Ralf 6 månader

Vår Ralf har ju nu passerat halvåret! Han har förgyllt vårt liv i 6månader!! Snabbaste månaderna någonsin.. att ha ett barn får tiden att gå men när man har 2! Oj tiden bara springer iväg!

Jag har inte haft lika lätt att skriva om hans utveckling här som jag kände att jag hade för Frank när han var bebis.. jag tror att det har att göra med att tiden bara rinner iväg, man hinner inte riktigt stanna upp och reflektera så mycket och sen har vi ju inte haft jätte mycket rutiner enligt mitt tycke. Men det kanske vi har! Ni har varit många som frågat om hans sömntider och hur vi gör med mat. Så här kommer en update:

Kroppen: Nu väger han 8500g och mäter 69cm lång! Så vi har börjat med storlek 74 för några veckor sedan faktiskt! Fun fact: (när Frank hade storlek 74 så hade han mestadels byxor och T-shirt faktiskt) MEN eftersom Ralf inte kan sitta och fortfarande är så mycket bebis så vill vi att han ska ha body så att han slipper ligga och visa magen hela tiden!

Han är fortfarande ganska instabil i bålen, så jag bär han sällan på höften då han liksom lutar sig utåt/bakåt! Så där behöver han bli starkare ;) vi tränar på att sitta nu på dagarna iaf och snart snart kan han nog det!

Annars får han ligga mycket på mage och då ligger han och sprattlar med ben och armar. Ibland kommer rumpan upp så något ålande kanske vi får se snart!
Humöret är oftast bra på Ralf! Han skrattar mycket och ger alltid leenden! en väldigt glad kille som sällan gråter faktiskt! Mer skriker isåfall.. sådär riktigt höga och ljusa toner som en opera sångerska när han väl visar sitt missnöje! (Oftast vid hunger och trötthet) Han är heller inte rädd för främlingar och kan bli buren av andra utan problem. Vilket underlättar på mamma-träningen tex!

Mat: Vi började introducera mat vid 4mån och först nu så äter han fulla portioner vid gröt till frukost ca 08.00, maja&potatis till lunch i samband när jag äter lunch, något mellanmål i form av mosad frukt eller klämmis vid 15.00 och sen till middag eller ah kvällsmat 17.00 ca så får han gröt. Sen brukar han vilja sova mellan 17.30-18.00 då ammar jag lite som ”läggdags smuttande”. Där emellan kan jag amma under dagen också så han äter ju rätt mycket ☺️ Jag har testat ge annan mat än majs & potatis men han får kväljningar så man får väl fortsätta testa alternativt börja laga egen mat för när han får smaka vår mat vid middag så gillar han ju allt! :) så nu när han börjat tugga lite mer så kan man ju börja ge vår mat mer och mer. (Utan salt helst, jag vet) och jag ger vatten vid varje måltid.
Sömn: han brukar vakna mellan 06.00-07.00 om han vaknar vid 6 så försöker jag in i det sista få han att somna om, eftersom han inte är missnöjd mest ”vaken” och ibland går det, o ibland går vi upp! därefter brukar han vilja sova när han fått frukost och varit vaken en stund. Så ganska tätt inpå ändå! Sen är det jätteolika med hur dagsvilan blir.. är vi på träning så kanske han somnar i 20min eller i bilen på vägen dit när vi lämnat Frank på förskolan, eller efter lunchen väl hemma.. ah, superolika! Allt beror som sagt på om vi är iväg på något eller ej. Han sover ju bättre när vi är hemma så därför har vi inga direkta rutiner där. Men sista vilan försöker vi få till så att han vaknar senast 16.00-16.30 helst! Så att han kan sova vid 17:30-18.00 En bra natt så sover han från läggdags fram till 23-00 och då brukar jag amma sen kan han sova i 4h till.. därefter är det lite mer uppvak.. och ibland får man gå in 4 gånger innan midnatt och på natten kanske jag behöver amma 3 gånger. Allt beror på om det är någon fas på gång, tänder eller annat! Upplever att sömnen varit sämre nu i ca 1 månad och det stämmer överens med wonder weeks appen som jag har där de visar barnens olika utvecklingsfaser. Men senaste nu så har det varit väldigt bra nätter! Så vi har fått till det bra ändå! 3-4 uppvak är ändå bra! Så länge det går lätt att natta om så är det inte jobbigt! :)
Lek: Han leker mest med färgglada leksaker som han kan tugga på och allt ska verkligen in i munnen nu.. han älskar att se sig själv i spegeln och ta på lamporna i taket här hemma! Det är favoriten!! Han har även börjat med pruttljuden där saliven bara rinner ner på hakan när han sätter igång! Hahahh så roligt. Han börjar även gilla sin gåstol mer och mer eftersom han nu kan börja ta sig runt! Älskar att bada och då plaskas han för fullt med armarna..
Det som har varit Ralfs ”problem” är att han har atopiska eksem! Som visat sig mer och mer nu när kylan och den torra luften har kommit! Hans utslag har blivit värre och vi får smörja morgon och kväll. Det är dock inget som han lider av! Men man vill ju inte att det ska klia eller vara irriterad hud så att bada med olja i vattnet och sen bli insmord är tipsen vi fått! Frank har ju också atopiska eksem och det är något som de fått genetiskt. Smörja smörja smörja! :)
om ni har någon fråga så ställ den gärna i kommentarerna så ska jag försöka svara så gott jag kan :)

