Rethosta

Rethostan var hemsk igår för lilla Frank! Stackarn fick värsta hostattacken på kvällen efter läggdags och spydde för att han hostade så mycket! Tyckte sååå synd om honom.. vi har försökt med husmorsknep för att få hostan att bli bättre. Vi har kört löktricket (hacka grov lök och lägg i hett vatten ställ sedan nära sängen) funkade lite första natten men inte igår, vi har även gett han hostmedicin mot torrhosta för barn 3X / dag. Det sista vi testade var även lite honung... men han gillade inte det alls, försökte värma mjölk och lägga honung i där men han ville inte dricka så vi skippade det. Dock läste jag fakta som visade att just honung ska ha bättre effekt än både receptfria och receptbelagd hostmedicin. Sjukt!

MEN det som har funkat bäst för oss när det kommer till rethostan och även igår, är glass! Vanilj glass.. lenar och kylen halsen fint.

Så Frank fick käka en sandwich sent på kvällen i sin säng medan jag försökte klia han och lägga han med huvudet högt, uppbunkrad på massa kuddar.. då tillslut somnade han utan hosta. Han sov HELA natten fram till 09.00 på morgonen i sin säng i sitt rum! Underbart

Utvilad och glad mamma!
Idag faller regnet och grabbarna har gått på lunchvila så jag passar på att mysa i soffan med lite gotte och mitt favoritprogram ”En plats i solen” olika husköp! Bästa!

Gillar

Kommentarer

Alexandra,
Läste att lille Frank haft rethosta och att ni försökt med alla olika husmorsknep. Har själv barn och är utbildad barn-och ungdoms specialist sjuksköterska och har startat företaget Våga kompetens. Om du är intresserad av att lära dig mer, lite andra tips och trix samt hur man tar hand om ett akut sjukt barn, räddar barns liv. Så får du gärna kontakta mig eller vårt företag. Ha en fortsatt trevlig kväll. Mvh Alexandra
www.vagakompetens.se
viktoriabergh
,
Hej! Tack för info och stöttning. Ha en fin helg! Kram 😊