Svar på frågestund del 2

Nu kommer de sista svaren från frågestunden som jag la upp för 2,5 vecka sedan! Vissa frågor ville jag ta upp som enskilda inlägg här i bloggen så ni som inte fått svar på er fråga finner garanterat svar i någon av mina tidigare inlägg där jag skrivit om både förväntningar kring förlossningen, saker man ville ha vetat innan, hur första tiden med bebis varit OSV! :)

Är gravid i vecka 9 och är konstant orolig för missfall. Vågar knappt gå på toa för jag är rädd att jag ska se en blödning..
Hur var det för dig i början av graviditeten och när gick ni ut med beskedet till omgivningen?
Kram


Svar: GRATTIS! jag är mer en sådan person som tänker positivt och intalar mig att allt ska gå bra! Ville glädjas åt det och skulle något gå fel så hade jag fått ta itu med det då! Jag hade självklart en liten röst inom mig som sa att jag skulle vara medveten om att risken av missfall fanns. vilket jag tror är nyttigt att tänka på så att man ändå är beredd på att det kan ske. Det är ju tyvärr väldigt vanligt med missfall.. jag försökte också intala mig att skulle det bli ett tidigt missfall så är det ju kroppens sätt att hantera ett foster som kanske inte skulle utvecklats rätt och bli friskt. Det är ju ändå ett gott tecken att kroppen kan känna av i så tidigt skede att något är "fel". Vi gick ut med det efter vecka 12

Hej
* hur fördelar du och Simon ansvaret för att inte den ene ska bli slutkörd?

* hade du önskemål ang förlossningen eller följde du bara barnmorskans råd?

* vart stog Simon under förlossningen? Är rädd att min sambo ska bli äcklad av förlossningen ifall han ser underlivet när bebis är på väg ut. Vad har Simon för tankar kring det?
Svar: Nu har vi en väldigt snäll bebis men eftersom jag är mammaledig med Frank och Simon jobbar på vardagarna så tar jag Frank på nätterna så att Simon får sova och orka jobba. Jag kan ju ta igen sömn på dagen och han är väldigt noga med att be mig säga till om jag vill ha hjälp! så jag får ju hjälp med Frank om jag vill, men känner att jag klarar det bra på nätterna då han sover rätt bra. 1 natt på helgen så tar Simon Frank och samma gäller då där, att Simon får be mig om hjälp.. jag kanske ammar honom liggandes då och så tar Simon blöjan och försöker få han att somna om igen. När vi är hemma på vardagarna så passar vi båda honom och delar lika :) om jag vill iväg och träna eller handla eller något så får jag göra det barnfritt om jag vill och vice versa.

* Angående förlossningen så hade jag bara önskemål om vägledning samt smärtlindring, så det var i samråd med barnmorska för där och då så kunde vi komma överens om vad som passade mig bäst för stunden.

* Vi ville båda att han inte skulle stå och kika in i underlivet när jag födde, men efter 15h med värkar så kommer man varandra mycket närmre än någonsin och man glömmer bort det där "pinsamma" som är. Jag trodde ju att jag skulle bajsa på mig i duschen och då bad jag ju han bara att vända sig om och titta in i väggen :D då har jag och Simon aldrig ens pruttat eller kissat inför varandra haha! Sen erkände han att han hade tjuvkikade lite när huvudet var på väg ut vid förlossningen, det såg ut som en hårig golfboll sa han! Hahha


Hej. När berättade ni för familj/vänner att du var gravid? Hur tänker du kring det?


Svar: Jag och Simon kom överens om att hålla det lite hemligt ett tag för att få njuta lite av det själva först! Det tog Simon någon timme innan han "råkade" ringa mamma, pappa och bror för att berätta om den glada nyheten! HAHAH så bra gick det ;) det var i vecka 5 redan. Man gör det som känns bäst för sig själv tycker jag :)


Hej!

Först och främst vill jag gratulera till er lille son, supersöt är han!
Sen tycker jag din blogg är suverän, läser den varje dag.
Jag är gravid i v 22 och jag tänkte bara höra med dig, angående det att barnmorskan behövde sy dig efter förlossningen. Är det stygn som tas bort sen efter ett par dagar eller hur funkar det? Gjorde/ gör det ont att ha stygn i underlivet?

/AnnaSvar: Tack snälla! Åh vad kul :) När jag blev sydd så hade jag ju fått belöningen och han låg på mitt bröst. Förlossningen var värre än att sys så det behöver du inte oroa dig för, de sätter även en lokalbedövningsspruta där innan de börjar. Stygnen ska åka bort av sig själv men det kan bli så att de inte försvinner och att de måste ta bort dom. Det är klart det ömmar lite men gör det för ont i stygnen så ring in till mvc och åk in och titta till. De kanske har sytt för tight så att det blir ömt runt om.


