Simma med sköldpaddor

Idag ville vi väldigt gärna åka på en liten utflykt men hade inte bokat något, vi blev då tipsade om att gå ner till beach boysen vid stranden och prata med dom.

Vi hade bestämt redan hemma att vi skulle få välja 1 varsin sak att hitta på här nere i form av utflykt eller liknande.. älsklingen var sugen på att se sköldpaddor eller delfiner! Jag ville åka ut till en ö som heter Ile Aux Cerfs.

Så vi frågade båtkillarna om någon tur för att se sköldpaddorna och lyckost oss så fanns det ett ställe ute på havet 15min bort med båt från vår strand där de höll till och man kunde få simma tillsammans med sköldpaddorna! JIPPI, vi bokade direkt och gav oss iväg efter att ha bytt om till badkläderna.. det kostade oss 3500 rupier som är ca 1000 kr . Då fick vi en egen motorbåt med flytvästar och snorkelkit och en tur på ca 1,5h där vi åkte båt ut till detta ställe.
Vägen ut var ganska vågig även om vi höll oss nära land hela turen men det blåste ”åt fel håll” just idag så det tog oss lite längre tid att komma fram men det gick fint! Väl framme så såg vi dessa underbara djuren simma omkring vid båten. Vi fick hoppa i och simma med dom, klappa på dom och ja det var så mäktigt!! Helt otrolig upplevelse att hälsa på dom i deras miljö. Frank var också helt salig, sköldpadda sa han hela tiden.. :) detta var föresten utanför den kända stranden Trou aux biches.


Vi hade en toppen förmiddag tillsammans med dessa varelser. Resten av dagen fick spenderas vid poolen. :)

Gillar

Kommentarer