Plantagen, planering för odling

Även om illamående och ryggont har dominerat idag så tog rastlösheten över.. min idé har varit att komma igång med lite odling denna vår/sommar och eftersom jag vill odla potatis så har jag förstått (googlat) att det kan vara bra att börja redan nu att förbereda för att sätta potatisen..

Jag vill odla i pallkragar och bestämde mig för att åka ut till Plantagen för rådgivning och för att inhandla det som behövs.

Vilket jag gjorde! Fick superbra hjälp och köpte med mig allt för att lyckas med odling inför våren/sommaren.. köpte 4 större pallkragar så att det kan vara 2 & 2.
Jag köpte inte med mig plantor hem redan nu (jordgubbar, mynta, smultron) men köpte med mig fröer för att så morot, dill & självklart potatisen då som ska ligga och vila i fönstret i ca 4-6veckor!

Detta ska bli spännande.. ser fram emot att ge mig in i något nytt som barnen kan involveras i. :) mysigt att få pyssla lite i trädgården.. nu när man väl har en egen!

Gillar

Kommentarer

Marie
,
Hej Viktoria! Jag letar efter en ny vagn till min snart 2-åring. Kraven är att man kan fälla ihop den med sittdelen på och att den inte är för bakåtlutad i sittläget då min pojke är väldigt nyfiken och aktiv och vill sitta upprätt 😉 Tycker Uppababy vista verkar jättebra, men undrar om du har testat å köra den på grusväg eller skogsväg och hur du tyckte att det funkade? Vi bor på landet, blir faktiskt mest asfaltspromenader, men också en del på grusväg..
viktoriabergh
,
Vi har mestadels grusvägar här omkring oss och jag tycker att den rullar väldigt bra! Det är smågrus/sand vägar så inte superstora stenar att rulla på.. så inte testat sånt underlag. Även kört på snö och grusandet från vintern.. har funkat fint:) den går att fälla smidigt och det är absolut det mest upprätta sittläge jag haft på vagn! Den går att ställa väldigt bra i sittläge!:) de gillar Frank med, så han får sitta helt upp och se allt! ☺️