Prydnadsträd på vår tomt

Nu när vi är i full gång med vår utsida så börjar mina icke gröna fingrar klia lite...

Jag har kommit fram till att vi ska ha ett litet prydnadsträd på tomten, jag har försökt googla mig fram till detta nu de senaste dagarna och ja det är ju en djungel i växtligheterna.. vilka träd kan tänkas passa hos oss? På vår trädgård, både storlek, placering, jorden och kalkhalt i jorden spelar in för att detta ska bli bra tydligen.

Det jag vill ha ut av vårt träd är inget mer än något visuellt. Det ska gärna vara vackert att titta på när våren kommer och de flesta blommar.. så nu till frågan. Vilket träd ska man ha?

Varit inne på något körsbärsträd som gärna inte blir högre än 2m! Har hittat några varianter, då japanska sorter.. men är ändå svårt!
även trädet rosenmandel ska vara ett bra alternativ för oss!
Finns mycket fint men som sagt detta är en djungel.. så om ni har något tips så hojta gärna!

Hur fint!?

Gillar

Kommentarer

Sandra
,
Magnoliaträd då? Det är ju superfint!
viktoriabergh
,
Bra tips!!! Tack
Linnea,
Körsbärsträd är vackra men relativt kort tid som de faktiskt blommar. Tråkigt nog! Japansk lönn är vackra och håller sin färg betydligt längre, tips 😊
www.nouw.com/hedstromss
viktoriabergh
,
Åh tack för tips! Ska absolut spana in dom
Chasmine
,
Syren! Så fin, doftar underbart, går ven att äta blommorna på en del. En härlig buske/träd finns i många sorter mini syren som inte blig så stora blomklasar på. Ungersk syren med stora fina klasar. Många blir max 2 m, klarar dock beskärning efter vad man själv vill ha för höjd och form på den. Vid, rosa, ljus lilla och mörk lila. Gillar dock magnolia med det som är synd med den är att blommorna bara kommer nu tidig tidig vår sen är den grön och tråkig. Syrenen har blad som ändrar sig efter säsong. Lycka till!
viktoriabergh
,
Åh har faktiskt tittat på syren med! Det enda är att det står att den gillar mullmark, fukt.. gärna lite sol/skugga.. vi har nog inte kanske rätt förutsättningar för att få den att trivas! Men ska prata med dom på blomsterhandeln för råd 😊 kram!