Panerad torsk med potatis och äggsås

Jag älskar husmanskost och har tack och lov varit väldigt sugen på fisk & skaldjur denna graviditeten! Vilket är bra eftersom det rekommenderas att man äter mycket av det. :)

Idag till middag så gjorde jag panerad torsk med äggsås och kokt potatis.
Jag började med att koka 3 ägg till äggsåsen och började även koka den fasta potatisen sen gjorde jag iordning torsken under tiden..

Det här behöver du för panering av torsken:

ströbröd

mjöl

salt

peppar

2 lättvispade ägg

såhär panerar du:
Doppa först torskfilérna i mjölet så att det är mjöl överallt på dom sedan doppar man ner i skålen med äggen & till sist ner i ströbrödet. Jag hade i salt och peppar tillsammans med ströbrödet. Dessa steks sen på medelhög temperatur i stekpannan med en klick smör & olja. Salta

3 hårdkokta ägg ska hackas till äggsåsen, sen la jag ner 2mtsk smör i en kastrull och blandade ner 2mtsk mjöl, tillsatte sen mjölk eftersom, tills dess att jag hade haft i ca 4dl. 1 fiskbuljongtärning smulades ner och sen salt&vitpeppar. När såsen puttrat samman och blivit lagom tjock så ska äggen tillsist röras ner. Voilà!

Serveras med morötter, ärtor kanske eller annan grönsak. SÅ gott!

 

Gillar

Kommentarer