Ralf, 3 månader

Jag har inte skrivit så mycket om Ralf hur han är och hur våra rutiner ser ut... enda anledningen till detta är för att vi faktiskt inte haft några direkta rutiner tidigare. Vi fick ju barn under en sådan period (semester/sommar) där rutinerna saknas lite! Sen har vi denna gången varit sååå mycket mer avslappnade som föräldrar och vi har fått lyckan att få en väldigt nöjd och enkel lite gosse. Allt har mest flutit på och vi har följt hans behov som varit väldigt olika hela tiden men nu när han börjar bli lite större så har han fått fler rutiner och vi känner igen mönster. Så jag tänkte dela med mig av de som vi nu börjar känna igen och de få rutiner som vi har för han. :)

Amningen går väldigt bra, jag heltidsammar och han äter och blir nöjd så han tuttar inte så ofta eller länge egentligen och jag försöker få han att rapa efter varje matning. DOCK så har han blivit sämre på tekniken och liksom slafsar i sig mjölken så att han sväljer mycket luft och detta genererar i sin tur sen till många pruttar och lite magont men inget som märks av mer än att han kan knorra när han har gaser som vill ut. Han får alltid ut dom själv också men enklast när han ligger på mage.

Detta kan dock bli lite besvärligt på natten eftersom jag liggammar honom så brukar jag ju inte ta upp han o rapa då.. istället så börjar han senare på natten knorra som att något stör och för att slippa gå upp så har det funkat toppen att vända på han då och lägga han på mage. Jag buffar lite samtidigt o då somnar han! Vet att mage inte är att rekommendera men det funkar väldigt bra för oss sista timmarna av natten.

Hur sover han annars?

Ja eftersom Frank nattas vid 19.00 så brukar vi natta båda barnen samtidigt, Simon nattar Frank och jag nattar bebis, det brukar ta ca 30min att natta.. ibland mer och då liggammar jag. Sen sover han för natten där mellan 19-20. Nu på senaste tiden så har han inte vaknat förens vid ca 12, 1 på natten för att ammas. Jag brukar kanske amma 2-3gånger per natt ibland mer ibland mindre och ibland räcker det med att ta fram bröstet bara så somnar han om.. Ralf sover i vår säng tillsammans för där sover han bäst och vi tycker det är smidigast så :)
jag brukar behöva gå upp och byta kissblöja 1 gång per natt och passar då på vid ett uppvak.. annars blir det lätt läckage i sängen! Så om ni har tips på blöjor för bebisar som håller en hel natt hojta! ;) skönt att slippa bajsblöjorna på natten som man behövde i början när han var riktigt liten. Han slutade ganska tidigt med att bajsa på natten men hade istället många blöt pruttar i blöjan som man behövde ta! Nu är det inte så längre utan bara kiss. :)

han är en morgontrött kille och sover gärna till 7 eller 8 på morgonen och kan sova vidare också till 10.00 om det är så! Kanske behöver amma en gång till då på morgonen men ja han är lättsam ☺️

Jag har iaf inte haft en endaste ”dålig eller jobbig natt än” bara någon natt där han har knorrat och låtit mycket men aldrig behövt gå upp med han eller där han varit vaken. Så skönt att ha en bebis som sover på nätterna! Jag är utvilad och pigg på dagarna :)

på dagtid så brukar han vara vaken oftast i 1-2h innan han vill sova lite och det varierar också jättemycket.. ibland sover han mycket och ibland lite.. ibland sover han länge och ibland vaknar han ofta. Så himla olika! På dagtid kan han somna i vagnen, bärselen, bilen eller hemma i sängen ammandes.

Utvecklingen: Ralf tycker verkligen om olika mönster och färger! Så fort det dyker upp ett mönster så kan han titta länge och nyfiket! Han älskar några av de bebisleksakerna vi har som har många mönster, färger och former! Det brukar hjälpa oss att få en behaglig bilresa tex när han har sånt att titta på! Han har kunnat vända sig från rygg till mage och mage till rygg för ca 1 månad sen! Vid 2mån ålder ca!! Så snabb! Dessutom har han stått och stöttat på sina ben sen han var 1månad! Han älskar att stå och blir glad direkt när han får stå upp i knät eller liknande! han följer bra med blicken och gillar att lyssna på ljud som går i olika toner.. precis som de står att 3månaders bebisar brukar göra.

