PMS

Godmorgon! Vi lyckades få han att somna tillslut i sin vagga där han sov i ca 1.5h innan han vaknade upp och skulle äta upp hela hans bäddset så då bärde jag över honom till sängen och så somnade vi båda i amningen, nästan 5h sov han då! Tryggt brevid mammsen♡ får nog vänta lite med vaggan när han varit såhär otröstlig och ledsen. Vi får göra det som funkar bäst nu :) men vi brukar börja med att natta han i vaggan iaf om han nu somnar vaggandes i famnen, bärselen eller ammandes i sängen så lägger vi alltid ner han i vaggan först för hans första sovperiod.

Måste bara säga att det är så skönt att få läsa era erfarenheter kring sprutorna för då känner man sig inte lika orolig och ensam i situation.. man blir ju lätt rädd att det är något annat som är fel! Men som de flesta skrev så blir de nog gnälligt när de mår dåligt, ömma i benen, hängiga eller febriga.. vad det nu var så kom vi till ro tillslut. Ska åtminstone köpa hem Alvedon nu till honom så att vi har om det skulle behövas någon annan gång! Mycket man inte tänker på som nyblivna föräldrar:)!! Men nu till något helt annat....

Jag har nu fått svaret på mina deppiga dagar.. nu sken jag upp som en sol när jag kom på att det har varit PMS! Ibland kan det vara skönt att "skylla" sin nedstämdhet på något, så även om det inte var pms så känns det skönt att säga så ändå. :)

Jag fick dålig hy i ansiktet, håret blev äckligt, man känner sig svullen i kroppen, ledsen, sugen på tröstmat/choklad! (Åt då 70% choklad utan naturligt socker) det hjälpte! Samt haft ont i magen/ryggen..

Visste ni föresten att PMS kommer i samband med ägglossningen? Så om man tar preventivmedel så har man oftast inte PMS eftersom man då inte har ägglossning.. då är det nog bara hormonella besvär man har om man upplever "pms" men det är bevisat att det faktiskt är ett tillstånd som förändrar kroppen runt denna tiden så att skylla på pms är absolut OKEJ! Det är inget hittepå. Jag tycker att det är skönt att man får luta sig mot pms ibland.. ♡

Så med andra ord så tar jag inget preventivmedel än! Måste börja med det, man vet ju aldrig... vi vill ju inte bli gravida igen redan nu så! Får börja med P-ringen igen, den funkar bäst för min kropp för då hålls mina hormoner i en bra balans så att jag slipper det där stora topparna och djupa dipparna i humöret.. :)

Med det sagt så ska jag idag sminka mig och klä på mig vardagskläder.. de ni! Det var längesen ;) hah har levt i träningskläder ett tag nu men vädret är så grått och trist så jag måste piffa till mig känner jag. Men först en dusch! Hoppas ni får en fin lördag.

Gillar

Kommentarer

Elin
,
Jag har fått sån sjuk PMS sen jag slutade med hormoner. För att jag och min sambo planerar att skaffa barn. Jag mår dåligt en helt vecka under ägglossning och bara gå och längtar till mensen kommer för då gå det över. Min PMS påverkar mest mina tankar. Jag tror att alla hatar mig och att jag är helt värdelös. Blir gnällig och vill ingenting. Helt off blir jag. Min sambo såg mönstret i detta och säger alltid de kommer gå över när mensen kommer, och han brukar hålla sig lite på avstånd under min pms vecka, vilket är bra då de ofta gå ut över honom. Jag är mycket orolig hur de ska bli under graviditeten, hur mycket hormonerna kommer spöka till det. Har följt dig sen du startade din blogg. Vet att du hade mycket problem psykiskt under din graviditet. Hahah oj vilken lång kommentar de blev