Nattning dag 2

Efter ett bad så packade jag ner Frank i vagnen och gick och handlade. Han somnade precis innan vi kom hem och tänkte då bära över honom till sin säng men självklart vaknade han och då var han ju hungrig.. hade inte ammat efter badet heller men jag satt och ammade, efter ett tag släppte han och började böja sig bakåt som en pilbåge. Det är som att han hatar att ligga sådär i famnen.. ska nog börja använda mig av amningskudden så han inte känner att jag liksom håller i han. Men när jag la ner honom så la jag min hand på honom och försökte lugna honom.. Men tillslut började gråtet.. försökte hålla ut lite innan de där värsta gråtet kom så då fick jag ta upp och göra om igen. Amma.. höll på att somna lägga ner hålla hand, sjunga blinka lilla stjärna.. ligga tyst bredvid.. ge han snutte.. finnas där.. Men nej, ledsen igen.. Så då tänkte jag vagga honom.. det ville han absolut inte så då gick jag ut i vardagsrummet och satte mig med honom i soffan med honom i famnen, där satt han i 5min och sen vred han sig och skulle ha bröstet... Men somnade aldrig utan ville bort ifrån famnen igen. Så då gick jag in i sovrummet och försökte lägga han i hans säng igen med hålla hand.. låg bredvid i sängen och bara fanns där.. Men ja, ammade en sista gång sittandes och sen drog jag ur bröstet när han höll på att somna och då började han stor tjuta.. la ner honom och buffade. Då tillslut blev han lugn och vände sig in mot väggen. När jag tog bort handen så vände han sig om och tittade på mig där jag satt.. det var som att han tänkte okej mamma är här. Då kan jag somna tryggt. För han vände sig om igen då och sov vidare. 30min tog det idag, 1h igår och imorgon? 20 kanske? heja oss!!!

Tack för era nattningstips med!♡♡ så svårt detta!!! Men vill inte att han ska somna med bröstet i munnen. Vill att han ska kunna somna SJÄLV! ♡

Gillar

Kommentarer

Jennie
,
Hej. Jag har 3 barn, 8, 4 och 5 månader. Alla har sovit hela natten sen de var 3 månader. Utan något strikt schema men vettiga rutiner. Det viktigaste du bör göra är att komma ifrån helamningen! Han är inte tillräckligt mätt. Han tar inte flaska? Ge inte upp den. Ge ersättninge eller snart kan du ge välling. Häll på lite socker på nappen. Ge honom gröt, mat vad som helst men få bort tutten!!! Tips från mig:-)
viktoriab
,
Hej! Ja vi erbjuder mat minst 3 gånger per dag.. gröt och puré flaskan försöker vi med men han kan inte suga i sig maten ur den.. tuggar mest. Så även fast han äter tills han inte vill ha någon mer gröt så kan han ammas.. :/ svårt de där!
Nathalie
,
Bra där! Ett litet tips, vet ej om du testat men ialf. Såg att du har ammningskudde, om du lägger han på sidan mot ditt bröst, "slår" lite lätt på rumpan, Kanske med en napp till hjälp. Vet att han vägrar napp ( lika så min dotter) men när jag la in nappen i den positionen så fungerade de, sen rörde hon sig och vred, jag tog ur nappen och hon fortsatte sova. 😃 kram
Nathalie
,
Jag upplever det helt tvärtom mot vad Jennie skrev! Min idag 1 åring helammade tills han var 6 månader och höll sig mätt på det, han tog inte flaska och vi har aldrig kämpat med det heller av den anledningen! Vi provade också några gånger att försöka få honom att inte somna med bröstet men han höll på precis likadant! Därför bestämde jag mig för att inte bråka med honom och låta honom få bröstet då jag upplevde att han ville ha trygghet och inte mat! Och så en dag runt 7 månader började han somna av sig själv sålänge han hade napp och snutte 😊 det var så skönt när han spontant började med detta vilket besparade mig en massa stress och ångest vid nattningen! Idag ammar jag honom till sömns ibland mest för art jag tycker det är mysigt 😉 och ibland somnar han själv 😊 lycka till med ert jobb! Du känner av vad som passar din son bäst 😊 heja heja!!!
Bella
,
När min son skulle börja sova i sin säng och jag fortfarande ammade så på jag mig i sängen och ammade honom till han somnade lätt sedan honom få somna ordentligt, flyttade sedan över honom till han säng. Vet inte hur eran säng ser ut till eran pojke, men jag rullade ihop ett tänkte som jag gjorde till ett stort babynest så han inte hade för stor plats. Då kände hans sig väldigt trygg och sov, hade också en sängmobil som spelade. Funkade för oss. Började även lägga honom i sängen på dagarna när han skulle sova. Förstår precis hur du menar med att man får dålig sömn när bebis ligger bredvid än i sängen. Kämpa på! Ni kommer säkert på ett sätt som passar utmärkt.
Amanda
,
Ett tips som gör att bebis blir lugn i sin egen säng är Att prova lägga en använd tröja från dig runt kudden. Då känner han din lukt. Du kan även prova värma en vetekudde och liksom värma upp sängen hans en stund innan han ska nattas. Det fungerade för vår dotter. Hon har sovit själv sen hon var 8 veckor:)
viktoriab
,
Vilket bra tips! Ska börja med att värma värmekudden och försöka få han riktigt trött innan vi nattar för att sen gosa ner snutten med vår doft 😉 tack!
Emma
,
Men fy vilket tråkigt tips! Vet inte exakt hur gammal frank är men att det "viktigaste är att få bort tutten!"? Skulle nog säga att det absolut viktigaste för en bebis är att få bröstet när den behöver (om hen ammas). Förstår att du ber om tips för att få nattning/sovningen att fungera bättre och det fungerade väl för henne men skulle råda dig att inte ta åt dig av detta. Min son är 8 mån, helammats utan flaska en enda gång och alltid somnat med bröstet i munnen eller vaggats men sen en kväll gick det att lägga honom utan något sånt. Tror på en gosig rutin.. byta till pyjamas, läsa en saga/sjunga etc, gosa och sådär. Det löser sig tillslut! Ett barn som får närhet o trygghet vågar/kan tillslut somna på egen hand. Och bröstmjölk mättar alldeles perfekt!