Promenad & skolans köttfärssås

Eftersom Frank började snora igårkväll så ville vi ta det säkra före det osäkra och ha han hemma idag, så vi har varit ute på en promenad i det vackra vintervädret! Solen skiner och det ligger snö på marken.. så fint!
Har fått hem vår nya fina Uppababy VISTA! Vi har kört den till och från förskolan men idag testade vi grus & snö underlag samt deras åkpåse! Såååå bra!
Frank sitter väldigt bra i sittdelen för den har fullt sittläge så han slipper luta ryggen framåt för att se! Stor fördel, tycker många vagnar saknar just fullt sittläge (speciellt på vår britax go next)

Efter promenaden så somnade han precis när vi skulle gå in och göra iordning lunchen, men det passade ju bra för då kunde jag fixa lunchen i lugn och ro och han vila. Så han sover utanför köksfönstret på framsidan av huset i solväggen. Mys!
Fick en sån där känsla av att vi bodde i fjällen precis, då jag är helt mör i kroppen efter promenaden och rosenröd om kinderna med underställ på mig. Samt att äta köttfärssås och spaghetti efter att ha varit utomhus var standard när vi var i fjällstugan och åkte skidor när jag var mindre så det är liksom barndomsminnen!

Jag fick ett sug på skolans köttfärssås och bestämde mig för att försöka slänga ihop en liknande med det jag hade hemma.. den blev supergod, här får ni receptet!

Recept:

1 gul lök

500-600g blandfärs

1stor eller 2st små vitlöksklyftor

1 paket krossade tomater

1/2dl tomatpuré

1dl vatten

Ca 3mtsk ketchup

Salt, svartpeppar, lite timjan och pyttelite vitpeppar.

1 köttbuljongtärning

Såhär gjorde jag:

Hacka upp löken och lägg den tillsammans med en klick smör i en kastrull låt löken bli gyllengul tillsammans med smöret, lägg sedan ner blandfärsen och häll direkt på de krossade tomaterna & vattnet så att köttfärsen hellre kokas än steks..

Därefter hade jag ner resten.. pressad vitlök, tomatpurén, ketchupen, buljongtärningen samt kryddorna. Smaka av och kanske tillsätt mer av de ena eller de andra efter smak! :)

Gillar

Kommentarer

Emilia
,
Så otroligt roligt att följa dig, speciellt eftersom att det bara skiljer 2 veckor mellan Frank och vår kille, och mellan vår er lilla kille i magen och vår så kommer det bara att skilja ca 1 månad! 😊 Vi är så kluvna när det kommer till vagn, varit inne på en baby jogger city select. Men nu när jah såg uppababy blev jag tveksam. Är Frank lång? Vi har en väldigt lång lille här hemma, därför blir jag skeptisk till ergonomisk sist. Men du tycker att Frank får plats bra? Hoppas att du mår bra!
viktoriabergh
,
Åh förstår! Så kul med någon som nästan har samma livssituation! 😊 vet inte om han är lång eller ej! Så längesedan vi var på BVC .. men nu har han suttit med åkpåse, overall och med mössa och ändå får bra plats.. sen vet man ju aldrig hur länge han kommer vilja fortsätta åka vagn. Jag tycker ju att det är något att tänka på också! 😊 jag ser så många fördelar med uppababyn när jag jämför vagnar.. vill helst satsa på en bra singelvagn men som funkar fint som syskonvagn. För jag tror behovet av singelvagn är större än när båda ska åka. Sen har dom ju en outstanding ståbräda som verkligen kommer bli användbar vad jag tror 😊 tack detsamma! ❤️