Sjukhusvistelse

Jag vaknade till tidigt igår morse (tisdag) och kände mig lite illamående så jag la en banan brevid sängen så att jag skulle kunna äta lite på den sen somna om för att förhoppningsvis vakna upp piggare! Vaknade vid 11 igen och tog mig upp.. kändes ok och jag han äta frukost i lugn och ro. Dock smög sig huvudvärken på men sen small det till.

Började känna mig riktigt uppblåst och ville byta position från sittandes till ståendes, liggandes.. ni vet när man mår så dåligt så man försöker fly från sig själv! Så kändes det.. och jag började känna illamåendet komma mer och mer men ändå kände jag mig svag och yr.

Bestämde mig fort för att ta mig till badrummet ifall jag skulle behöva kräkas. När jag satt på knä på badrumsmattan så höll jag på att svimma, svettningarna kom som en dusch över mig så jag slet av mig kläderna och hamnade på rygg vid duschen/toan på det kalla klinkers golvet med fötterna upp på byrån för sist jag var på sjukhuset och hade liknande symptom så la hon mig i en nedåtlutning på britsen för att blodtrycket skulle höjas så jag tog till det knepet.. och 1minut senare började det kännas bättre. Blev nästan som en panikattack, om jag skulle svimma hur länge skulle jag bli borta och tänk om jag skulle spy medans jag var medvetslös! Usch riktigt läskigt.. ringde till förlossningen och blev hänvisad att åka till ks förlossningsavdelning.

Så jag tog en taxi dit och väl där blev jag bra omhändertagen. De kollade bebis hjärtrytm och även om jag hade några värkar.. vilket jag inte hade.
Sen kom kräkningarna.. spydde nog 5gånger där.. och fick lite blåbärssoppa att försöka få i mig men det gick inte så bra..

Läkaren gjorde massa neurologiska tester med mig gällande balans, kordination osv och då visade det sig att höger sida var nedsatt i funktion så eftersom bebisen mådde bra blev jag skickad till neurologiska akuten.

Fick genomgå en röntgen av hjärnan men som tur var hade jag ingen propp och allt såg bra ut på det testet.
Fick 5 påsar dropp för att försöka få upp mitt blodtryck som var jätte lågt.. spydde mer där och de slutade med övernattning..
Läkaren trodde att blodtrycket kunde bero på alla vidgade blodkärl i kroppen och att kroppen inte riktigt orkar med nu i graviditetens fas.. men de gjorde vad de kunde och nu har jag äntligen fått komma hem! Ska försöka dricka massa vatten och vila.

Gissa om jag grät när Simon kom och hämtade mig! Då jag sa att han inte behövde komma in till sjukhuset igår då jag ändå visste att det skulle ta sådan tid där.. med väntan och allt. Så ville inte belasta honom med massa väntan och få se mig så dålig men jag kände mig trygg där och bebis var mer aktiv än nånsin!

Men en stor bamsekram och massa pussar med min man var väldigt efterlängtat och han stöttar så himla bra.
Han hade varit jätte orolig! & berättar ofta vilken kämpe jag är. Min bästa bästa älskling❤

Jag som var så glad igår och ville fira att vi var nere på 2-siffrigt till Bf!

Gillar

Kommentarer