Preventivmedel

godkväll mina fina! Idag har varit en riktig sådär fixar måndag.. jag har kört 5 tvättmaskiner, vi har storhandlat och hemmet har fixats! klockan 13.00 så skulle jag dessutom sätta in min P-stav som förövrigt kostade nästan 1000kr!!!!! 1000kr är ju helt sjukt.. att ens preventivmedel, kondomer & mensskydd kostar pengar det är riktigt sjukt! Det borde vara gratis! Hur som, jag valde nu p stav då jag haft det i mina yngre dagar och då funkade det bra utan massa blödningar och konstiga hormonsvängningar.. får hoppas att det ska funka lika bra nu som då.

Skönt att veta att vi är skyddade, då vi faktiskt känner oss väldigt nöjda med våra 2 underbara barn. En familj på 4 är allt jag någonsin kunnat drömma om. Lyckligt lottad man är! ❤️
Älsklingarna!

Har fått ett litet blåmärke där staven sattes men det gjorde faktiskt inte ont. Fick en liten spruta med lokalbedövning.. lite öm nu bara!
Nu myser vi i soffan och barnen sover sen länge.. Jag tittar på idol medan mannen kikad på klipp i telefonen, hahah nöje på olika håll! Mys med tända ljus också! . Hoppas ni haft en fin dag!

Gillar

Kommentarer

Anna
,
Missuppfattat mig rätt nu, ingen avsikt att göra påhopp men ren fråga: varför bör preventivmedel vara gratis? Håller inte med så skulle tycka det vore intressant att höra din argumentationen. Jag tycker att skattepengarna bör användas till något annat. Men det är ju min personliga åsikt.
viktoriabergh
,
Jag har inte valt att skaffa en livmoder utan är född med en, hade männen haft samma så hade det utan tvekan varig kostnadsfritt. Att skydda sig förutom (kondom så kan vara osäkert) tycker jag ska vara en förutsättning som alla kvinnor ska få. Vi kvinnor tjänad oftast mindre, är ofta hemma mer med barn och kanske därav också får sämre pension. Generellt sett.. skulle preventivmedel vara gratis så slipper man ju en utgift på ca 200-300kr/mån jag betalar ju skatt och skulle gladeligen se att de pengarna gick dit. Det finns så mycket annat i samhället där våra skattepengar läcker och denna ”lilla” utgift kan bespara oönskade graviditeter som kanske i sin tur hade lett till abort (vilket även det är en kostnad för staten) även psykisk ohälsa skulle kunna minska. När vi kvinnor då vet om att vi är skyddade och inte riskerar att bli oönskat gravida. Speciellt nu när övergrepp och våldtäkter ökar! ❤️