Sex efter förlossningen

Nu vill jag lyfta ett ämne här i bloggen som säkert rör sig i mångas huvuden efter förlossningen..

SEX. SAMLAG. MYSPYS kalla det vad ni vill, hur funkar det med sex efter förlossningen? Jag gillar ju att vara helt ärlig här och delar gärna med mig av mina tankar kring detta.

Det har gått mer än 5 veckor efter förlossningen och vi har ännu inte haft sex. Dels för att jag inte känner mig helt återställd "där nere" men sen också för att vårt fokus har hamnat på någon annan. vår vakna tid och uppmärksamhet får ju lilla Frank. Skötseln av honom tar ju på krafterna vilket leder till att närheten mellan oss blir lite mindre.. man får påminna sig själv om att kramas lite extra, ge varandra en kyss när tillfälle ges och kanske skeda så ofta det går! Alla dessa bitar måste ju vara på plats för att sexet ska komma naturligt. Sen känner inte jag mig sådär super vacker med en degmage som hänger i vägen samt en kropp som jag inte riktigt känner igen från tidigare! Nu har jag dock världens bästa man som älskar mig för mig och säger ofta hur vacker jag är i min nya kropp.
Tror dock jag måste lära känna den först.. sen är jag självklart rädd för att det ska göra ont!
De jag pratat med som faktiskt har varit med om det där första samlaget efter förlossningen har berättat att det kan göra väldigt ont i början.. och även en lång tid därefter! slemhinnorna är lite extra torra så rikligt med glidmedel är ett hett tips har jag hört!

Det är ju heller ingen stress med sex men jag menar vi behöver iaf den biten i vårt förhållande för att det ska funka som bäst! Jag saknar ju att få gosa och kela med Simon, men vi tillåter oss också att ha denna perioden här i livet då det inte blir av.

Jag tror att de bästa tipsen för en bra comeback är att inte stressa fram något, att kanske fokusera mer på att tillfredsställa varandra utan självaste akten. samt värma upp ordentligt innan ;) .. då borde det gå bättre än bra!
Lycka till och ligg försiktigt!
  • Postad i: vardag

Gillar

Kommentarer

Linnea
,
Väntade i över 3 månader med första barnet. Pg a amningen kände jag inget sug alls och ville bara sova när jag fick tid över Gjorde dock inte ont alls! Ändra barnet ammade jag bara två månader och suget kom så fort mjölkproduktionen upphörde, gjorde inte inte ont då heller! Men glidmedel rekommenderas, iaf om man ammar
Ida
,
Här behövdes inget glidmedel och inte gjorde det ont heller
Ida
IP: 82.99.3.229