Svar på frågestund del 2

Jag är lite nyfiken varför ni väljer att flytta till Enköping? Har ni släkt/vänner där eller vill ni bara byta stad
Svar: Anledningen till att vi flyttar till Enköping är för att vi drömmer om det där lilla huset med egen uteplats med en liten gräsplätt och natur i närområdet. Detta får man inte i Stockholms innerstad för den pengen.. ca 2milj för 100kvm nyproduktion är ett FYND och Enköping ligger endast 7mil från Stockholm så det är pendlar vänligt. Sen gillar vi E18 mer åt norr då vi har våra föräldrar åt detta hållet, Karlstad & Dalarna.. så då kommer vi närmre dom :) Känns även bättre att Frank får växa upp i en mindre stad.

Trivs du med att amma? Hur länge tänker du göra det?
Svar: JA alltså jag tycker det är mysigare och mysigare och jag är så glad att jag fortsatte kämpa för det är verkligen så mycket mer än en matstund.. det är närhet, mys, tröst, sömnmedel och härligt! nu heltidsammar jag och har även köpt en pump så ska försöka pumpa ur lite. Jag vet inte hur länge jag kommer göra det.. men kanske till han är 6mån och därefter blir de väl kanske nerdraget till bara natt amning oså! Just för att det är så smidigt :)

Minns du den dagen som Frank blev till?
Svar: nja.. det står mellan två tillfällen;) ena när simon var lite lullig och kom hem sugen och den andra gången 2 dagar senare med kääärlekssex. :D

Hur länge innan förlossningen hade ni så att säga sex på vanligt sätt? Kändes det konstigt för någon av er med tanke på barnet som låg där inne?
Svar: Simon tyckte det var jobbigt med magen och att vår son låg så nära oss vid sex ;D haha sen med tanke på hur jag mådde denna graviditet så var det inte mycket sex.. vi accepterade att det var så och vi fick närhet på ett annat sätt med mer kramar, kyssar och gos! jätte härligt :) det är upp och ner och det är okej att det är så!

Vad är det svåraste med att ha ett spädbarn?
Svar: Gud jag vet inte.. typ ingenting är svårt, det är bara tufft när han har ont i magen och man inte kan hjälpa han tillräckligt. Annars funkar allt jättebra!

Kommer du vilja resa mycket med Simon och Frank eller tror du mer ni kommer vara hemma i Sverige.
Svar: Vi kommer nog resa! dock väntar vi nog kanske till efter sommaren med att resa :) Spanien blir det då!

Har du några tips för att bli gravid? Har försökt i snart 1 år :/
Svar: Oj vad tufft! jag tror lite på det där att när man försöker sluta tänka på att bli gravid så blir man det, så gjorde jag.. struntade i att ta gravtest osv och vips så var det + på stickan :) så försök att inte stressa upp och klocka ägglossning utan njut av samlaget och så kommer det när det kommer. I värsta fall kan man ju kolla upp sin fertilitet :)

Kan du ta bilder på hur din mage ser ut nu efter förlossningen.?
Svar: Det har jag gjort men önskas fler? kommer lägga upp en bild nu när 2v har gått av mitt Januari schema :)

Hej! Hur valde ni Franks namn? och vilka andra namn tänkte ni på?
Svar: Det visste vi från början, Simon ville ha Frank och jag kände att det skulle vara fint, så det blev en Frank! Hugo var på tal också men nej.

Försökte ni ”aktivt” bli med barn eller hände det bara?
Svar: Vi försökte aktivt, jag tog ut P ringen och så hade jag lite koll på ägglossningen.. när 3e mensen skulle va så plussade jag istället!

När Frank skriker, tar du honom alltid till dig direkt eller väntar du och ser om han tystnar av sig självt?
Svar: Beroende på vad jag gör, jag brukar liksom inte släppa allt och springa dit utan han brukar även börja gny låta mer och babbla på för uppmärksamhet innan han börjar gråta liksom. Brukar väl då gå dit innan han börjar stor tjuta :) så han stor tjuter aldrig med andra ord, förutom när han har magknip då!

Hur delar ni upp allting hemma sen Frank kom?
Svar: Väldigt lika, om jag ammar så fixar simon typ allt, matlagning, hämtar saker till mig, servar liksom.. men leker han med Frank så servar jag honom med spyhanddukar, vatten, frukost osv! I hemmet så gör jag det mesta när det kommer till tvätten och städa upp i köket samt dammsuga och damma. medan han tar mer ansvar vid handling, matlagning, bilen, slänga sopor, diskmaskinen osv! Vi roddar ganska bra ihop :)

Hur funkar ekonomin med en bäbis?
Svar: Det blir dyrare med blöjor, tvättlappar, oljor, ersättning osv! men det går ju att snåla.. vi tänker inte så mycket på hur mycket vi lägger på just honom men skulle man tex bara avsätta barnbidraget till just bebis så tror jag man klarar sig på den summan! :)

