Sockerfri

Nu har jag återigen startat med sockerfritt.. Jag trodde ju att jag skulle klara av att bara "fika" på speciella tillfällen och liksom när vädret passade osv.. det blev ju dock väldigt många rätta tillfällen för fika helt plötsligt.. kakor, bullar, glass köptes hem hela tiden istället. Tänk att det kunde gå 3mån UTAN socker och ändå så hjälpte inte det mig att hålla ifrån utan jag föll snabbt dit igen!! Det är vad jag kallar ett beroende på största allvar.

Lite samma lika som de som ska sluta röka, snusa, eller för en alkoholist eller drogmissbrukare som ska bli rena.. jag har ju aldrig hört om någon som missbrukat som har fått det att funka att ta ett glas då och då eller en snus när det där speciella tillfället är! NEJ, en drog är just en drog det går helt enkelt inte styra över den om den får härja fritt... vi måste koppla greppet om den. Sockerdrogen har jag fastnat i och jag kommer inte klara av att gå tillbaka till sockret igen utan att falla dit ordentligt, det är bara fakta. allt eller inget

Jag mår så mycket bättre utan socker och kroppen behöver ju inte den där skiten..
Förra gången jag körde sockerfritt så tog jag egentligen bara bort det synliga sockret.. (kakor, glass, fika, godis, sötad läsk..) Har iofs hållit mig ifrån godis sen NYÅR och det funkar ju superbra, denna gången har jag ju dessutom tänkt ta bort ALLT socker. Åtminstone försöka, bort med sötat bröd, ketchup, sylt osv.. alltså läsa mer ordentligt på varorna i affären vad saker och ting innehåller.
Vi har även sagt HEJDÅ till Celsius, Nocco ... ska även försöka ta bort läsk.
Det kommer bli tufft! det kan även vara därför mitt humör inte är bra, jag går ju egentligen på avgiftning nu kan man säga.. kanske därför man känner sig nedstämd och trött!

Gillar

Kommentarer