Svar på FRÅGESTUND

Hur ser din framtid ut om du får drömma fritt? Fler barn? Giftemål? Vart bor ni? 

Jag drömmer om en stor friliggande enplansvilla med en härlig grön trädgård där man kan pyssla och leka utomhus med barnen.. (kanske att vi vill försöka ge Frank ett syskon längre fram). Villan kommer med största sannolikhet ligga i Enköping dit vi ska flytta nu för att bygga upp vårt familjeliv där. Tror det blir en bra plats för oss :) Jag drömmer om ett bra jobb som ger mig mycket energi och glädje! Giftemål kan ske redan nästa år! Älsklingen skickade faktiskt ett sms i förra veckan där har skrev att han ville gifta sig nästa år. Så vi får se ;) tid och pengar ska finnas först med.

Vad gör du och Simon för att hålla kärleken levande? Är det inte svårare när man har en liten med i bilden? 

Självklart blir det lite kämpigare att ge varandra samma uppmärksamhet som innan bebis, för mycket av sin tid går åt att ta hand om Frank, men vi försöker verkligen uppskatta varandra i de små sakerna.. vi brukar ge varandra mycket komplimanger i vardagen & peppar varandra! Försöker ta varje tillfälle som finns för en liten Kyss, en varm kram eller en kläm på rumpan. Om man visar uppskattning och ödmjukhet inför varandra så tycker jag att man får en väldigt mysig och harmonisk känsla för varandra och detta är ju kärlek. Vi försöker också skapa tid ihop med Frank (familjetid) där vi kan ha roligt tillsammans och få känna glädjen tillsammans, att skratta är super viktigt! Har man kul så mår man bra, sen kanske inte det sexuella är prio ett just nu men det erotiska och romantiska finns absolut där hela tiden! <3 Det får vara så ibland, helt ok tycker vi :)

När ska du börja jobba igen efter mammaledigheten? 

Jag kommer gå tillbaka i Januari någon gång, frank skolas då in på förskolan och det blir nog jag som sköter inskolningen beroende på hur många dagar som finns kvar av mammadagarna.. vi läste inte på ordentligt på försäkringskassan om föräldraledighet och det får vi sota för nu. (SÅ LÄS PÅ OCH PLANERA DIN LEDIGHET)

Vi tycker att Frank är väldigt framåt och han gillar barn supermycket!! Så vi tror att han kommer älska förskolan, han blir dessutom 1år och 2 månader när han börjar.

Har ni planer på fler barn och isåfall vill ni ha tätt eller längre tid mellan barnen?

Vi har pratat om ett syskon till Frank men har absolut inga planer på att försöka sätta det i verket nu.. med Frank så hade vi ju en bebislängtan och nu har vi ju liksom fått våran bebis! Därför vill vi isåfall vänta på den känslan igen om den kommer komma. Det vet man ju inte, men det vore ju kul med ett syskon till Frank sen tror jag ju att den där nyfödds, bebisgos tiden kommer bli saknad desto äldre han blir men det får tiden utvisa :) ingen stress iaf!

Har du gamla kompisar som har skaffat barn eller väntar barn som du umgås med eller har du fått skaffa nya vänner som har lite samma livssituation?

Jag har inte haft så många vänner i Stockholm sen tidigare, jag jobbade väldigt mycket från det att jag flyttade hit och var inte ute och festade här i Stockholm innan jag blev gravid heller. Så de tidigare vännerna jag har var gravida/mammor eller barndomsvänner. Har samma relation till allihopa men har DEFINITIVT fått så mååååånga fler vänner sen jag blev gravid och födde Frank. Man är ju "hemma med bebis" och vill gärna hitta på saker för att inte känna sig instängd ( i början ) nu behöver man mer hitta på saker för att rasta bebis :D de är mer och mer aktivt här hemma! Så skönt då att möta upp några vänner med barn..

Hur är ansvaret med Frank uppdelat mellan dig och Simon? Vem tar tex nattningar, mornar, är det jämtfördelat? Eller har ni något system?