*Var det något du saknade i BBväskan? O var de något du absolut inte andvände?
*hade du skrivit förlossningsbrev?
*hur kommer ni fördelaföräldraledigheten?
Är själv gravid i v. 34 och nervositeten o frågor börjar snurra hos en inför förlossningenSvar: *Saknade ingenting i BB väskan, hade typ ingen koll på den väskan väl på plats.. tänkte bara på mig själv och vår son hade liksom allt där då som behövdes. Dock stannade inte vi så länge på BB så det är ju bättre att packa mer än för lite iaf;)
*Ja vi hade skrivit ett förlossningsbrev, tog ut en mall från nätet och skrev några rader bara
*Vi kommer dela upp det som så att jag är mammaledig först nu i ca 14månader beroende på hur inskolningsprocessen ser ut, sen kommer nog Simon vara pappaledig i ca 3månader över sommaren då vi alla 3 kan ta ledigt tillsammans, jag tar då ut semester.
Förstår dina tankar! men du kommer greja det galant, lita på din kropp den kan detta! :)


Tränade du knipövningar när du var gravid? Något speciellt schema?

Svar: Nej jag försökte bara tänka på att suga in magen och liksom spänna mig lite i underlivet så att man inte går och slappnar av helt under tiden.. men det gör jag nog av gammal vana då jag nästan jämt "övar" på att dra in magen (koppla bålen) samt tränar knipet.. det sker per automatik :)


Vill ni ha fler barn och isåfall när ungefär tror du? Hade ni många namnförslag eller kom ni överens snabbt om att namnet ska vara Frank? Stort grattis!


Svar: Vi har alltid pratat om att vi bara vill ha ett barn.. MEN nu efter att ha gjort denna resa så känner jag redan att jag skulle vilja göra om det! MINUS graviditeten.. den kan ju dock se helt annorlunda ut mot den jag hade nu. Men jag njuter av denna tid med ett spädbarn och kommer nog sakna den sen, sen är det ju alltid mysigt med en större familj och att Frank får ett syskon. men som sagt tiden får avgöra hur vi känner inför det sen :) vare sig det tar 1 år eller 4 att komma fram till det. Vi hade bara 2 namnförslag Frank eller Hugo, vi hittade ett sängbord som vi ville köpa och gissa vad det sängbordet hette... jo Hugo :D hah då tyckte inte Simon att det namnet var aktuellt längre eftersom vi kopplade ihop namnet med bordet, haha. Tack!

Gillar

Kommentarer

Rebecka
,
Är det jobbigt med försäkringskassan? Typ om man som du vill ta ut semester ett tag medan pappan är föräldraledig, blir det mycket pussel?
Hanna
,
Så kul att läsa och älskar du är så ärlig och härlig! 😊 Jag väntar mitt första barn och är i vecka 16. Jag mår oxå skit, verkligen!! Och detta är ingenting jag kommer utsätta mig själv för många gånger! Men jag vill gärna ha ett syskon ändå! Min familjesituation är märklig och jag har många syskon. Men bara ETT där vi har samma mamma och pappa. Jag är så oerhört glad för min lillebror!! Han är 26 år gammal, jag är 29. Vi klarar oss inte utan varandra, han är mitt stora stöd i livet och vi pratar varje dag. DET vill jag gärna ge mina barn, den relationen och det fantastiska i att ha en syster eller bror! Ett syskon är den längsta relationen man har <3
Viktoria Bergh
,
Det får ju jag komma överens med mitt jobb angående semester eftersom jag jobbar när Simon är pappaledig:)!
Johanna
,
Jag var emellanåt väldigt nojig för missfall. Tror jag hade en mental gräns vid v. 15 där det började gå över. Men någon sa till mig: "tänk att du väntar barn, inte missfall" och det hjälpte faktiskt 😊
Erica
,
Frank är så otroligt söt!! Är i vecka 29 nu så det börjar närma sig till att vår lilla tjej kommer!! Så skönt att höra att man kommer så nära med sin partner under förlossning och att man inte bryr sig som man oroar sig för innan!! Hur länge har du å Simon varit tillsammans? 😊 tack för en härlig blogg ❤️
Erica
,
Åå vad härlig er relation låter!! 😊
Viktoria Bergh
,
Tack!! Ja så var det för oss iaf! Åh stort lycka till ♡ vi har varit tillsammans i snart 2 år
Viktoria Bergh
,
Jätte smart tänkt ju! För de är ju sant:)
Jennifer
,
Kul, våra två namnförslag till vårt senaste tillskott var också Frank eller hugo. Lite komiskt, men det blev en liten Hugo ✨ kika gärna in på min instagram: jenniferochsvea
Viktoria Bergh
,
Hihi vad komiskt!! ❤ fina namn ju!