Vilken barnvagn har ni och vad är för och nackdelar med den?
Svar: Vi har Britax go next och jag hittar seriöst inte EN ENDA NEGATIV sak med den. VI ÄLSKAR DEN! den är grym! skulle aldrig kunna ha någon annan, när han var sådär riktigt nykläckt så vill man ju bädda ner och liksom stänga igen och just suffletten i denna vagnen är Guld! det blir typ helt stängt så varken snö, vind eller regn kommer in, och på så vis håller den värmen väldigt bra inuti :) sen är den så smidig vid kollektivtrafik då handtaget går att fälla ner smidigt så att den blir kompakt och smidig, även vid bilresa så fälls den ihop på 2sek! BÄSTA! allt är bra.. dämpning, handtaget, packningsmöjligheten. allt.

Har du fått någon negativ respons från ”dina närmsta” efter att tv programmet ex on the beach sändes?
Svar: Nej ingen alls :) varför skulle jag? jag var ju mig själv ;)

När vågade du börja köpa det första sakerna till Frank under graviditeten, väntade du länge med att köpa något utifall något skulle hända under graviditeten?
Svar: Jag köpte något vid typ 8veckor tror jag, jag är inte den som tänker "what if" jag tänker hellre positivt och vet om riskerna men istället för att gå runt och vara rädd och orolig i onödan

Har du haft hemorojder, och isånnafall hur behandlade du dom?
Svar: Ja jag tror det! salva är väl det enda som gäller? tror jag hade någon liten hemorojd, fick det aldrig bekräftat från läkaren men vet inte vad de annars skulle varit.

Hur tänker du lägga upp din träning? Kommer du ha något veckoschema? Vore guld värt att se vilka övningar/aktiviteter du gör per tillfälle och vecka för att inspireras!
Svar: Jag lägger upp min träning dag för dag nu då jag försöker komma tillbaka till träningen så vet jag inte hur kroppen svarar och om jag kommer ha träningsvärk osv! så går på dagsform :) har iaf kört väldigt lätt med lätta vikter och försöka hitta tillbaka i tekniken och fokus på bål :) lägger ju upp det jag kör hemma! samt mycket promenader!

Jag har för mig att du har jobbat på grabbarna grus i Thailand! Hur var det att jobba där och hur var kollegorna? Har du något speciellt minne därifrån och isåfall vad?
Svar: OJ ja! det var ju jätte längesen, det var bra kollegor och jag reste själv vilket stärkte mig som människa då jag kände att jag klarade av att vara ensam. Jag bodde första veckan i ett kollektiv och det rekommenderar jag dig att inte göra då jag inte kände de andra ungdomarna och blev bestulen på HELA min reskassa :( så lita inte på någon!

Kunde du hålla tätt efter förlossningen? Jag födde för en vecka sen o kissar lätt på mig.
Svar: Det låter som att du behöver träna på knipet lite mer, men tänk också att du precis fött barn så ge det lite tid! musklerna är uttänjda där nere nu så det är bara att sätta igång med övningar :) de kommer hjälpa dig! jag kunde hålla tätt men jag har också tränat mycket INNAN förlossningen på knipet så då hjälper det efteråt såklart. lycka till!

Hej! Tänkte fråga hur du tänker kring RS virus? Min bebis är lika gammal som Frank och jag vågar/skulle aldrig gå in i ett köpcentrum med massa folk. Har knappt varit inne snabbt på Ica. Men har sett att du har varit det och t.om haft han uppe ur vagnen. Är det något du inte är orolig för?
Svar: hänvisar dig till mitt inlägg kring RS. Sök på RS virus i bloggen så hittar du alla mina tankar kring detta :)

Går det bra att växla mellan flaska och bröst för Frank?
Svar: Ja det har det gjort, men NU har han blivit lite strejkande vid flaskan! bortskämd med tutten ;) men jag tror på att vara envis där så kommer han ta flaskan igen, är dom hungriga så äter dom nog ur vad som helst..så lite tålamod från vårt håll så är vi tillbaka till flaska och bröst.

Har Frank mycket magont?
Svar: Nu hade han ju det igår men annars så brukar det inte vara så mycket magont.. han har haft riktigt ont kanske max 3gånger! så nej inte överdrivet liksom :) och det är vanligt med magont på bebisar eftersom deras tarmar inte är färdigutvecklade. Det går ju inte bara tro att det beror på vad vi stoppar i oss om vi ammar som gör att de får ont! men om man äter överdrivet mycket av något och ser ett samband så kan man ju kanske anta att det är ens egna kost som behöver ses över.

Hur länge sover han i sträck på natten?
Svar: Han brukar sova som en klocka i 3h sen mat sen 3h sen mat. men det kan diffa, ibland 2h och ibland upp till 5h i BÄSTA fall.