Jag har ju Frank hela dagarna, sen när Simon kommer hem från jobbet så brukar han leka lite med honom sen brukar det tajma sovstund tillsammans.. då nattar jag Frank och Simon tar en vila efter jobbet (detta för att han haft det väldigt kämpigt det senaste med jobb och utmattning) Skulle inte Frank somna då så kanske jag går ut och går med honom så Simon hinner sova lite. Vi brukar dela upp matningarna, men oftast lagar Simon middagen till oss och då leker Frank här i hemmet med vår uppsyn, blöjbyten försöker vi dela på men det blir nästan av vana att man flyger upp och tar allt.. så jag skulle nog säga att det är 80%-20% i uppdelning med Frank hemma hos oss överlag. men som sagt så har vi haft det kämpigt och jag har fått dra ett tyngre lass nu den senaste tiden med Frank pga mycket jobb och slit. Som sagt kommer denna semestern väldigt lägligt då vi båda är ganska utmattade! Nattningarna delar vi på och uppvaken tar jag då Simon oftast går upp mellan 5-6 på morgonen, jag kan ju sova längre och vila på dagen :)

Känner du dig någonsin ensam?

Jag har känt mig ensam när Simon har jobbat mycket och kommit hem sent, eller bara varit hemma en snabbis för att sen åka igen.. det har varit tufft och ledsamt men jag har insett att om man försöker planera sin vecka med lite träffar, promenader, träning, handling, städning.. så brukar man "rasta" sig själv på detta vis och känner sig då mindre ensam. För man är ju verkligen inte ensam egentligen :)

Är du någonsin så trött att du tappar tålamodet och känner att du bara vill slippa allt ansvar, lägga dig i sängen och se på serier och bara få vara ifred? 

Ja, Ja, och återigen JA! Denna känsla har nog alla föräldrar fått någon gång!! speciellt den föräldern som är hemma på heltid med bebis.. det är ju tufft ibland! Det är nog nyttigt att tänka och känna så och ibland får man nog visa för den andre partnern att känslan är så just nu och då ge avlastning! När jag sagt så, har Simon kanske gått ut på en promenad så att jag ska kunna få sova lite eller träna eller göra mitt! Så det är viktigt att faktiskt berätta att man behöver få lite egentid eller vila för att den andra ska förstå hur du mår :) man kan ju inte tankeläsa!

Är Frank mammig eller pappig?

Han är mammig, men det är ju för att jag är den som är med honom mest hela tiden, hade det varit Simon som varit hemma så hade han garanterat varig pappig.. nu märks det inte jätte mycket på Frank att han är mammigt förutom när det ska nattas eller så, då kan det märkas tydligare! Annars älskar han ju att leka och busa med Simon :)

Hur ser era rutiner kring nattningar/mornar ut med Frank?

Vid 19 tiden så får han en portion gröt till kvällsmat, efter det så byter vi om till pyjamas och låter han leka runt lite.. sen byts blöjan vid 19.30 typ och då börjar han bli trött så vi försöker natta honom då i famnen vaggandes upprätt eller i bärselen och så lägger vi över han till hans säng efter det. 

Morgon görs mellan 06.00 och 07.30 då går vi upp och ger han en portion gröt sen får han leka runt lite innan han blir trött igen (ca 45-60min) kanske en liten smörgås då innan han kan somna om för sin första sovstund. 

Del 2 kommer att komma upp en annan dag:) 

