. så ja det går åt RÄTT håll iaf! ☺☺☺☺ heja heja!

Det var skönt att få höra från andra att det är okej att gå ifrån sin plan lite och anpassa sig efter bebis för att det ändå blir bättre längre fram. Man är ju rädd för att förstöra den planen vi satte från början och frångå den så mycket att den här kampen är gjord i onödan men det är alltså inget fel med att "fuska" lite i planen och lösa det på bästa vis. Bara man inte ändrar allt för mycket. :)

 

Gillar

Kommentarer

viktoriab
viktoriab,
Ja självklart har vi något "gott" i gröten!. Favoriten verkar ändå vara enagos äppelgröt med min gemmagjorda päronpuré samt kanel och kardemumma☝️
viktoriab
viktoriab,
Tack! Puré har vi självklart i gröten. Annars hade han nog kräkts . Men han är kräsen ändå denna lilla man. ♡
IP: 82.99.3.229