När man hamnar i en utsatt situation

Idag hade jag bokad tid hos läkaren för att följa upp mina graviditetssymptom.. foglossning, ryggont, tryck i underlivet som jag pratade med barnmorskan om sist på besöket och jag antog även att jag kanske åkt på ett åderbråck i underlivet (hade de med Frank i magen) när jag läste mig till detta så stod det överallt att det absolut inte är något farligt, det återgår oftast alltid till de normala efter bebis är född och man kan inte behandla detta. Det kan underlätta att använda sig av stödstrumpor, ha benen i högläge ibland och inte sitta eller stå för länge i samma positioner.. men annars så får man helt enkelt hålla ut tills dess att bebisen är född. Ni som inte vet vad det är så kan ni googla ;) alltså inget allvarligt men känns lite svullet och obehagligt down there om man säger så...

Tillbaka till dagens besök: han ville känna och klämma på magen och sen började han trycka nere på venusberget eller vad man säger .. där gjorde de så jäkla ont! Tror det kanske var något ligament eller något som svullnat.. men ah, jag var öm där.. och så sa han sen, jaa du pratade med barnmorskan om kanske åderbråck i underlivet med? Jaaaa... sa jag då det kan vara de, men hur som så går det ju inte göra något åt de så de är som det är.

Men då helt plötsligt så säger han: jag ska bara.. så lyfts tightsen och trosorna upp och dras ner lite så att han kan med hjälp av handen/ 2 fingrar ta tag ovanför mina blygdläppar fortfarande uppepå underlivet och dra detta uppåt så han kunde ta sig en kik.. nä det är inte så svullet så de är nog ingen fara säger han.

Jag blev ganska chockad och visste liksom inte hur jag skulle reagera.. det kändes så jäkla knepigt! Var liksom så oförberedd på det. Hade jag haft Simon i rummet så hade det ju säkert inte känts så konstigt för det var ju inget mer än en medicinsk undersökning egentligen.. men jag fick liksom ingen förvarning på att det skulle ske, eller veta anledningen till varför han skulle kolla? Om det ändå inte går att göra något åt det? Isåfall hade jag kanske önskat att han informerade mig om varför det är bra att han tittar för om de är väldigt svullet så kan man göra si eller så.. ja ni förstår? Försökte hela tiden upprepa i mitt huvud att detta var en läkarundersökning och fullt professionellt men för mig kändes det ändå så sjukt olustigt i kroppen efteråt.. vi tjejer är ju ändå väldigt utsatta i sådana här situationer och dessutom känsliga!

Eftersom jag kände mig lite konstig efter denna undersökning så behövde jag ringa mamma och älsklingen och berätta för att få prata med dom om de. Men ville även dela med mig av de här, skönt att få skriva av sig! Som sagt var säkert inga som helst konstigheter men just den där känslan efteråt som får en att känna sig lite utnyttjad eller skör.. usch.

 

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Ja jag håller med! Jag kommer faktiskt göra de efter pepp från er mina läsare. Ska ta upp det på nästa bm träff. Tack❤️❤️
viktoriabergh
,
Ja jag känner också så! Ska absolut meddela barnmorskan om denna upplevelse och förhoppningsvis går de vidare med informationen och försöker förändra ”arbetssättet” väldigt oprofessionellt. tack för pepp! Kram
viktoriabergh
,
Hahah vi kvinnor har att o kämpa med! heja oss!
viktoriabergh
,
Jag håller med dig! Så sant! Tack snälla, jag ska ta upp detta med bm. Viktigt att ändå säga ifrån när man känner sig fel behandlad. ❤️ tack för pepp!!
viktoriabergh
,
Tack Amanda! Jag ska ta detta med min bm! Tycker det är viktigt att lyfta detta som du säger. Kram!
viktoriabergh
,
Tack för pepp! Så fint av dig att stötta och lyfta fram min sida i det. Instämmer ❤️ kram!
viktoriabergh
,
Ja de ligger nog där annars kanske men utvecklas när blodmängden ökar i kroppen. Ja tack! Jag ska göra det faktiskt. Tack för pepp! Kramar!
viktoriabergh
,
Ja det stämmer! Men gud vad sjukt att du upplever lite samma.. så fräckt att de bara kör på utan förvarning och hänsyn! Men som sagt ska lyfta detta med bm nästa besök, känns inte helt ok. :/ kram!
viktoriabergh
,
Men usch så hemskt! Förstår inte grejen.. vart är hänsynen & ödmjukheten? Ja det är ju skönt när man får reda på de innan och varför, då förstår man ju varför de gör som de gör och att de finns en expertis bakom. Ska definitivt ta upp detta med min barnmorska iaf! Hoppas du slipper obekväma undersökningar i framtiden och stå på dig du med ❤️❤️ kram!
viktoriabergh
,
De har ingen annan läkare. Men ska absolut inte göra en ny kontroll där igen. Och ska prata med min barnmorska nästa möte om detta. Tack för fin pepp! ❤️❤️