Rutiner sa dom

Den här lilla filuren får jag ju aldrig nog av, och ni får stå ut med tjat och prat och bilder på han för han är vår ögonsten! ♡ men nu vill jag ta upp detta med rutiner.. bebis egna rutiner.

De flesta har sagt till mig att runt 3, 4månader så börjar bebisen få mer rutiner.. och det stämmer ju faktiskt till viss del! Jag märker ju att det är enklare att läsa av vad han vill, inte att rutinerna är desamma.. man lär verkligen känna sin bebis. När han är trött så blir han gnällig och gnuggar händerna i ansiktet. Lätt. Hungrig ja de är bara att prova dra fram bröstet.... haha. Enkelt. Men nu till min fundersamhet!

Igår så somnade han vid 16.00.. sen sov han liksom till kl blev 18! och eftersom vi försöker hålla nattningen runt 19-20 så blev det så jäkla dumt. . Ska man då störa hans sömn för att han ska kunna sova på natten? Eller vad gör man.

Han vaknade ju vid 18 och var beredd på att få natta han igen vid kanske 22 istället... men nej han blev jätte ledsen när jag skulle byta blöja och klä på han pyjamas för han ville egentligen bara ha tutte sen somna vidare.. så ja, då ammade jag så somnade han om. Han sov då hela natten med uppvak för amning då men jag behövde inte kliva upp förens 7 på morgonen!! Så jäkla skönt. Trodde jag ALDRIG. Han sov ju då 15h!

var hundra på att jag skulle få gå upp vid 03.00 och göra han nöjd. Men tji fick jag.

Natten innan så höll jag han vaken till 21 och nattade han senare ju, för vi hade haft så tidiga mornar eftersom han somnat vid 18-19 så då tänkte jag vara smart och dra ut på nattningen så att jag skulle få mig lite sovmorgon. Tror ni det gick bra? Nej.. 05.30 sa han godmorgon då.. typiskt!

Och nu: nattade honom nu! Så konstigt hur olika det kan va från dag till dag. Hur ser det ut för er? Har ni också bebis som liksom styr sina egna rutiner? Det känns än så länge enklast att flyta på hans rutiner istället för att kämpa med sina egna och få han att följa oss.. vi har ändå försökt ta kampen några gånger med flaskor, nappar osv men det har vi ju gett upp och jäklar vad energi man sparar!! När man gör det som funkar för dom, rutiner får bli längre fram. Är dock rädd för hur jag ska göra med amningen.. känner att jag vill börja trappa ner men han är ju sååå beroende av mig och mitt bröst. Han kan inte somna annars! Hur "slutade" ni amma? Eller trappa ner? Har ni några tips på hur man kan göra för att förenkla det hela? ♡

