Nya middagsvanor

Efter för många lata dagar och dåliga vanor här hemma med maten så har vi bestämt oss att nu i start av 2019 så ska vi bli bättre med kosten. Allihopa ❤️

Veckomeny med 5 middagsrätter som vi ska storhandla inför varje kommande vecka så att vi håller oss till både matbudget och kosten. När jag säger att vi ska bli bättre med kosten så menar jag också att vi ska äta lite bättre mat! Gärna något vegetariskt i veckan samt bra råvaror, gärna mycket grönsaker, nya rätter och snabba nyttiga alternativ ibland.

Vi har bestämt att vi ska äta mer kyckling & potatis eller ris till. Sen har jag bestämt för mig och Frank att få in minst 1 rätt i veckan som är fisk, det blir så svårt eller svårt men opraktiskt att laga de då Simon inte gillar fisk.. men när vi äter fisk så får han fixa sin egna mat :)
idag blev det ju nästan ”nyttig mat” bortsett från chilibean! ;) mums!!

Vi kommer även köra sockerfritt iaf i januar, behövs en liten mini detox nu efter allt socker som man fått i sig! Jisses... :) någon som ska göra likadant?

Gillar

Kommentarer

cecilia
,
Förutom julmat och julgodis, var har varit "fel" på er mat på sistone? Tänker att potatis och ris är ganska standard härhemma, var har ni för gott alternativ lol?
Emma
,
Vad härligt med mål. Jag är också gravid, har bf 18/5 så bara några dagar efter dig. Efter att ha mått dåligt i 2,5 månader och därefter en enorm trötthet har vi ätit mycke skit. Så i januari blir de nytt gymkort för både mig och min man, 3 ggr veckan har vi satt som mål att vi ska komma iväg tillsammans och även få till en bättre kost. Men de är svårt när vardagen kommer och man är så trött efter jobb. Kan inte du dela me dig av lite nya, snabba och nyttiga recept vid tillfälle?
viktoriabergh
,
Hej! Ja han gillar smörstekt sparris mycket, sen brukar jag göra blomkål/broccoli mos med riven parmesan i och det går hem! Sen älskar han också majs och ärtor. Det kommer nog med tid, bara att prova sig fram och våga testa lite annorlunda. Han äter knappt gurka/tomat men ”varma” grönsaker funkar bättre! Så testa det 😊 kram!
viktoriabergh
,
Ja igår var en bra middag! Med potatis och ris! Det har varit för mycket utebliven middag/lunch.. med snabba lösningar som korv, smörgås osv istället.. sen mycket snabbmat, processad mat.. som falukorv makaroner... mycket grädde/pasta.. så därför vill vi äta bättre för magen och för kroppen! 😊
viktoriabergh
,
Perfekt ju! Skönt med lite rutiner och vanor! ❤️
Therese
,
Vi ska också försöka göra så Som ni med lite mer nyttig mat. Tipsa gärna som du brukar ibland på bloggen. För just nu är vi inne i en period där ide torka råder.
viktoriabergh
,
Ja jag känner igen mig i det! Lite samma här därför så är det skönt med lite nya mål! 😊 grymt ju med 3pass i veckan! Bra mål 😊 heja er! Jag kommen definitivt ge tips på bra mat och ”snacks” som man kan äta istället för godis osv! Lite hälsotips 😊 kram!
viktoriabergh
,
Ja absolut kommer jag tipsa om nyttiga tips och hälsosamma!
Viktoria
,
Va härligt 😊 Jag ska också köra sockerfritt från och med januari, har blivit alldeles för mycket sådant sista tiden. Ser fram emot att läsa hur det går 😊 Gott nytt år! Kram
viktoriabergh
,
Åh heja dig!! ☺️ ja det ska fokuseras på lite med sånt här i bloggen. Hihi kram