På bättringsvägen? 

Hej! Kikar in här efter minst sagt tuffa dagar, vi har inte haft en spya sen 16 igår från Frank och jag har känt mig mycket bättre efter att jag spydde i måndags! Vi var tvugna att ta oss iväg för att köpa mat idag jag och Frank och gjorde det yttersta för att inte sprida smitta från oss, men ibland måste man ju! Inte så lätt när man är ensam med barn liksom :/ 

Han har också varit piggare idag och lekt massor och ätit ganska bra, dricker gör han verkligen men nu ikväll så ville han inte ha någon mat alls.. det fick bli lite salta chips i soffan så att han får i sig salt och vätska man får ta ut svängarna lite när man är sjuk! Vi kommer ställa in kalaset på fredagen med för att idag fick han tyvärr diarré istället ... men hellre fler blöjor än att torka spyor! Får se hur länge detta elände håller i sig . 

Gillar

Kommentarer

Nina
,
Hej. Magsjuka smittar via luften oxå. Räcker med att du hostar så sprider du bakterier minst 10 meter runt dig. Så de är inte bara via slemhinnor o avföring som de smittar. Men försök hålla er hemma tills de gått minst 48 timmar, helst 72 timmar från sista symtomet. Krya på er.
Sarah
,
Vi gör alla missar åh de lär vi oss av. Du är ju den bästa mamman till Frank åh anledningen att jag tror så många reagerat så starkt pp detta är att det är ett väldigt hett ämne, framförallt bland småbarnsföräldrar. I mitt yrke jobbar vi jättemycket med smittspridning och förbyggande och vi kommer aldrig få bukt med denna hemska sjukdom om man inte är stenhård med reglerna. Krya på er!!!
Tina
,
Men lägg av, du är förmodligen inte ett dugg felfri själv. Proffessionellt svar? Offentlig person och bloggare, inte en sakkunnig person du ställt en fråga till. ORKA
Piza
,
Alla ni som skrivit här har säkert oxå gått utanför dörren innan era 48 timmar gått,sen sitter ni och klankar ner viktoria för att hon gör ett misstag. Säger bara såhär tänk då ett extra steg när ni även är förkylda för det smittar oxå.
Karolina
,
Men oj vilka pekpinnar. Tror knappast att någon är perfekt, alla gör vi fel och som första gångs förälder så är det inte så lätt att veta allt till punkt och prickar. Visst att man kan ge tips och råd men man behöver inte vara dum, det finns ingen mening med de. Men det är lättare att gå all in på en offentlig person pga aty ni själva verka tycka dom är perfekta och hittar lilla minsta för att klanka ner för att höja upp er själva. Tycker sånt är tråkigt.
Johanna
,
Hahahahaha ”oj väldigt oprofessionellt svar” Tillåt mig att skratta lite och ställa dig följande fråga tillbaka: Så du menar alltså att din kommentar från första början var så väldigt professionell? Det är skillnad på att ge feedback och att ge kritik och kasta skit och att du väljer att föra dig med det sistnämnda OCH dessutom har mage att påpeka hennes försvarande svar till dig är bara patetiskt! Gillar man inte det man ser och inte kan säga det på ett trevligt konstruktivt sätt så kan man hålla tyst och välja att titta/läsa om något annat! Bara för att någon är offentlig så ska den inte behöva få en massa skit kastat på sig!
Yvonne
,
Töntigt att kommentera att Viktoria gjort fel. Vadå fel? Handla mat trots hon är sjuk. Det är inget fel. Hur gör vi med vinterkräksjukan som smittar bara man bär på viruset och inte insjuknat än. Herregud! Blir man sjuk blir man sjuk.. tips till alla bacillrädda; ät nyttigt, motionera och va ute bland folk så byggs ett bra immunförsvar upp!
Emilia
,
Men om du nu sitter och skriver att du inte vill läsa sådant. Läs då för fan inte hennes blogg då. Vi är alla människor och kan begå misstag.. Det är min själ och da inte lätt att vara förstagångs förälder när det gäller sitt barn som blir sjukt... Magsjuka smittar inte via luft, det är caliciviruset(vinterkräksjukan) som smittar via luft!!! Förstå det! Jag har jobbat på infektionsklinik så det med att magsjuka smittar stämmer absolut inte. Lägg ner elaka kommentarer!!!!!!
viktoriabergh
,
tack snälla 😊
viktoriabergh
,
hej det står inte det på informationssidorna iaf, det är vinterkräksjukan du syftar på tror jag men absolut ska vi försöka hålla oss ifrån folk så länge som möjligt. tack 😊