Gillar

Kommentarer

Anna
,
Säkert bara jag som missuppfattat det, inte helt lätt när man bara läser text men känner du aldrig att er arbetsfördelning är orättvis? Det verkar som Frank alltid är med dig och du aldrig får ensamtid? Kan ju mycket vara så att du inte vill ha det, jag verkligen hatar att lämna ifrån mig mitt barn spelar ingen roll till vem men samtidigt är han i en så sjukt jobbig ålder nu (lika gammal som Frank) så ibland måste man bara få andas för att inte bli helt förstörd. Jag förstår också att din partner arbetar och det ska man såklart respektera men ärligt talat du gör ju också ett heltids jobb varje dag UTAN paus. Även om man kan vila när barnet vilar så blir det ju inte samma sak som när man jobbar och har rast. Sen vill man ju kanske ha en stund för en själv när man servat någon hela dagen och haft dom klängandes på en? Förstår att Simon är trött och det är mycket på jobb men det är ju mycket för DIG också. Flera gånger har jag läst att Simon åker iväg själv, varför kan han aldrig ta med Frank på sina intressen? Du tar ju med honom över allt, det är ju ett gemensamt ansvar. Har också läst om alla dina katastrof-resor, tänker på vilken stress det måste skapa både för dig och Frank. Du åkte upp för att få avlastning men samtidigt fick ju Simon ensam tid igen? Mycket möjligt att Frank inte vill vara utan dig eller klarar det men Simon kunde väl likväl åkt upp med honom själv när det var dags så kunde du tagit tåget dagen efter istället så hade du fått avlastning och tid för dig själv! Varje gång du skriver att ni bråkat dessutom som får jag känslan av att du är ledsen och tar på dig skulden för bråken. Jag ber om ursäkt i förväg om jag "misstolkat" dina inlägg men alldeles för ofta får jag ont i magen och tänker men "hallå, var är VIKTORIA i allt detta?!" Känns verkligen som du får ta nästan allt ansvar hela tiden och det är inte schysst :/ våga ställa krav man är två om att ha skaffat barn även om man är sliten, trött och utmattad. Tycker du förtjänar lite uppmärksamhet
Annica,
Fin blogg! Blev nyfiken då jag snart går på mammaledighet, vad händer er gällande planeringen av föräldraledighet? ☺️
Nouw.com/annicaleveau
Josefine
,
Tack för en superblogg! Undrar va ni har gjort för miss med försäkringskassan? Tycker själv att det är mycket regler och tänkte så vi inte gör samma miss
Emelie
,
Hej! Vad gjorde ni för misstag med föräldraledigheten? Blir nervös att man kanske gör samma...
Ida
,
Måste bara fråga, vad är det som ni missat att läsa på försäkringskassans hemsida om föräldraledighet? Är så rädd att jag ska missa ngt själv
viktoriabergh
,
Jag kan tycka att de är orättvist ibland och då säger jag ifrån, men det är inte lika lätt situation när man har en sambo som inte mått bra för utmattning. Det blir liksom att jag fått ställa upp och dra de tyngsta lasset. Detta vet han om, vi är på väg åt rätt håll nu och han kämpar på. Jag försöker avlasta honom och han mig. 😊 Han hade inte kunnat ta frank den dagen då när vi reste heller för att han jobbade ju och fick semester på fredagen medan vi kunde åka när vi ville. Tåget skulle bli en behagligare resa. Men kunde ju inte jag veta att de skulle bli en jobbig resa tack för att du upplyser och berättar din synvinkel och uppskattar det. Men tro mig jag sätter ner foten och kan absolut säga ifrån om jag inte ttcker att de känns ok! Kram 😊
viktoriabergh
,
Nej men vi trodde att dagarna skulle räcka längre om jag fick hans dagar så vi tog ut för många i början ovj får nu sota för de. Sen att man efter barnet fyllt 1 år mste skydda sin sqi eller va de heter och då ta ut minst 5 dagar/veckan.
viktoriabergh
,
Vi tog ut för många dagar i början och hade inte riktigt planerat något utan mest körde på. Sen insåg vi att dagarna blev för få. Sen att de måste tas ut minst 5 dagar/veckan efter bebis fyllt 1år för att skydda sin sqi eller vad de heter;)
viktoriabergh
,
Vi tog ut för många dagar i början och hade inte riktigt planerat något utan mest körde på. Sen insåg vi att dagarna blev för få. Sen att de måste tas ut minst 5 dagar/veckan efter bebis fyllt 1år för att skydda sin sqi eller vad de heter;)
viktoriabergh
,
Vi tog ut för många dagar i början och hade inte riktigt planerat något utan mest körde på. Sen insåg vi att dagarna blev för få. Sen att de måste tas ut minst 5 dagar/veckan efter bebis fyllt 1år för att skydda sin sqi eller vad de heter;)