Hej hur många föräldraledig dagar tar du ut i veckan? Samt hur länge har ni tänkt att vara hemma med Frank? Ska Simon vara hemma något?
Svar: Hej! jag tar ut 5dagar i veckan och tänkte vara ledig i 1år och 2månader, kommer nog bli bra att skola in han då i Januari. Får nog ta dagar av Simon om jag inte börjar små jobba extra på helger osv! svårt de där, simon tar nog pappaledigt över sommaren då i samband med semester 2018 :)

Sover Frank i egen seng eller sammen med dere? Hvis han sover ensam hvordan fikk dere han til å sove i egen seng?
Svar: Han sover med oss, eftersom jag enklast liggammar honom på nätterna så behöver jag bara lägga honom vid bröstet smidigt :) då sover vi båda bäst, ska nog införa nattrutiner när han är ca 3mån! Känns för tidigt nu för honom och oss att liksom få in en bra kvällsrutin.

Känner du ”stress/press” från din partner att du måste komma i form efter din graviditet?
Svar: Nej absolut inte! Han tycker jag är jätte fin och liten som han är van att se mig och Simon gillar min degmage :D hah han tycker den är mysig att ta på! så ingen press från honom alls! Det är mina egna krav :) men inga stenhårda krav det heller, utan det som får mig att må bra gör jag!

Tycker du det är jobbigt och uttjatat att få frågor om EOTB?
Svar: Ja såklart lite.. dels för att jag svarat på alla frågor kring detta ett ex antal gånger men sen var det liksom 2 år sedan, vi har växt förbi det :)

Vad är det bästa respektive sämsta med Simon?
Svar: Att han är en sådan jäkla fin vän och man. Han vill alltid alla andra det bästa och är sjukt duktig på mycket! Han sätter alltid andra före sig själv. Han är dock sämst på att plocka undan sina kläder och han blir grinig när han inte ätit vilket jag tycker är hans ansvar att se till att hålla blodsockret stabilt så han inte hinner bli grinig. HAH men detta är ju små detaljer de fina sidorna väger upp allt!

skulle du vilja ha en dotter?
Svar: Alltså för mig spelar det ingen roll, har ingen längtan efter en tjej.. kanske kommer sen för jag har ju iofs ingen längtan efter en pojk heller då vi redan fått vår lilla gosse. Skulle vi få en till pojk sen så skulle jag vara glad för det utan att behöva skaffa en till ;)

Hur resonerar ni kring vaccination?
Är det en självklarhet för er att vaccinera Frank eller är du/ni insatta i konsekvenserna det kan ge med vaccin och vad vaccin är?
Svar: Efter att ha blivit insatt och fått ta del av forskningsmaterial från en vän så kommer vi nog ta vaccin ändå samt för att lyssna på läkarnas råd.:)

Jag ska ta tag i träningen nu efter mitt jullov och tänkte försöka utföra nån slags träning varje dag efter skolan.
Det jag undrar är då vad jag snabbt och lätt kan äta innan för att få energi och inte bli så hungrig under tiden eftersom jag då inte har ätit sen lunch? Är det bra att bara göra en shake på protein pulver och nån vätska eller vad är ditt tips?Svar: Ett tips är en banan och 2ägg typ! enkelt, eller en kvarg med lite nötter på! Alt en smoothie med avokado, banan, havregryn, mjölk, hallon tex. :) Jag hade tagit shaken efter träningen istället. Så att du får i dig lite om du kanske inte får middag på ett tag efter träning, men det är inte superviktigt att äta inom 30min eller så! men efter. LYCKA TILL!

Gillar

Kommentarer

Hanna
,
Följ läkarnas råd och vaccinera. Med den resistens vi håller på att utveckla mot penicillin kan de bli förödande att få tex röda hund, polio osv. Biter inte penicillinet kan man ju lätt lista ut själv vad värsta utgången blir.... Plus att man utsätter inte bara sitt eget barn för livsfara om man inte vaccinerar utan även andra barn (ja, innan får sjukdomen och träffar andra barn som ej vaccinerats, bebisar som inte hunnit blivit vaccinerad osv... man hjälper till att öka spridningen) Man gör självklart som man vill, men detta var ett tips från en sjukvårdskunnig☺ Tack för fin och bra blogg ❤
Mia
,
Vi kommer vaccinera vår dotter, men inte med hepatit B som man nu lagt till. En sv döttrarna hann få kikhosta innan sin vaccination-usch vad traumatiskt! Trodde vi skulle förlora henne i kikhostan Däremot googlar man på biverkningarna av vaccination mot hepatit B så låter det inget vidare. Biverkningar som ingen upplyser om på BVC!!
Nitram
,
Va ärlig du e på din svar 😊 du svarar på vilken fråga som helst. Du e så härlig ❤
Jennifer
,
Fast antibiotikaresistens och vaccinering är två olika saker. Antibiotika biter på bakterier och vaccinering görs mot virus! Virus är ofta svårbehandlade eftersom antibiotika inte fungerar på virus (aldrig gjort och har inget med resistens att göra), därav behovet av vaccin.