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Hej! Åh förstår er, fick tips här om cano derm! De ska vi testa ☺️
viktoriabergh
,
Tack snälla!
viktoriabergh
,
Åh tack vad kul att höra!! det finns stunder som nu när sonen är inne i 3-års trots där jag mest ser fram emot tis-tors! Sen blir man sjuk på det och ”tvingas” vara mer isolerad och hemma där man går på varandra! Jag försöker göra saker som är roliga och mysiga där CI får tid att umgås och ha kul tillsammans. Tror det underlättar mycket! Men ja det finns tålamodskrävande dagar där jag applåderar när sambon kommer hem! Pjuh.. ❤️ Hur som gör vi ett fantastiskt jobb! Kram!
viktoriabergh
,
Hej! Jag brukar amma sittandes i ”hans” rum sen rapar jag och lägger ner han i sängen med napp i munnen. Innan detta funkade så fick jag liggamma honom till sömns och så gjorde jag med Frank med. Tillslut med Frank som inte kunde somna själv så köpte vi en spjälsäng som gick att vagga så vi fick köra den fram och tillbaka tills han somnade .. man testar ju allt. Men barnen brukar vara rätt envisa och visa hur dom vill ha det. Tänker att det blir bättre med tiden och skulle man inte orka hålla på som man gör så får man försöka hitta andra alternativ och ta lite kamper kanske. Lycka till!
viktoriabergh
,
Åh tack för bra tips! Får se om vi tar till den åtgärden, ska testa en ny salva först! Cano derm. Fick tips här inne
viktoriabergh
,
Genetiken är lite knasig där. Man får smörja bara och förstå sig på huden. Kram till er!
Linda
,
Men vad Tiden rinner iväg, 6 månader!!?! Det är så roligt att följa dig och jag vill tacka för att du och din familj bjuder så mycket på er och erat liv, och att du dessutom är så ärlig och kan skriva när du haft en kämpig natt och är supertrött och barnen är små vildar det får en annan att känna igen sig och betryggande att veta att det inte kan och inte ska vara helt utan utmaningar ibland och att det är något alla nog går igenom. Massor med kärlek till dig och din familj från mig och min familj
Anne
,
Tack för du alltid svarar. Du har en så bra, fin och ärlig blogg! Ska också testa canodern. Kram
viktoriabergh
,
Jag vet!! Men tack snälla för att du ger mig så fina komplimanger, blir väldigt glad!! Älskar ju stt få dela med mig av både bra och sämre stunder (livet) jag får också mycket stöd av er när jag skriver något kämpigt så får jag tillbaka att jag inte är ensam vilket är väldigt skönt!! Så tack!! Stor kram!!!!
viktoriabergh
,
Självklart!! men tack snälla du!! Ja jag upplever canoderm bättre faktiskt. Lycka till Kram!