Gillar

Kommentarer

Hedstromss,
Förstår:( vi har nu provat vår ersättning här hemma och han ratar den totalt! Även med vaniljsocker i. Känns så jävla hopplöst! Den smakar ju skit rent utsagt! Althera alltså 😟 fan..
Nouw.com/hedstromss
Ellen
,
Tips är att ha kvar amningen på natten till 9-10 mån, jag försökte sluta många gånger innan dess men gav upp - först vid 9 månader upplevde jag att bebis förstod när jag sa "nu ska vi inte amma längre, men jag finns här bredvid dig ändå". innan dess var det bara hjärtskärande skrik och då kändes det inte värt. På dagen fick det lättare att sluta för då kunde man avleda och ge annan mat. Lycka till o lyssna på ditt hjärta ❤
viktoriab
,
Jag instämmer! Skit grejer.. så vi får amma på här. Tyvärr 😟
viktoriab
,
Ja det får bli något sånt! Känns som att det funkar bäst 😊 han behöver ju mig. Amma på nätterna är smidigt med! ♡
Kia
,
Mer sovrutiner fick jag inte för än 6-7 månaders ålder då han sov en gång på förmiddag och en gång på eftermiddag. Så där är vi nu. BVC sköterskan sa till mig att barnen sköter sin sömn tid och mängd själva. Tack för en fin och ärlig blogg.
Emelie
,
Jag ammade min dotter i ca 9 mån 😊 när jag sen ville sluta så slutadr jag först på dagen, då är det ju lättare att distrahera med annat när de ska sova tex ut och gå så dom somnar i vagnen 😊 gick rätt bra faktiskt, ammade då på natten i ca en vecka till efter det och sen slutade med det med 😊 lite tufft på natten när de skriker och de enda man vill är somna om igen men man får tänka att det bara är någon natt man kanske får lite lite sömn men jag vaggade henne till sömns om hon vaknade 😊 och i slutet av veckan fick hon inte bröstet om hon vaknade ca 2 på natten men om hon vaknade typ 5 så fick hon 😊 så alltså vid ena uppvaket 😊 funkade bra för oss iaf
•L
,
Helloj! Såhär såg det ut för oss; När L var 4 mån fick hon börja smaka på havregröt (Semper osötad), den gröten smakar när på exakt som havrevällingen (fr 6 mån). Hon fick det till frukost (en stund efter morgon amning) och åt det hon kände för. Fick även vatten i flaska från 4 mån. När hon var 6 månader fick hon smaka välling, även detta ett tag efter amning så att hon var nöjd med bröstet först, drack det hon ville och så rullade det på. Tillslut föredrog hon välling och jag kunde enkelt hålla mig till nattamning. Bjöd bröstet emellan under dagtid men hon ville inte ha! När det kommer till nattning har vi en väldigt enkel rutin som jag känner passar oss, nämligen att hon får varva ner en liten stund, bli insmord med lotion och på med pyjamas. Inget komplicerat, men hon greppade det direkt. När hon var som Frank somnade hon för natten vid 22, detta ändrades sedan naturligt till 20 när hon inte var i behov av den långa sovstunden vid 16-18 (vid ca 5 1/2 mån)! Lycka till!
Sanna
,
Ha ingen stress över rutiner redan. Jag tänkte precis som du när min son var i Franks ålder. Vår son var jättesvår att natta när han var 4-5 månader så då fick jag tipset av BVC vid fem-månaderskontrollen att försöka lägga min son vid samma tid varje kväll. Då började vi vid 20 och efter tre veckor så blev de helt plötsligt vid sju för att då var han trött, så följde honom. Sen dess har de fortsatt så och han är sju månader nu! Somnar vid 19 och går upp vid 07 ca. Angående amningen ville jag trappa ner redan vid fyra månader för att den hade varit lite kämpig för mig så då började jag med smakportioner på gröt, var lite kämpigt i början men när han var fem månader åt han en portion morgon och kväll. Efter det la jag in smakportion med mat vid lunchtid och efter två-tre veckor åt han en portion mat (med amning emellan) men så höll jag på och bytte ut alla målen till slut. Så när han var 6,5 månad så blev de automatiskt att han inte ville amma då han åt så mycket! Sen helt plötsligt sov han en hel natt utan mat så då valde vi att sluta med nattamningen, hade två-tre nätter med en liten som var ledsen men sen vande han sig vid det och nu sover han hela nätter! Så jag trappade ner ungefär i 2,5 månad vilket gjorde att mina bröst vande sig så har inte haft något problem med dem 😊 Blev visst en liten novell men ville tipsa lite vad som funkat för oss:)
Anna
,
Jag har nu vid ca 5 månaders ålder fått till nattningsrutin för lilla Saga. Hon äter dock numera endast ersättning och har upplevt henne mycket nöjdare efter det. Äter lite mer/tätare emot kvällen och sover sedan hela natten utan mat. Lägger vid 7 och vaknar mellan 6-7. Brukar gosa, leka lite och sätta på pyjamas. I bland somnar hon utan "knorr", ibland lite mer oroligt så man får trösta och hjälpa henne somna om. Hon har haft flaska inblandat ibland sedan hon var 10 dagar, och verkade inte reagera märkvärt på när jag succesivt började trappa ner på ammningen. Själva närhetsbehovet kan ju tillgodoses med annat, men låt det ta tid och som övrigt skrivit lyssna in din lilla grabbs signaler 😊
viktoriab
,
Åh så bra! Jag har köpt lite mat som ska börja introduceras. Ska även göra egen puré! Ska bli spännande! Hoppas på de bästa! Tacksam för tips ♡