Nyhet: ECO-märkning på en hel barnkollektion för de minsta!

Artikeln är ett annonssammarbete med Polarn O. Pyret

Kläder som lever länge och kan bäras av flera barn, men aldrig tummar på kvaliteten. Det är Polarn O. Pyrets ledstjärna. Nytt för säsongen är att alla barnkläder upp till storlek 68 också är märkta med miljösymbolen ECO.

Våra barn är det käraste vi har och därför vill vi ge dem det bästa. Det är också Polarn O. Pyrets grundtanke. PO.P tillverkar kläder som är producerade med omtanke om barnen och den jord de lever på. Från och med nu kommer också den egna miljömärkningen ECO att finnas på alla plagg upp till storlek 68. Från våren 2018 kommer även alla ytterplagg för de minsta barnen att vara märkta med ECO-märkningen!

”Jorden går i arv, därför ska våra kläder också göra det”

Nu finns PO.P:s miljömärkning ECO på alla plagg upp till storlek 68. Våren 2018 kommer 100 procent av all bomull i PO.P:s kollektioner vara hållbar – i alla åldrar!

Polarn O. Pyrets egen miljösymbol ECO – Environmentally Concious Option – innebär att plagget har producerats på ett mer hållbart sätt och bär någon av deras utvalda miljöcertifieringar som bland annat reglerar användningen av kemikalier, kontrollerar bomullsproduktionen och återvinning av material.

Grunden i PO.P:s hållbarhetsarbete är att kläderna ska vara hållbara och leva länge.

Självklart ska kläderna också klara de högt ställda kvalitetskrav som är PO.P:s kärna. Plaggen ska kunna bäras av alla barn, utan restriktioner i lek och bus – de kan tvättas, lagas och ärvas med samma fina kvalitet. Ambitionen är att minst tre barn ska bära varje plagg. Allt för att minska på konsumtionen av kläder och spara på jordens resurser. Ett plagg med lång livslängd måste också hålla hög kvalitet och bästa design.

Tips! Ny kollektion med ECO-märkning! Den exklusiva kollektionen PO.P Cares är en ECO-märkt specialkollektion för nyfödda. Plaggen är tillverkade i 100 procent ekologisk bomull och du hitta både nya modeller och uppdaterade PO.P-klassiker. Läs mer om kollektionen här!

Vill du veta mer? Här kan du läsa mer om vad ECO-symbolen innebär.

<!--
-->
Artikeln är ett annonssammarbete med Polarn O. Pyret

Gillar

Kommentarer