Dessutom är han världens snällaste lilla kille. Han kan nästan gå en hel dag utan att säga ett ord! Han är tyst och nöjd men när man pratar med honom så pratar han gärna tillbaka och så fort man tittar på honom och ler så skrattar han stort och tyst med hela ansiktet tillbaka!! Vår lilla glaskit! Så vi är verkligen bortskämda med en så nöjd & belåten liten kille. Eller liten o liten.. han har storlek 62-68 och växer på! På fredag får vi veta vad han vägen och hur lång han är. Det var längesedan vi kollade, jag gissar på över 7kg och 62cm lång!
Ralf har såå många ansiktsuttryck! sötnosen! Vi tränar även mycket mage och han försöker pressa ifrån med fötterna för att ta sig framåt men han rör inte armarna så då kommer han ju inte framåt men han kan definitivt förflytta sig lite med eller utan armar som hjälp.

Vi ska strax byta till sittdelen också då han gillar att titta på mycket och är snart för lång för liggdelen När vi åker till Grekland så får han sittdelen för då kan vi använda vagnen som en babysitter också för att han ska kunna vara lite mer road där han är. ☺️

Badar gör vi dessutom kanske 2-3 gånger i veckan då vi inte anser att det behövs oftare, det är dessutom svårt att få till en o samma rutin varje kväll.. mer än pyjamasbyte, ny blöja och liggamma. Enda rutinerna som är då. :)

har ni någon fråga eller fundering så hojta!

Gillar

Kommentarer

Jennifer
,
Åh va roligt att läsa om Ralf och hur ni har det! Han ser väldigt go och nöjd ut på bilderna! Jag liggammade och hade bebis i sängen hos mig också de första månaderna, på så sätt fick vi alla bra med sömn och mycket närhet! Vore roligt med ett inlägg om hur Frank känner inför lillebror nu när det gått en tid och om du ser några likheter dem i mellan.
Sophie
,
Hej, älskar verkligen din blogg och är så roligt att läsa 😊 Har själv en son som blir 4 månader den 28:e augusti! När vi häromdagen tog hans vikt på sjukhuset så vägde han 7,3 kg Så en stor kille Vår Sixten börjar också bli för lång för liggdelen När jag läser detta inlägg så känner jag igen mig i allt förutom att vissa dagar helammar jag och andra kan han få en skvätt ersättning Bor i Enköping och jag har bott här i ca 2,5 år
Malin
,
Så kul att följa Ralfs utveckling! Har själv en son på 4 månader så kul att läsa om andra som har barn i ungefär samma ålder, följde dig även innan du fick Frank 😊. Tänkte tipsa om vilka blöjor vi använder, vi kör på Pampers baby dry och behöver aldrig byta på natten och han sover dryga 12 timmar innan vi byter på morgonen när han vaknar, och då ammar jag oxå ca 2-3 per natt 😊
viktoriabergh
,
Åh vad häftigt!! ☺️ alltid kul att följa i samma utveckling med barnen! Jämföra och känna igen sig! Tack detsamma. Kram!!
viktoriabergh
,
Ja så skönt med snälla bebisar som är nöjda och glada!! Tacksam man är! ☺️ okej tack! Vi använder dom ibland kanske ska testa mer. Brukar byta när den är hård på natten för att slippa risken med kiss i sängen. Men tror han kissar mycket på nätterna kram!
viktoriabergh
,
Tack ja det är han minsann. Ja de är skönt med närheten för då sover dom oftast bättre och smidigt när man ammar. Ja det kan jag försöka skriva om! Kram:)
viktoriabergh
,
Hej! Tack snälla❤️❤️ ja det kan va så att Ralf slår den vikten. Hha idag vet vi härligt att de går upp fint och mår bra! Mysigt att vi bor i samma stad. Tänk att de kan vara så olika dag till dag. Men perfekt att allt flyter på! Kram!
viktoriabergh
,
Åh se där! Vad roligt ☺️ okej tror minsann Ralf kissar mycket isåfall för vi brukar också ha dom!
Sara
,
Åhh har fått precis samma problem med min bebis (som är 1 mån) gällande amningen! Tycker hon blivit sämre med greppet o eftersom hon sväljer mer lift ligger hon också o stånkar halva natten! Har inte vågat lägga henne på magen då (hon är ju så liten än) men brukar försöka vända henne åt sidan osv men hon får inte it gaserna ändå... så är typ omöjligt att sova! Röst henne inte heller på natten eftersom man liggammar o somnar båda två...
viktoriabergh
,
Åh så jobbigt! Ett tips är att lägga henne på ditt bröst så kanske du kan lugna och buffa där.. testa ❤️ kram!