Sluta amma

Nu ska jag sluta amma.

Vi har ju försökt fasa ut och vi började med nätterna vilket kanske verkar bakvänt men eftersom vår lille Frank mest "åt" smuttade sig nätterna igenom så kände vi att vi behövde ändra på detta och bryta mönstret.. för att han förhoppningsvis skulle äta mer dagtid och även få mer sammanhängande sömn.

Efter 1 veckas kamp så började vi släppa på principerna, från att inte amma innan 06.00 på morgonen till att förflytta den tiden till 05, 04 och sen 03.30..

Han var otröstlig dessa tider när han vaknade och vi försökte följa hans behov genom att då ge han bröstet. Detta var alltså efter 1,5veckor.

All tid där innan var ganska bra, sov sammanhängande och kunde lätt vaggas om.. men sen blev detta bara värre och värre och vid 00.00 så började samma otröstliga skrikande, timmar höll vi på att trösta och vagga och försöka söva.

Vi kunde inte efter så lång tid gå emot honom så vi släppte efter och jag ammade honom på nätterna för att få någon slags sömn. Man orkar bara en viss mängd sömnlösa nätter i rad. Det blir liksom en kamp som man måste ge efter..

Nu har vi kommit fram till att det säkert blir för rörigt för honom att få bröstet ibland och ibland inte, som att han fattar att han inte får bröstet innan kl 05. Nej.... tyvärr inte.. speciellt inte när jag ammade honom på dagarna.

Han äter därför JÄTTE DÅLIGT under dagen, det är inte så att han inte gillar det vi ger honom, tvärtom han verkar gilla mat! men bara när det passar honom.

Helst vill han bara ha bröstmjölk, grötklämmis(frukt), mat från våra tallrikar och pulvergröt (ibland). MEN i allt för små mängder för han vet ju att han bröstmjölken sen... .

Vi har nu varit på BVC och det visar sig tydligt på kurvan att han får i sig för lite.. den fortsätter att dippa nedåt och min barmorska stöttade oss 100% i vår plan med att sluta amma. Hennes råd hade varit att ge han mer mat och när det då inte går att bara "ge han mer mat" så enkelt som det låter, så tyckte hon också att vi nog måste sluta amma för att få han att äta mer. Vi ska även försöka ge han mer vanlig mat då de verkar funka bäst på honom. Eftersom han är så tidig i utvecklingen motoriskt med krypandet och ståendet osv så är han nog tidigt utvecklad med maten också. Han vill gärna tugga och inte ha barnmatsburkarna med sörjan i. Han gillar mycket smak och det ska gärna vara det vi äter. Så vi kommer få anpassa vår kost efter honom nu lite i början för att få han att äta mer. Sen kommer det ju naturligt när amningen försvinner för då finns det inget val. Han kommer ju inte svälta sig, men jag räknar med 3dagar av dåligt matintag och en gnällig bebis som är hungrig..

Vår plan blir att ta in på hotell i 3 nätter och skicka hit min mamma med tåget från Karlstad. Så att hon kan sova över i vår lägenhet med Frank så han får sövas i sin hemmamiljö i sin säng med allt tryggt.. Mamma har umgåtts mycket med Frank både på resan i Cypern tillsammans, och i helgen sov vi ihop i sommarstugan jag mamma och Frank.. han somnar tryggt i hennes famn för där luktar det inte mjölk. :)

& eftersom Simon har ett jobb att sköta så orkar han inte ta denna kampen ensam tyvärr. vilket jag förstår då han går upp till jobb vid 5 normalt sett och jobbar till kvällen.. det blir för kämpigt. Denna lösningen känns bäst för oss! skulle det vara så att han blir helt hysterisk och mamma känner att jag måste komma så kan jag ta bilen hem på kvällen/natten.

Känns ändå bra att vi fått stöttning nu från BVC och hade Frank lagt på sig som han skulle så hade detta kanske inte varit planen. men nu känns det jättebra. :) På så vis kan jag trösta mig själv av att han faktiskt behöver detta.. även fast det hade varit mysigt att hålla igång ett tag till med amningen. <3
  • Postad i: Frank

Gillar

Kommentarer

Sofia
,
Älskar din blogg! Du är så ärlig och skriver även om dom "mörka" stunderna av mamma livet! Du PR grym som kämpar på, tycker det låter alldeles underbart att ni hittat ett sätt som passar er.. försöker själv avbryta amningen med min snart 6mån dotter men här går det inge vidare! Men får grym inspiration av att läsa din blogg och det ger mig mer energi till att kämpa vidare
viktoriab
,
Åh tack!!! Ja men har man bestämt sig så går det.. och funkar det inte just då så kanske man ska lägga ner kampen och försöka igen efter någon vecka. Kan ju va en fas som krockar med kampen och då är de tufft! ♡♡ kämpa!!
IP: 82.99.3.229