Svar på frågestund! DEL 1

Graviditeten:

Var graviditeten planerad och när plussade du?
Svar: Ja graviditeten var planerad och vi plussade på "3e försöket" dagen då jag skulle fått mens så kissade jag på stickan och det visade ett starkt +.

Behålla/abort någon fundering vid +?
Svar: Eftersom graviditeten var planerad så visste vi ju direkt att vi ville behålla barnet.

Har ni bestämt namn på bebisen och har det isåfall varit svårt att välja?
Svar: Vi har bestämt namn på bebis men vi kommer att hålla det hemligt fram tills födseln (vänner vet). Vi var överens om namnet och det känns numera självklart:)

Vad var känslan när du fick reda på att du var gravid?
Svar: Min första reaktion var faktiskt en kallsvettning som gick igenom kroppen, helt plötsligt så var det verkligt! Det där +et på stickan var faktiskt på riktigt! sen kom leendet och glädjen.

Hur berättade du för Simon och hur reagerade han?
Svar: Han låg i soffan och hade en liten down dag.. så jag berättade inte att jag hade köpt ett test utan gick iväg och kissade i smyg sen kom jag in i vardagsrummet med stickan i handen och log stort, så sa jag bara: jag är gravid det visar +! Han vart jätte glad och efter det deppade han inget mer den dagen ;)

Vilken barnvagn ska ni ha?
Svar: Vi har köpt en Britax Go Next, anledningen till den var för att jag tror att den passar vårt behov och sen att vi får bebis på höst/vinter halvåret så vill jag ha en vagn som är ganska stängd (mysig) härlig att köra, funkar i bra terräng och som passar oss båda.

Hur mycket har du gått upp hittills i din graviditet?
Svar: Jag har gått upp ca 5kg (vecka 22)

Är det okej att dricka energidryck vid graviditet?
Svar: NEJ egentligen så ska man inte dricka energidricka vid graviditet, det rekommenderas inte pga koffeinhalt, naturväxter som ginseng osv. Men jag är lite dålig där, då jag ibland dricker Celsius vilket jag gjorde varje dag innan jag vart gravid och får jag inte dricka det så får jag huvudvärk, men med andra ord så är min kropp mer van vid koffeinhalten och dryckens effekt. Skulle aldrig börja dricka iaf och försöker avstå.

Bästa/Sämsta med att vara gravid?
Svar: Det SÄMSTA med att vara gravid är att kroppen ibland inte mår bra.. illamående, huvudvärk, spyor, matthet, extra känslig, mindre ork. MEN det POSITIVA är allt annat! Jag njuter ändå av denna tiden och uppskattar den sjukt mycket då jag inte vet om jag kommer att vara gravid igen och det är så spännande! Det är ju vårt barn som skapas vilket jag tycker är riktigt coolt!

Gillar du din gravidmage?
Svar: Ja jag älskar den :) förutom när jag ska klä mig :D inget passar typ! men annars njuter jag av magen.

Blev en hel del frågor om min graviditet så jag tänkte bjuda på dessa svar ikväll så kommer resten av frågestunden upp imorgon! Kram på er

Gillar

Kommentarer

Allie
,
Blev ni kära i "ex on det beach" eller träffades ni efter det? 😊
Sara
,
Hur menar du att ni plussade på tredje försöket? Tredje månaden utan p-piller då eller? Jag försöker bli gravid. Mensen har dock inte kommit tillbaka ännu efter p-pillerstopper sedan tre månader tillbaka..
Viktoria
,
Ja precis 3 ägglossningar. När mensen är tillbaka är det enklare att räkna ut när nästa ägglossning ska vara osv. ? kan ta lite tid efter preventivmedel att få igång en menscykel men det kommer, lycka till!
Ems
,
Lycka till med allt 😃 Sån mysig känsla! Jag gick tyvärr missfall i v9. Men fick njuta en stund 😊
Erika
,
Jag vill skriva detta i all välmening, inte för att lägga sig andras graviditeter. Alla har åsikter om ALLT. Men Celsius. Nej! Jag själv drack mycket och min kropp var van som du beskriver. Men fostret är inte van och kombon taurin och koffein kan vara skadligt (även för oss vuxna i stora mängder)tänk då ett litet litet foster under utveckling. Det är receptorer i viktiga delar som kärl och hjärta som kan påverkas. Det ör inte för inte det står ej för gravida OCH ammande. Tro mig, huvudvärken går över om inte annat får du stå ut med det. Du kommer även att känna dig tröttare. Andras kroppar kan vara "vana" rökning lr alkohol men ska sluta vid graviditet, just för fostrets utveckling. Säkerligen har allt gått bra hittills, och ev går det bra om du fortsätter, men det är väl dumt att chansa? Förlåt om du blir stött, som sagt, skriver i välmening och med omtanke. Lycka till!
Caroline
,
Jag håller med om detta! Koffeinberoende är bland det lättaste att bli av med, huvudvärken försvinner snabbt! Tänk på lilla bebis!!