Sockerfri, VA?

Jag har ju som de flesta vet om nu testat att vara ifrån sockret under en längre tid förut.. första gången jag bestämde mig för att "göra slut" med sockret så klarade jag ju att vara godisfri i 10månader!!! Jag började efter ca 4månader tillåta mig att få fika. Det var dock en dum idé eftersom fikat gick lite överstyr ibland och det triggade ju även mitt sötsug för godiset. Jag blev gravid i augusti förra året och som gravid med alla krämpor osv så orkade jag tillslut inte hålla mitt godislöfte utan bröt då innan 1 helt år hade gått. Vilket var mitt mål då. Att klara mig utan i ett helt år.

Sen fortsatte ju mitt sockerberoende under hela graviditeten och jag åt varje dag! Flera gånger om dagen.. redan efter frukosten ibland så var man sugen på godis eller fika.. och jag skulle vilja påstå att det hela egentligen gick överstyr! När kroppen skriker mer efter socker istället för mat, då vet man att det är fel.

SÅ föddes lilla Ralf! Jag fortsatte att trycka i mig exakt det jag var sugen på när jag var sugen på det utan några som helst funderingar... men ändå med en tanke av att snart så snart kommer min kropp och jag känna att NEJ nu är det STOPP. Nu är det dags för förändring!

Nu måste jag börja ge tillbaka till kroppen och uppskatta den för allt den gjort för mig! Sluta att fylla den med massa dålig energi som inte innehåller någon vettig näring överhuvudtaget. Min kropp är värd mer än såhär!

Jag började komma till insikt med detta i slutet av Juli och kände en dag då att NU är tiden inne, 29juli blev startdatum.. Nu är det dags att bryta vanor och säga hejdå till det dåliga bestämde jag.

Och med tanke på att jag faktiskt känner mig beroende av sockret så visste jag att det inte skulle funka att "dra ner" på sockret, eller att jag skulle kunna hålla mig till att få äta ibland, på helgen, eller 1 gång i veckan osv. Nej det skulle aldrig funka för mig och det vet jag tack vare att jag prövat det förut, samt att jag vet att jag måste bryta allt för att kunna bli kvitt mitt beroende. Det är exakt samma sak som för dom som har nikotinberoende tex, dom skulle heller aldrig klara av att kanske röka 1 gång i veckan bara.. nej nej. Detta är verkligen på riktigt!

Jag tar detta på ett stort allvar eftersom jag vet att jag har detta problem men ändå så känner jag alltid att jag i sociala sammanhang måste behöva försvara mig i det här valet! Som att jag väljer bort något bra och tar något sjukligt beslut.. jag kan inte förstå varför folk ser detta som något negativt?

- varför ska du sluta äta godis helt?

- jag tror att det är bättre att äta när man känner för det.

- äsch unna dig och var inte för hård mot dig själv

- du kan ju äta lite bara idag?

- men vad tråkig du är

Detta kan vara kommentarer som jag fått höra... och jag kan inte förstå varför? Varför kan man inte stötta och peppa mig istället som i detta sjukliga beteende ändå har kommit till en väldigt sund och klok insikt? Jag har ju sjukt bra självinsikt och vågar dessutom skylta med att jag har ett beroende. Även om jag inte fått en diagnos av en läkare så vet jag att jag på något slag är beroende av sockret och detta ser inte jag som något positivt. Jag vill inte vara styrd av sockret. Jag vill kunna styra över sockret inte tvärtom..

Det kommer ta tid att göra en sån här resa. Det kommer bli kämpigt, det kommer röra upp mycket känslor och det kommer finnas människor som vill se dig misslyckas. Men vet ni vad!

Denna gången har jag återigen lyckats! Jag har nu hållit mig ifrån godis & fika i snart 4veckor!

Jag har tillåtit mig att äta ketchup, sylt, chips, fruktsocker osv! Så jag har mest bestämt att det där riktigt dåliga sockret ska bort men behöver inte utesluta allt. Med tanke på att jag vill att detta ska vara ett beslut som kan vara hållbart för mig så vill jag fortsätta njuta av bröd, pasta, såser, vin, skräpmat ibland, och frukt.

Utan nu pratar jag om sockret som finns i bakverk, godis & sötad dryck (läsk)

Jag kommer skriva mer om hur jag har gjort i ett annat inlägg och hur jag mår men vill bara berätta att jag mår SÅ HIMLA BRA! ❤️

Tack för att du ville läsa.!

Gillar

Kommentarer

Sofia
,
Alla dessa negativa kommentarer om att man vill sluta med socker. Det är precis som när en säger nej till alkohol, ska det ens vara på det viset? Var och en väljer vad den vill stoppa i sig, socker och alkohol förstör kroppen inifrån och ut. Alla vet det, ändå är man tråkig om man väljer att avstå. Jag var sockerfri förra hösten men blev, precis som du, gravid. I samma veva valde jag att börja äta socker igen. Har Bf imorgon och längtar efter att ta tag i min kost och mitt välbefinnande igen Heja heja!
Lisa
,
Känner igen mig helt och hållet i det du skriver och jag blev så himla lättad av det jag läste för då finns det någon mer än jag som känner exakt så ❤. Tack för att du är så öppen och ärlig i allt du skriver det här gjort mkt för mitt självförtroende
Bella
,
Tack för att du inspirerar! Jag vill verkligen försöka göra som du och ta bort godis, fikabröd osv. Jag har försökt förut men det är svårt! Nu har jag också fått mitt andra barn (bara runt 2 veckor yngre än Ralf) och jag är peppad på att ta hand om min kropp igen! /Bella
Caroline
,
Hej! Såg att ni ska ut och resa. Kan du inte göra ett inlägg om att resa med så små barn som Ralf och vsd man bör tänka på/ta med? Ska själv resa med min första som är 4 månader och är så nervös
viktoriabergh
,
Tack hopps att man kan hjälpa till i processen
viktoriabergh
,
Åh tack snälla Tina! Jag kanske kan hjälp till i peppandet! De är inte lätt och man måste verkligen vilja. Precis som en rökare som måste komma till insikt med problemet och hälsoriskerna och se sitt mående först. Först då kan man göra förändring på riktigt tror jag! Kram!!
viktoriabergh
,
Nej instämmer helt med dig! Så sjukt! Hoppas bebis har kommit för dig! Om inte, stort lycka till! rätt tid kommer för stt börja ta hand om kroppen och ge tillbaka igen! Heja heja! Stor kram!
viktoriabergh
,
Åh tack! Fint att du delar med dig också❤️ jag kommer alltid vara öppen och ärlig! Det gör mig glad att veta att man kan hjälpa andra! Stor Kram! ☺️❤️
viktoriabergh
,
Åh häftigt Bella! Du grejar de! sätt mål och kom till insikt i varför du vill göra en förändring. ☺️❤️ heja oss och kroppen!
viktoriabergh
,
Hej! Skrev ett sådant inlägg, hopps du sett det! Annars länkar jag ha en trevlig resa! Kommer gå så bra!!