Så jävla ledsen 

Vi har ju inte fått veta vart Frank ska få börja än och han skulle få börja inskolningen 15 januari. Så jag tyckte det var riktigt uselt att man skulle behöva vänta så länge på att få svar? Jag menar han ska ju börja om 2 veckor!!!

Ringde till kommunen i början på december för att höra vad som var på gång om han hade blivit placerad någonstans, sen för att kunna berätta för eventuell arbetsgivare att det är då jag ska återgå till jobb vilket man har skyldighet till. Då så hon att vi hade anmält in 4mån innan så vi hade gjort allt rätt inom garantitiden. Då en plats var vi ju berättigad till men hon kunde inte se vart än så länge. Jag kunde ringa min arbetsgivare och meddela detta sa hon.

Idag fick vi veta att vi INTE hade fått plats och detta för att vi nu hade blivit folkbokförda i Enköpings kommun den 15e december och from det datumet börjar garantitiden på 4mån att gälla! Så senast 15april ska han få plats!!! 

Jag började gråta i telefonen och kände typ att allt blev suddigt för mig.. Vi har ingen lösning på detta då vi inte har tillräckligt med föräldrar dagar kvar att ta ut åt Frank.. Jag har min nya tjänst som startar snart och kan inte gå hemma för då får jag ingen inkomst.. usch tycker detta är så hemskt!!! Så jävla orättvist att vi inte fick tydligare information, visst det är ju upp till oss att kolla upp sånt här men när man ändå ringer dit så tror man ju att dom ska vara noga att informera om detta och inte säga att vi kommer få en plats den 15januari och att jag kan vara lugn.. :( 

Usch hjälp! Vad gör man!? Vi har kollat med föräldrar kooperativ men det är fullt och det finns inga privata dagmammor eller förskolor heller!  

Vi kommer säkerligen få pussla ihop detta men usch så jobbigt det känns nu... 

Gillar

Kommentarer

Jossan
,
Vi råkade ut för samma sak. 2 v innan placering fick vi en plats till slut. Men oj vad vi ringde, tjatade. Vi hann bestämma med min mamma om att hon skulle begära tjänstledigt för att vara hemma med vårt barn. Men i sista sekund så fick vi besked. Jag förstår din uppgivenhet och ilska. Det var en fruktansvärd tid av ovisshet. Kämpa på! Kolla runt med familj om det finns hjälp att få, och prata med kommunen.
Hilda
,
Jag skrev ett medelande till dig på instagram ang dagmamma
Hanna
,
Hoppas att ni får ihop det.ha det så bra.
Ida
,
Å vad jobbigt! Känns som det alltid är struligt med förskola.. Vi ansökte om dagisplats när min dotter var 1 MÅNAD!! Och har ännu inte fått någon, hon är lixom 16 månader och ja ska börja jobba om 2 och dom säger att det finns plats till hösten. Och om jag inte börjar då försvinner min SGI så hur fasiken ska man lösa allt? Fick plats 2 mil åt fel håll från mitt jobb på ett dagis när det finns ett 3 min ifrån med bil. Man kan ju inte skola in någon för några månader för att börja om igen..
Marianne
,
När jag flyttade till enköping med min son så gällde det from det datumet jag ställde han i kön, inte när jag folkbokförde mig, så det är bara struntprat. Men dock så är det förskolebrist typ i hela stan så dom har säkert svårt att få plats med alla barn. Vilken förskola hamnar han på om man får fråga? 😊
viktoriabergh
,
Ja precis, Det är det som ska gälla alla kommuner enligt svensk lag. Så idiotiskt att sätta upp en regel för just denna kommun för att köpa sig tid! Vi har inte fått någon plats än ;/ dom ska återkomma så snart dom ringt till säfsta förskola..
Ellen Schutz,
Jag förstår precis din ångest! Jag satt i samma sits.. sökte långt innan han skulle skolas in men fick besked en månad innan inskolning då jag har anmält till skolinspektionen. Kommunen har skyldighet att lösa barnomsorg om föräldrarna måste jobba. Det är kommunens plikt. Jag anmälde, ringde kommunen sååå många gånger , jag skickade arga mail osv. Tills tidningen hörde av sig & jag ställde upp på en intervju. Sen gick det två veckor & jag fick en plats konstigt nog. Det är dock närmare 70 föräldrar i vår kommun som står utan barnomsorg !! Helt oacceptabelt ! Jag hoppas du fortsätter strida för din rätt om barnomsorg! All styrka & lycka till ❤️❤️
www.ellenschutz.se
Marianne
,
Såg att Säfta öppnar en ny förskola den 15e så då borde det finnas plats tycker jag! Håller tummarna för er☺️
viktoriabergh
,
Vi fick en plats nu! Så skönt att kampen ger oss rätt snacka om värt att vara den där envisa jäkel som inte ger upp! Heja heja
viktoriabergh
,
Tack vi fick plats där!!