När olyckan är framme!

I onsdags på min födelsedag så bakade jag kladdkaka medan Frank sov gott under tiden.. sen när han vaknade till så tänkte jag då att vi skulle ta en tur till affären för att köpa grädde och jordgubbar. Vi gick ut mot bilen och han kom direkt bakom mig.. sen gick han runt bilen lite och jag passade då på att öppna passagerardörren fram för att lägga av mig plånbok, nycklar och mobilen så att jag skulle ha händerna fria för att sätta fast han i sin barnstol. Jag backade bak och stängde igen dörren. Där ser jag Frank stå med hela sin hand fast i bildörren!!! Alla fingrar.. han släpper sin grillkorv som han har i handen och gallskriker.. ett skrik jag inte hört förut, han hade korv i munnen och satte nästan i halsen för att han var så ledsen! Jag fick en chock och öppnade snabbt bildörren för att få loss honom. Fångade upp honom det snabbaste jag kunde och stod i panik och chockad och tröstade honom!! Hans fingrar såg helt deformerade ut, och han sträckte handen mot mig hela tiden i gråt för att få mig att blåsa och pussa på den. Jag började där och då nästan gråta men höll lugnet och ringde till 112. Jag kände inte att jag ville sätta han bak i sin bilstol och åka in till akuten själv, min tanke var att jag hade mosat alla hans fingrar nu och att han skulle få kanske gipsas! .. dom tyckte att jag skulle åka in själv då de skulle gå snabbast så. Efter att ha tröstat honom lite och tillslut fått fram Nicke nyfiken på mobilen så fick jag sätta fast han i bilen ändå och köra dit. Söt som han är lilla vännen så vinkade han till en bil som åkte förbi med sin klämda hand.. hjärtat ♡

På väg in mot akuten så började jag stört böla!! Kände mig som JORDENS SÄMSTA MAMMA.. som har klämt hela sin hand på mitt lilla hjärta. Fyfan jag fick sitta och trösta mig själv och torka tårarna som rann längst med kinderna..

I detta läge så var Frank redan lugn och verkade istället fundera över varför mamma satt och grät.

Inne på akuten var dom såå underbara! Fick komma in direkt till receptionen och berätta vad som hade hänt och då hämtade hon en sköterska så de kunde undersöka honom redan där. Med tanke på att han ändå använde sina fingrar så förklarade hon för mig att barn brukar klara sig undan ganska lindrigt oftast i sådana här situationer då deras skelett är så mjukt och sen så är det mellanrum på benbitarna då de inte växt samma än, så hon tyckte att vi skulle ha is i magen och vänta lite.. för att se om svullnaden skulle gå upp och om han fick ont av det senare.

MEN som tur var så gick allt bra och han verkade inte ha så ont av det sen! Pjuhhhhhh.. sååå fort en olycka kan inträffa och det hemska var ju att det var jag som skapade olyckan! Absolut den värsta stunden i mitt liv som mamma.

Som sjuksköterskan sa till mig så skulle jag inte ha skuld och försöka att inte lyssna på HERR ÅGREN (ångesten) som följer med i föräldraskapet.. det var klokt sagt av henne och fick ändå mig att lugna ner lite.

Efter den händelsen blev jag alldeles matt!! Helt slut i kroppen, fy.. det tog så hårt på mig den olyckan så ja nu ska jag ladda om batterierna inför helgen! :)

Gillar

Kommentarer

Emilie
,
Jag har gjort samma sak - tyckte jag blockerade sonen som var bakom mig, ändå sköt han in handen som en blixt precis när dörren gick igen Tror att man själv mår sämst... min son hade somnat och låg och snarkade obekymrat när vi väl kom fram till akuten, hur han nu kunde det när hela handen varit i bildörren och man själv höll på att krevera av ångest! Snacka om tåliga små händer! ❤
Stephanie
,
Det kan hända vem som helst! Vi gör alla vårt bästa när det kommer till våra barn men allt kan vi ju inte råda för. Du verkar hur som helst vara en toppen mamma till lille Frank! Ha en fin kväll!
Roger
,
Oj, for en grusom opplevelse! Forstår godt at det var sjokkartet. Å skade sitt lille barn, er det siste en mamma vil gjøre. Men ulykker skjer! Så godt å høre at det likevel ser ut til å ha gått bra uten permanente skader på de små fingrene. Frank er en ordentlig modig gullgosse! Med en modig mamma som håndterte krisen.✊
Nicoline
,
Förstår din känsla till 100%! När min Theo endast var nån vecka gammal skulle jag klippa hans naglar när han sov. När jag klippt klart märker jag att när jag klippt hans ena nagel har nagelbitaren även klippt i hans finger bredvid... ett ganska djupt v format jack i han lilla bebis hand! Jag ville gå under jorden! ❤️ Man får tänka att vi alla är människor och olyckor kommer hända, man får bara försöka att inte trycka ner sig själv. Förhoppningsvis händer inte samma olycka igen ❤️