Svara ärligt nu..

Kommentar på bloggen:

Hur tänker ni när ni sitter med bilbälte men Frank åker i knäet? Hur kan man ens komma på tanken att åka bil med ett så litet barn utan rätt skyddsanordning? Det finns ju ingen chans i världen att han skulle överleva ens en liten krock…skrämmer det inte er?

Bilden ger mig seriöst magont. Det är livsfarligt. Ger en väldigt oseriös känsla att man gärna åker på semester och glassar men inte värnar om sitt barns liv? Varför tog ni inte med en bilbarnstol till honom om det nu inte finns att hyra där?
Känns ju helt sjukt…ni borde skitit i hela resan om ni inte kunde se till prio 1 att ert barn åker säkert! Knappast så dom kör lungt där heller…

Denna kommentar fick jag till mig och jag kände direkt att jag ville lyfta detta ämne tillsammans med er!

För antagligen så är vi inte ensamma om detta scenariet.

Först och främst så tycker jag att alla får göra sina egna val och det ligger inte i mitt intresse att ifrågasätta andras val. Jag förstår att jag som har en offentlighet blir petad på gällande känsliga ämnen och saker som upprör andra.. men därför tänkte jag att jag lyfter detta med er för att nu se om ni vågar svara ärligt på denna frågan.

Har du med barn någonsin rest utomlands utan korrekt säkerhetsanordning så som Taxi, buss, tuktuk, transfern från charterbolagen överlag.. eller åkt kommunalt hemma i Sverige med bussen.. eller tåget? Där finns inga bilbarnstolar eller babyskydd.. tar du med dig ditt egna då? Eller betalar du tusenlappar för att fixa rätt säkerhetsåtgärd. Alla svar mottages bara dom är 100% ärliga, du får mer än gärna vara helt anonym men vill se om vi är den enda familjen som "är helt värdelös på föräldraskap" .

Gillar

Kommentarer

Pia
,
Håller med. Jag hade nog väntat tills barnet kan ha bilbälte åtminstone. Själv brukar min man och jag hyra cyklar utomlands och jag är alltid noga med att vi tar med oss cykelhjälm och reflexväst hemifrån eftersom cykeluthyrarna brukar sakna det.
Moa
,
Vi ha i Thailand nu i mars och jag tog med mig mitt babyskydd’ MEN !!! Vi använde det inte en enda gång. Att ta med sig ett babyskydd på tuktuk? Vad gör de för nytta? Vad gör det för nytta i taxi utan bälten? Så mitt svar : ja vi har åkt utan bälte!
Saida
,
Det är så att i Sverige har vi den turen att säkerheten för våra barn är allt. Barnstolar är en självklarhet. Men vi har rest mycket med vår familj och det är ingen självklarhet i Spanien, Italien, bosnien, dubai. Vi förbokade alltid taxi och sa att vi vill ha en barnstol till vår son. Då får man oftast en kudde som gäller för barn 7 år och uppåt väl? De taxi som inte hade kollade på oss som att vi va dumma i huvudet. Vissa gånger hade jag min son i knät med bälte på.
Johanna
,
Två saker: 1 de är Ert barn, ni bestämmer vad ni ska göra och hur ni ska göra med honom. 2 om fler människor hade skött sig själv och skitit i andra, slutat leka så in i helvetes jävla rediga hela tiden. Och leva på att se ner på andra och andras val. Hade världen varit så otroligt mycket bättre och trevligare. Men nu är ju tyvärr inte fallet så. Och på din fråga svarar jag. Gör precis vad ni känner är bäst för er. Jag hade gjort precis samma sak. Det är ju inte direkt så att ni sålt barn stolen och satsar på ett litet annorlunda sätt att åka med barn i bil. Nä skit i henne och lev vidare. Puss och kram
Helen
,
Jag, sambo och barn reste 1 mån i Vietnam 2017 (2 år) och i 1 mån i Thailand 2018 (nu 3 år, såklart). Om vi hade krävt barnstol varje gång vi förflyttade oss med bil så hade vi aldrig kunnat rest. När vi bilade från Bangkok till Koh Chang t.ex så bad vi taxibolaget om en bilstol men den vi fick var trasig och hon satt säkrare utan den. Dom rycker på axlarna. Man kan inte ta med en barnstol med sig utomlans. Babyskydd, ok kanske, men inte en stor barnstol. Finns det någon som skulle släpa med sig en bilstol ut på restaurang på kvällen till exempel? Säkerheten är inte lika hög där som här. Så är det bara. Såg inte ett enda barn åka i barnstol faktiskt. Finns det någon barnfamilj som rest i t.ex Thailand som alltid tagit sig runt rätt bältat? Tror inte det. Hemma i Sverige åker dottern alltid korrekt.
Emilia
,
Hej! Jag skulle aldrig åka med mitt barn utan skydd,varken i Sverige eller utomlands . Skulle våga eller ens tänka tanken. 😊
Madeleine
,
Utan hjälm är väl kanske att ta i... då hade jag hellre gått....
Rebecca
,
Hej, vi var i Mexico i december med våran dotter(hon blev två år månaden efter) vi åkte också utan bilstol, och det var ABSOLUT inte för att vi inte är rädda om vårat barn eller inte tänker på säkerheten! Självklart vet jag att vad som helst kan hända oavsett hur långt eller kort man åker. Vi valde utflyter då vi slapp åka bil väldigt långt bara.
Rebecca
,
Jag tror dessvärre att det är säkrare att barnet bara sitter i knät utan bälte, om det blir en krock åker hela din tyngd över barnet eftersom ni sitter fast ihop.
Anna Andersson
,
När vi var i Thailand med vår då 2 1/2 årige son åkte vi moppe med honom framför oss. Visserligen var vi på ett ställe där det var ganska lugnt i trafiken men jag oroade mig inte en sekund för att det skulle hända något. Och det är heller inget jag ångrar idag att vi gjorde. Herregud! Den som skrev den kommentaren borde fråga sina föräldrar hur hon färdades som barn.