Nyårslöfte hälsosam

Jag tänkte att jag skulle dela med mig nu av mitt nyårslöfte som jag klurat på ett tag. Ni kanske minns att jag skulle hålla godisfritt i hela januari

För mig innebär det att jag vill bli kvitt mitt sockerberoende som jag har. Det har nu gått en vecka och jag tycker att det har gått förvånandsvärt bra! Har faktiskt aldrig känts såhär lätt innan att avstå godiset och sockret. 

MEN för mig handlar det inte om att ta bort allt som innehåller socker som ketchup, sylt osv. Utan det handlar om att skaffa sig nya vanor och tankesätt som är hållbara i längden och som kommer att kunna hjälpa mig att förvandla min syn på just det onödiga överflödiga, raffinerade vita sockret som jag tryckt i mig i överflöd.

Som någon jävla kompis jag hänger med och njuter tillsammans med. Som måste finnas där annars mår jag inte bra. Just det vill jag ändra på. En dålig relation helt enkelt..

Innan har jag alltid köpt hem komplement som ska rädda mig när suget faller in. Allt från, jordgubbar och kesella till en påse med naturgodis, läkerol askar, tuggummi med fruktsmak, fruktstänger, Cola zero. Ja allt som skulle kunna rädda mina sockersug. 

Problemet då blev ju att jag bytte ut godiset mot något annat hela tiden och allt småätande blev kvar och påminnelsen av att jag hela tiden hade ett sug på godis fanns där. Jag hade alltså egentligen inte brutit några vanor utan bara ersatt det ena med det andra.. och använt mig mer av sötningsmedlet istället för sockret. 

Detta gjorde att mitt sötsug fortsatte att triggas tack vare alla produkter med sötningsmedel ( lurade kroppen att tro att jag fick i mig socker ) = inte bra

Skillnaden NU

Nu har jag släppt på gränserna och försöker hela tiden ha i bakhuvudet hälsosam hälsosam hälsosam.. hållbart hållbart hållbart. Jag känner mig själv och mina lustar.. jag vet att jag i livet vill kunna unna mig något gott men jag kommer aldrig kunna unna mig en godispåse igen utan att falla ner tillbaka i sockerträsket för så funkar jag. Allt eller inget.  

Jag kommer kunna hålla en lång och hållbar livsstil om jag fokuserar på de sakerna som är bättre för kroppen än vad godis med färgämnen och bara socker är. 

Saker jag kommer unna mig är =

Mörkchoklad över 80%, frukt, bär, popcorn, ostar, oliver, glass gjord med sötningsmedel ibland och någon läsk med sötningsmedel då och då och Celsius. Men helst bubbelvatten eller vanligt vatten. Samt chark och torkad frukt och lite naturella nötter. Som sagt alla dessa produkter är bra att ta till när man försöker bli av med sitt sockerberoende men SJÄLVKLART vore det optimala att undvika alla sötade livsmedel vare sig det är sötningsmedel eller ej detta vet jag om men jag gör valet att inte utesluta just ALLT för jag försöker denna gången äta detta just med bra måtta. Alltså ibland, sen 

Med detta så säger inte jag att godis inte heller är okej att äta med måtta men just jag klarar tyvärr inte att hålla det till en normal hälsosam mängd när vi kommer till sockret och det jag har gjort här nu då är första steget i rätt riktning.. 

 Att erkänna för sig själv att man har ett problem. Det gör det lättare att hantera problemet, vilket jag nu jobbar med. 

Jag unnar mig därför idag denna söndag ett, litet glas rött med en pytteliten mörk chokladbit till och detta lilla gör mig mer än tillfreds. :) hoppas ni kanske kan ta till några tips och lyckas kämpa mot era mål med! 

Gillar

Kommentarer

Sara
,
Hej! Känner igen mig en hel del i detta och jag fick en bok i julklapp -Food pharmacy- som gjorde mig så sjukt inspirerad och motiverad som jag kan rekommendera alla att läsa! Det gäller att se svart på vitt hur illa man gör sin kropp med allt detta socker, annars är det lätt att bara tänka på kilon (för min del iallafall) det finns två st, en med mer fakta och en med recept, nu har jag båda men faktaboken kan vara bra att börja med, så sjuuukt bra
Frida
,
Ett tips, olika rawballs. Man kan ha så mycket olika ingredienser i. Men min favorit är dessa: https://mittkok.expressen.se/recept/rawfood-chokladbollar/ Perfekta att ha när sötsuget kickar in! Kramar!