Slutat amma

Denna gången kändes det mycket enklare att sluta med amningen än när Frank var liten.

Eftersom Ralf älskar mat och äter väldigt bra så blev det så naturligt att byta ut amningen mot mat successivt..

När vi började införa mat smakportioner vid 4mån ålder så hade han stort intresse direkt och därifrån har vi gett han mer och mer och låtit han få vara med och smaka på det mesta! Så i takt med att han åt mer så var amningen mest komplement/mellanmål och bekvämt.. sen försökte jag även byta ut amningen mot riktiga mellanmål. När det gick bra så fick han en skvätt här och där bara som "tröst" vid bröstet.. på nätterna då så kanske han vaknade upp och jag gav bröstet.. men eftersom han hade fått mer och mer mat under dagtid så började ju mjölkproduktion avta.

Det kändes rätt konstigt att amma en bebis med nästan tomma bröst.. även om han fick en liten skvätt mjölk när vi väl ammade så var det ju inte längre för matens skull som vi ammade. Åh då bestämde jag mig att nej.. nu är latheten slut. Nu kan jag istället för att erbjuda bröstet börja försöka natta om eller trösta på annat sätt.

Så några nätter vid uppvak så fick jag vagga istället och han var lite ledsen med somnade om.. å i början kanske jag gav bröstet 1 gång på natten/tidig morgon för att underlätta för mig själv.. inte tog jag någon kamp denna gång. Åh nej.. jag kände att det får ta den tid det tar. Det kommer komma naturligt.

Men sen hade en hel dag gått utan amning och jag började tänka.. vi slutar nu.. men så blev han sådär ledsen och jag tyckte lite synd om honom (säkert mamma känslor, mest synd om mig liksom) så jag gav honom bröstet och han bet tag i bröstvårtan!!! Då kände jag nej du! Detta var ett tecken..

åh efter det så bestämde jag att nej inget mer.. åh lätt var det! Jag erbjöd mat istället för bröstet när han var gnällig och på nätterna fick han vatten och tröst med vaggning.. sen började vi ju ge mer välling och den fick han vid första uppvaket så jag visste att han inte heller var hungrig på nätterna när han vaknade.. mest närhetstörstande.. så det tog kanske 3 dagar av en mer kinkig bebis men han tog det bra. Tack vare att jag redan under lång tid fasat ut allting.. så skönt att denna gång slippa ta "kampen" ☺️❤️

För om man väl lyckats klara ett dygn eller 2 utan amning såå kan man bara hålla i och det kommer gå utmärkt!!

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Tack! Förlåt för sent svar❤️
viktoriabergh
,
Hej! Vi ger bara mat och välling vid kvällen ❤️